2008 yılı Subat ayı konuları

Çıplaklık Geriliminin Kurbanları ( 4 )

  • tahkik

Çıplaklık geriliminin kurbanlarından biriside cinsi sapkınlığa düşen insanlardı,bu çıplaklık gerilimini aklından kalbinden kuvveyi şeheviyesinden boşaltmak için erkek erkeğe yanaştı,kadın kadına yanaştı, bazıları hayvanlara yanaştı, bazıları kadını bulamayınca ayakkabılarına yanaştı, bu yanaşmalarda yakınlaşmalarda açığa çıkan şehevi duyguların bastırılması gereken helal yolun bulunmamasının müşkülat ve bazı psikolojik etkenler ve terbiye sistemlerinin bozukluğu da etkili oluyordu,kadının bütün bedeni kadınların gözleri önüne s

NASIL BİR GENÇLİK?

  • beyaz

“Efendi çocuktur ” deyip övdüğümüz gençler var etrafımızda …

Efendi, yani söz dinleyen, oturmasını kalkmasını bilen, az söyleyip, çok dinleyen…

Efendilik elbette güzel bir vasıf. Ama asla pısırıklık ve cesaretsizlik anlamına da gelmemeli.

Ancak, toplumumuzda maalesef böyle anlaşılıyor. Küçüklerimizi dinlemiyoruz, onlara söz hakkı vermiyoruz. Kendi fikirleri olmasına, kendi hislerini dile getirmelerine imkan tanımıyoruz. Sonra da, onların hareketsizliğine, bilgisizliğine kızıp, “bu gençlik niye böyle?” diye şikayet ediyoruz.

Gafletle Geçen Yıllar

  • beyaz

Gaflet; dalgınlık, dikkatsizlik, kendinde olmama; gafil de çevresinde olup bitenlerden habersiz, her zaman şaşkın ve halkla münasebetleri açısından da dikkatsiz yaşayan demektir. Uyur-gezer gibidir gafil; yürür, fakat yürüdüğünün farkında değildir. Bir şeyler yapar ama, ne yaptığını tam kestiremez. Hedefsizdir, çok defa abesle iştigal eder; eder de hep yürüdüğü yollara ve içinde yaşadığı zamana yenik düşer.

Allah Karşısındaki Duruşuyla Mü'min

  • beyaz

Mü’min; inanan, güvenen, emin bir geleceğe namzet olan, çevresine emniyet vaad eden ve iç içe farklılıkları bulunan özel konumlu bir âbide insandır. O, bütün bir ömür boyu her işini Allah tarafından görülüyor olma mülâhazasına bağlar ve her zaman imrendiren bir incelik ve nezaket içinde bulunur. Bu engin ve derin duyuş ve duruşuyla o, halk karşısında da Hak karşısında da hep nazik, terbiyeli, hatırnaz ve incedir.

Kaos İmtihan ve Ümit

  • beyaz

Günümüzde hâdiseler, sırf dış yüzleri itibarıyla değerlendirilmekte; sürekli korku, telâş, endişe ve ürperten bir belirsizlik var olup biten her işte. Niyetler olabildiğine karanlık, söz ve davranışlar aldatıcı, emeller hırsların güdümünde ve şu koca dünya fevkalâde hassas dengeler üzerindeki o iğreti duruşuyla birkaç macerapereste emanet. Kimin ne yaptığı, ne yapacağı belli değil; arzular başka, sözler-vaatler başka; aldatan aldatana.