2011 yılı Temmuz ayı konuları

Hammadde

  • hayat

Travian oyununda Hammadde hileleri, hammedde geliştirme ve taktiklerini buradan okuyabilirsiniz

Travian'da hızlı hammadde geliştirme

  • hayat

Travian'da hızlı hammadde geliştirme hilesi istediğinizi biliyoruz. Açıkçası oyun kurallarına uygun böyle bir kestirme yol yok. Ancak size birkaç küçük taktik verebiliriz yine de.

Hızlı hammadde geliştirmek için köyünüzü yeni kurduğunuzda sistemli olarak çalışmanızı tavsiye ederim. Çünkü oyunu sürdürmenizin temel koşulu bol miktarda hammddeye kısa zamanda kavuşmanıza bağlıdır.

Travian Avrupa Şampiyonası 2011

  • hayat

Travian sonunda, bir şampiyona yapmaya karar verdi.

Aslında bu çok gecikmiş bir durum. Kazanana ödüllerin verileceği söyleniyor. Bizce, Travian'daki her server için mutlaka ödül sistemi olmalı. Bu ister altın, ister ufak tefek başka hediyeler olsun, bugüne dek mutlaka olmalıydı. Zira, hepimiz üç kuruşluk oyun için binlerce lira harcadık ve karşılığında hiçbir şey almadık oyunu tamamlasak bile...

Gecelerce uykusuz kalmaya değsin istiyoruz. özellikle oyunu kazananların ödüllendirilecek olmasına çok sevindiğimizi belirtmek isteriz.

Mars'ta bir zamanlar okyanus varmış

  • bilim



Mars Orbiter’ın gönderdiği en son görüntüler, Mars’ta antik okyanuslar bulunduğunu güçlendirdi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin kızıl gezegen Mars’ı gözlemleyen Mars Orbiter uzay aracının çektiği görüntüler, bilim dünyasında yeni bir tartışma başlattı. Geçmişte, Mars’ın kutup bölgelerinde buz halinde su olduğu tespit edilmiş, göl ve okyanuslar bulunduğuna dair bulgular elde edilmişti. Mars Orbiter’ın gönderdiği en son görüntüler, Mars’ta antik okyanuslar bulunduğunu güçlendirdi.

Dünya'nın çok yakınından geçecek

  • bilim



2011 MD kod adlı göktaşı bu akşam Dünya'ya teğet geçecek.

Gök bilimciler tarafından Çarşamba günü keşfedilen ve 2011 MD olarak adlandırılan bir asteroitin, bu akşam Dünya’nın atmosferini sıyırıp geçmesi bekleniyor. Öte yandan, gezegenimize 12 bin kilometreye kadar yaklaşacak olan göktaşı, Dünya'nın manyetik alanının etkisinde kalırsa atmosfere de girebilir. 2011 MD, amatör gök bilimciler tarafından teleskoplarla gözlemlenebilecek.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ABD Hava Kuvvetleri ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından yürütülen LINEAR programının tespit ettiği 2011 MD, yarın TSİ 19.14’te Dünya’nın üzerinden çok büyük bir süratle geçecek.

Çocuğunuzun kilosunu kontrol altında tutun!

  • bilim

Çocuklarda iştahsızlık kadar obezitenin de önemli bir sorun olduğu malum. Uzmanlara göre, çocuk beslenmesindeki felsefe, ‘yeterli miktarda yesin, fazla ya da az değil’ olmalı.

Çocuklarda kilo kontrolü büyük önem taşıyor. Sadece ek gıdayla beslenen çocukların ağız tadının çok zor oluştuğunu ve çok seçici olduklarını söyleyen İstanbul Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Okul öncesi dönemdeki çocukların şişmanlığından anne-babalar ve bakıcılar sorumludur” dedi.

100 çocuktan 15’i uykuda yatak ıslatıyor!

  • bilim

5 yaşına gelmiş bir çocuğun yatak ıslatması normal kabul edilmiyor. Bu durum, istemsiz ve uykuda yatak ıslatma anlamına gelen ‘enürezis noktürna’ olarak adlandırılıyor.

5 yaşındaki her 100 çocuktan yaklaşık 15’inin uykuda altını ıslattığını ve 18 yaşındaki 100 kişinin birinde bu sorunun devam edebildiğini belirten Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu, çocuk ve gençlerde yatak ıslatma konusunda aileleri uyarıyor.

Çocuk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu, yatak ıslatma sorunu ‘enürezis noktürna’ hakkında şu bilgileri veriyor:

“İdrar kesesi ve idrar tutmaya yarayan kasların kontrolü sinir sistemi tarafından yapılmaktadır. Gece idrar kontrolünün sağlanması;
• uyku sırasında idrar hissinin algılanması,

Deri hücresinden damar üretilecek

  • bilim

ABD'de yapılan bir çalışma, donörlerden alınan deri hücreleriyle kan damarlarının üretilmesinin yolunu açtı.

Bilim insanları, hasta yerine donörlerden alınan deri hücreleriyle doku uyuşmazlığı ile doku reddini engelleyici ilaçlara ihtiyaç bırakmayan, bir soğutucu içinde muhafaza edilen, her an kullanıma hazır, çeşitli boy ve ebatlarda kan damarları üretilmesi hedefine ulaşmada önemli bir adım olarak değerlendiriyor.

Polonya'da laboratuvar ortamında üretilmiş kan damarları nakledilen 3 diyaliz hastasının, ameliyattan 2 ila 8 ay sonra doku reddi sorunuyla karşılaşmadan işlevlerini yerine getirdikleri, American Heart Association adlı tıp kuruluşu için dün görüntülü ve sesli internet ortamında yapılan bir bilimsel sunumla gösterildi.

DNA şifrelemeyi nasıl yapar?

  • bilim

DNA zinciri hücrenin içerisinde bulunan ve nukleus(çekirdek) adı verilen bir organelin içerisinde bulunur.Bir insanda ise yaklaşık 70-100 trilyon tane hücre vardır ve her bir hücrenin içerisinde DNA molekülü ayrı ayrı mevcuttur.Fakat dikkat ederseniz her hücre birbirinden farklı fonksiyonlara sahiptir. Mesela gözünüzdeki hücreyle elinizin deri hücreleri birbirinden farklıdır.Peki DNA ları aynı olan hücreler neden farklılaşma gösteriyorlar?.Yada şu şekilde soralım; Neden göz hücrelerimiz ile deri hücrelerimiz veyahut karaciğer hücrelerimiz ile dil hücrelerimizin DNA ları aynı olmasına rağmen, birbirlerine benzemiyorlar.Yanıt ise basittir.

Türk biliminden "böbrek yetmezliği yapan gen" keşfi!

  • bilim

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Özaltın ve ekibi, çocuklarda son dönem böbrek yetmezliğine neden olan "PTPRO" isimli yeni bir gen keşfetti.

Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi, AB 6. Çerçeve ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında keşfedilen gen, birinci derece akraba evliliği bulunan ailelerde tanımlandı.

Çalışma kapsamında ailenin bir çocuğunda tespit edilen gen sayesinde, diğer çocuklar böbrek yetmezliği olmadan tedavi edilebildi. Genin bulunması, özellikle akraba evliliklerinin sık yaşandığı Türkiye’de böbrek yetmezliği potansiyeli taşıyan hastalığın erken dönemde tanımlanması ve tedavi edilmesi için önem taşıyor.

Sağlık İksiri Limon

  • bilim



Her birlikteliğine lezzet katan, ekşi, bol sulu, sağlık iksiri limonu sofranızdan eksik etmeyin.

Anavatanı kesin olarak bilinmeyen bu mis kokulu yaprakları dökülmeyen küçük ağaç ılıman iklimlerde yetişiyor.