2011 yılı Nisan ayı konuları

İslam Hakimiyeti Silahla, Kan Dökerek Değil, İlim ve Sevgi İle Olacaktır

  • I.Akin

Dünya üzerinde pek çok müslüman ülkede kardeşlerimize zulüm uygulanmaktadır. Kadınlarımıza ve kızlarımıza tecavüz edilmekte, çocuk ve yaşlılar şehit edilip, erkekler çırıl çıplak soyularak kafalarına çuval geçirilip küçük düşürülmeye çalışılmaktadır. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi yapılan zulmü belgelemek için fotoğraflar çekilmekte ve kendi ülkelerinde yaşayan aynı kafadaki insanlar tarafından bu zulüm takdir görmektedir.

UCUBE İSLAMCI FEMİNİST KADINLAR

  • tahkik

Zamanımızda kendisini Müslümanların temsilcisi zanneden medya gurupları ve alim geçinen adamların gazı ve özgürlük çığırtkanlığıyla yeni nesil İslamcı, defolu ve ucube kadınlar yetişmeye başladı. Bu gazcıların gazıyla gaza gelen bu ucube islamcı kadınlar başlarına ve boyunlarına doladıkları islamla alakası olmayan paçavra hükmündeki örtüleriyle güya islamı temsil ediyorcasına meydanlara çıktılar. Kimisi siyaset meydanında kimisi diyanet meydanında, kimisi medya meydanında nalsız atlarını koşturmaya başladılar.

YEŞİL CAZİBENİN ADI: TEKBİR FİTNESİ, ARMİNE FAHİŞESİ VE STV REZALETİ

  • tahkik

Bugün adına İslami moda denilen kesimlerin modası kuran ve sünnete göre değil hevaya, ahlaksızlığa, cazibe ve sömürüye göre şekillendiği için büyük çoğunluğuyla bu İslami denilen modalara uyanlarında ahlaki değerlerini iffetlerini ve edeplerini yitirdiğini görüyoruz.Bu modanın adı İslami olsa da hakikat de ahlaksız ve hayasızlığa kapı açan bir fitnedir.İslamın yeşil cazibesini açığa çıkaran Bu tekbir fitnesi ,armine fahişesi ve ötekilerden ibaret olan bu modaların gayesi Tesettürü ifsat edip bozarak, tağyir edip değiştirerek, içerisine ahla

Soğuk Havadan Etkilenmeyen Yapraklar

  • I.Akin

Kuzey yarım kürenin büyük bir bölümü ormanlarla kaplıdır. Ama hepinizin de bildiği gibi kuzey yarım küre çok soğuktur. Bu nedenle de ormandaki bitkilerin soğuk havaya dayanıklı olması gerekir. Örneğin kışın soğuk havadan dolayı toprak donar. Bitkiler ise kökleri ile donmuş topraktan su alamazlar. Bu nedenle bu bölgedeki bitkilerin susuzluğa dayanıklı olmaları gerekir. Bitkilere dayanıklılık sağlayan bölümleri yapraklarıdır.

ALLAHIN VERDİĞİ CANA KIYAMAYANLAR NEDEN ALLAHIN EMANETİ NAMUSLARINA KIYARLAR.

  • tahkik

ALLAHIM BENİDE AFFEDERMİ
miray565656 tarafından Salı, 2011-03-22 14:20 tarihinde gönderildi.

bende eşimi aldattım,zina suçunu yaptım.ama eşim çok detaylıca bilmiyor bu konuyu çok ileri gidilmediyse affederim dedi oyle kaldı.
anlatamayacağım kadar pişmanım tövbeler ediyorum namazımı kılıyorum oruç tutuyorum elimden geldiği kadar allahıma yakın olmaya çalışıyorum
geceleri kalkıp ağlıyorum vicdan azapları pişmanlıkların en büyüğünü çekiyorum
kendimi hiç affedilmeyecekmiş gibi görüyorum ve uan hiçbişeye hakkım yokmuş gibi geliyor.

Dini Alaya Alan Fıkralara Gülmek

  • Altuğ Öztürk

Allah’ı yeterince sevmeyen ve O’ndan gereği gibi korkmayan bir toplumda yaygın olarak görülen bazı davranışlar vardır. Zina, hırsızlık, dedikodu, yalan, riya, yolsuzluk… gibi. Bu davranışların Allah tarafından kesin olarak yasaklandığı bilindiği halde, insanların çoğu gereken titizliği göstermezler. Bu durum kişilerin inancının gerçekliği ve gücü ile alakalıdır. Gerçek anlamda inançlı bir insan için Allah’ın tüm emir ve yasakları önemlidir.

Hz. Ömer'in (R.A.) Namaz Hassasiyeti

  • KALBİ HÜZÜN

Namaz kılmakta, devam olmak üzre olmakta zorlanan kardeşlerimiz bunu okuduktan sonra Namaz ibadetine biraz daha gayretle sarılacağı temennisiyle...

O büyük Ömer, ateşgede bir İranlının vurduğu hançer darbeleriyle yaralanmış ve koma halinde upuzun yatıyordu Yediği-içtiği tekrar dışarıya çıkıyor ; ne bir ses veriyor ne de seslere alâka duyuyordu.

Hizmetçisi gelip, yemek veya su isteyip istemediğini sorunca, ya cevapsız bırakıyor ya da sadece gözleriyle "hayır" deyip geçiştiriyordu.

ÇOK ŞEY BiLDiM DE BiR KENDiMi BiLEMEDiM

  • KALBİ HÜZÜN

Nefsini dizginleyip kamil olanlar dışında “Ey bedbaht nefsim, ey sersem nefsim” diyeni bulmanın zorluğunun farkında olan Bediüzzaman “Ben nefsim için ders yapıyorum, isteyen benimle beraber dinlesin” derdi. Bu sözleriyle o, bir yandan “Ben bilirim” diyebilecek nefisleri avlıyor, diğer yandan nefsinin, aklına ve imanına galip gelmesini önleyerek onu tevazuya çağırıyor, bildiklerini bizzat yaşayarak öğretiyordu. Değil mi ki, ilmi artanın gurur ve kibri azalır. İlmin ve alimliğin zirvesi kişinin kendi bilgisizliğini bilmesidir

HANGİ KARİYER ALLAH RIZASINI KAZANDIRIR.

  • tahkik

Bedeni hazların ve dünyevi zevklerin büyüsüne kapılan ve dünyevi menfaatlerini putlaştıran İnsanlar için dünyada en mühim şeylerin başında kariyer, para, mal ve mevki tutkusu gelmektedir.

HER ŞEYİN HAYIRLISINI İSTERKEN DÜŞÜLEN ÇELİŞKİ

  • tahkik

Allah her şeyin hayırlısını versin sözü toplumun her kesiminin temennisi ve duasıdır. Herkes her şeyin hayırlısını ister. Ama herkes her şeyin hayırlısını isterken hayır ve şerrin ayırımını yapamaz. Hayır ve şerrin Allahın elinde olduğunu bildiği halde hayır olmayan şeyleri hayır olacakmış gibi ister. Yâda hayır olmayan şeyi hayır olmadığını bilerek yinede ister. Mesela adam her sözünde Allah her şeyin hayırlısını versin der. Bu sözüyle Allahtan hayır ister.

Üstünlük Irk Ya da Soya Göre Değil, Takvaya Göredir

  • I.Akin

Pek çok insan yaşamı boyunca, amaç edindiği şeylerin kölesi olarak ömrünü tüketir. Tüm hayatını siyasi veya felsefi ideolojilerin peşinde koşarak geçirir. Oysa ne sağcı ne solcu olmasının, ne Kürt ne de Türk olmasının Allah katında hiç bir önemi yoktur.

Sevilen Kulun Alameti

  • KALBİ HÜZÜN

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Ehl-i sünnet âlimlerinin yolunda olan Müslümanlar genelde çok sıkıntı çekerler. Ancak çektikleri, Peygamberlerin ve âlimlerin çektiklerinin yanında çok azdır, deryada bir damla bile değildir.