2011 yılı Haziran ayı konuları

NAMAZSIZ BİR ÖMÜRDE HAYIR YOKTUR..

  • tahkik

Tanıdıklara adabı muaşeret ve hoşgörü gereği “Nasılsın iyi misin” diye hal ve hatırlarını sorarız..Onlar sağlık ve sıhhatleri ve keyifleri yerindeyse iyim derler.

HARAMA NAZAR EDENİN PSİKOLOJİSİ HARAP OLUR..

  • tahkik

İnsanların biyolojik, psikolojik ve fizyolojik yapılarını etkileyen çok faktörlerin yanında His, latife ve nefislerini okşayan çok şeyler vardır.Gördüğü elde etmek istediği,sevdiği elde edemediği,isteyip ulaşamadığı çok şeyler vardır.Hele ki haram ve helal dinlemeyen,her şeye alıştırılan bir nefis sahibi ise iş daha da zordur.Bu tür insanların bu zamanda sayısı milyonlarcadır.Bu tür insanların nefsinin arzuları ki asla bitmez ve tükenmez.Çünkü insanın nefsi sevdiği ve arzu ettiği şeyleri elde ettiği zaman sevindiği gibi arzulayıp ve istediği

Mürşidin Elinden Tevbe Etmek

  • KALBİ HÜZÜN

Bir mümin, diğer mümin kardeşine: “Gel, bir Allah dostunun elinde tevbe et, istikamet bul.” diye tavsiyede bulunduğunda bazıları bu daveti hoş görmekte. Bazıları ise: “Ben tek başıma tevbe edemez miyim? Tevbe için başkasına ne hacet? Tevbe için tekkeye-Mekke’ye gitmenin ne gereği var? Ayrıca mürşidle tevbe dinde var mı? Allah ile kul arasına kimse giremez.” diye itiraz ve tenkitte bulunmaktalar. İlk bakışta çok makul gözüken bu itiraz ve tenkit gerçekte ne kadar haklı?...

DUA SİLAHI İLE KENDİNİZİ KORUMAYA ALIN

  • tahkik

Görünür veya görünmeyen bilinir yada bilinmeyen sezilir veya sezilmeyen hadsiz düşmanın hücumlarına maruz kalan ruhu beşer ve kalbi insan için en büyük korunak ve sığınak dua ile olur.. Hadsiz düşmanlara karşı müminin en büyük silahı duasıdır.

İNSANOĞLU SIRF DÜNYA İÇİN Mİ YARATILMIŞTIR.

  • tahkik

Farkındaysanız insanların dünyalık işleri hiç bitmiyor. Yüzler, binler on binler sene ömür bile verilse insan yine yapacaklarım yarım kaldı diyecek. Fani ve geçici dünyanın işleri betmezken; Ebedi ve sonsuz olan ahret işlerinden sual edilse belki elle sayılacak kadar az insan ahiret işleri bitmiyor diyecekler. Ahiret, dinim ve İslam için şunlar ve bunları yapacaktım diyenlerin sayısı hep az olmuştur. Ama dünyalık işleri bitmeyenler ise çoktur.

TESETTUR VE KADIN

  • ledun

.





TESETTÜR VE KADIN





C-9-SH 3716 NUR 30. Ya Resulullah. Müminlere de ki gözlerini harama kapasınlar ve avretlerini zinadan korusunlar.



Sh-3718-Humar ile örtsünler.

Bakmakta zaruret olanlar; tedavi için tabibin nazarı, şahadet için hakimin nazarı, zina edilirken şehadet içiz nazar nikahına alacağı kadına nazar caizdir.

ÖĞÜT...

  • ŞEREF YÜCEL

Ö Ğ Ü T…


El-âleme “eğri” deme!
Sen, eğriyi seçemezsin.
Hakk’ın sırat köprüsünü,
“GEÇ!” Deseler geçemezsin.

Atmadıkça kötü huyu.
Dünya olur sana kuyu.
Pîr elinden zemzem suyu.
“İÇ” Deseler, içemezsin.

Mevlâm yapmış yapısını.
Vermiş sana tapusunu.
Hak’kın tövbe kapısını,
“AÇ!” Deseler, açamazsın.

Sünnetullah biçim biçim.
Sakın deme: Nasıl, niçin?
Malı-mülkü ALLAH için,

Âşıklara Din Ne Hâcet ?

  • ŞEREF YÜCEL

ÂŞIKLARA DİN NE HACET?..


Din u millet sorar isen,âşıklara din ne hacet
Âşık kişi harab olur, harab bilmez din diyanet
Âşıkların gönlü gözü maşuk diye gitmiş olur
Ayruk surette ne kalır kim kılısar zühd u taat

tas yurekli o degil benim

  • kül kedisi

Taş Yürekli O Değil Benim

Taş Yürekli O Değil Benim

Bütün halkın başını yarmış da tutmuş,hastayım diye başını bağlamış.Feleğin sırtından,çekmiş,hırkasını almış da çıplağım diye bir laftır ortaya atmış.

Ah o taş yüreğinden,o rengarenk,çeşitli işvelerinden.Fakat hayır,taşyürekli o değil,benim.Çünkü asıl bu fitneleri karıştıran,bu esrikliği ortaya atan benim.

Kan deryasının ta dibindeyim.Kan içmeden sarhoş olmuşum.Fakat bir görsen,hani dersin ki bu kan içmiyor da üzüm suyuna gark olmuş.

AŞKIN SİMURG'U Hz. MEVLÂNÂ...

  • ŞEREF YÜCEL

Ö Ğ R E N D İ M…


Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum.
Işığı gördüm, korktum.
Ağladım.


Zamanla ışıkta yaşamayı ögrendim.
Karanlığı gördüm, korktum.
Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladim sevdiklerimi. ..
Ağladım.



Yaşamayı ögrendim.
Dogumun, hayatın bitmeye başladığı an oldugunu;
aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar oldugunu
ögrendim.



Zamanı ögrendim.

SANAT İÇİN SOYUNMADAN ÖNCE İYİ DÜŞÜNÜN.!

  • tahkik

Kendisine Müslüman diyen ama çağdaşların ve ehli dünyanın sunduğu, şaşalı hayatın ve dünyanın cazibesine kapılıp sanat, sinema, moda, mankenlik, para ve kariyer için soyunan kadınlar kendilerini öyle bir isyan, günah ve haramın içerisine atıyorlar ki bu günahın çeşmesi kıyamete kadar akacaktır. Kadını sömürü ve kölelikten kurtarmak için ona emredilen tesettür emrini hiçe sayıp kendi aleyhine çeviren ve kendine günah kapısı açanların günah kapısından girenlerin bütün veballerini kıyamette ödeyeceklerdir.

ÇOCUK YAŞTA AŞKIN PENÇESİNE DÜŞÜRÜLEN ÇOCUKLAR.

  • tahkik

İnsan dünyaya sadece mahlukatı sevmeye gelmedi. Hele acı, keder ,üzüntü ,felaket ,bela gözyaşı, ölüm getiren birilerini sevmeye hiç gelmedi.Acı ve keder vermeyen rabbini sevmeye onları da rabbi için sevmeye geldi. Rabbi için seven acı çekmez ama nefsi için seven acılar çeker.

dünyayı kurtaran adam

  • ledun

.

DÜNYA’YI KURTARACAK ADAM





3. DÜNYA SAVAŞI GIDA AÇLIĞINDAN ÇIKABİLİR BUNU ÖNLEMEK İÇİN AZİM BİR MESULİYETİMİZ VARDIR. TARIMI KORUMAMIZ ELZEMDİR....







KUR’AN-I KERİM 1432 SENE ÖNCE TARIMI KORUMAK İÇİN GÖKDELENLERİ (TÜRFEOLU YÜKSEK BİNALARI )İŞARET ETTİ



Isparta’lı İslam düşünürü İsmet Akçal Kur’an-ı kerim’in Nur suresi’nin 36-37-38. Ayetlerinde gökdelenlere -turfea' lı binalara- işaret eder. inşa edileceği bilgisine yer verildi.

allahın rızası en büyüktür

  • ledun

"TEVBE 72 ALLAH'IN RIZASI EN BÜYÜKTÜR."

Bir kulun ,Allah'a olan hamdini -şükrünü eda etmesi asla mümkün değildir !Yetişkin bir insanda 60 trilyon hücre olduğu belirtiliyor.Bedenimiz işte bu miktar hücrelerden meydana gelmiştir. " Yoktur devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi " tesbiti,bize bir başka hamdin -şükrün edasının mümkün olamayacağını hatırlatıyor.