2011 yılı Aralik ayı konuları

Cinsel Görevden Kaçılır mı?

  • KALBİ HÜZÜN

Kadının cinselliğinden yararlanmak kocanın hakkı olduğu gibi, erkeğin cinselliğinden yararlanmak da kadının hakkıdır. Erkek de bu hakka riayet etmediği takdirde günahkar olmuş olur.

Cenab-ı Hak buyuruyor:

"Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır. Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları bir derece daha fazladır."(Bakara Suresi,228)

İlkel Mağara Adamı Yalanı

  • Süheyl Okur

Biz inanan insanlar için ölçü Kuran'dır. Allah Kur’an’da, insanı düzgün bir şekilde yarattığını bildirir. Ardından da Hz. Adem (as)'a kelimeleri öğretmiştir.

Dolayısıyla mağarada oturan, homurdanarak ses çıkaran, ilkel ve maymun benzeri insanlar asla yaşamadı. Bu, evrim teorisyenlerinin, iddia ettikleri evrim sürecini açıklayabilmek için dayattıkları delice bir düşüncedir.

Tesettürün Masumiyeti Arkasına Gizlenen Şeytanlar....

  • tahkik

Nice türbanlı bayanlar vardır da insanların onları bildikleri gibi değiller. Bulundukları toplumda saygın, efendi, dindar ve samimi görünürler. Herkes tarafından takdir edilirler. Ve herkese iyiliği emredip hayrı tavsiye ederler. Belki herkes onları takdir etmekle kalmaz kendilerine örnek almaya çalışır. Güzel ve bakımlı olmaya çalışırlar. İnsanlar onlar için asla kötü bir şey düşünmedikleri gibi akıllarına dahi o insanların kötü olacakları gelmez.

İnsanların Şeytana Uydum Mazereti..

  • tahkik

Sırrı imtihan gereği olarak insanın terakiyatı maneviyesinin zenbereği, büyük hayırların ortaya çıkmasının medari sebebi, insandaki elmas cevherlerle kömür olan cevherlerin ayrılması ve ali ruhlar ile alçak ruhların ayrışması için yaratılan şeytan, insanın cenneti kazanmasına da vesile olabilir. Cehenneme gitmesine de vesile olabilir.

HERKESİN FİKİRLERİNİ BEKLİYORUM NE YAPMALIYIM ?

  • faruk2222

merhabalar , 2 yıldır kız arkaşımla birlikte yaşıyorum. karı koca gibi olduk . gayet iyi geçiniyoruz. çok iyi biri fakat kendisi daha önce başkalarıyla birlikte olmuş ve kızlığını teslim etmiş. ben bu insanı çok sevdim , sürekli aklımda soru işaretleri oluyor. acaba ilerde biri çıkıp kızın hakkında birşeyler söylermi ? bı yandan cok sevıyorum , kız da evlenmek istiyor ama soru işaretleri nedeniyle susuyorum . dinen de böyle bir durumda ne yapılır. başkasıyla birlikte olmuş biri hanımlığa alınırmı ?

Reyting kaygısı uğrunda din ve ahlak mahvediliyor..

  • tahkik

Allah rızasının her işin başı ve rabbimizin bizi yaratmasından en mühim maksadının onun rızasını kazanmak, onu hoşnut etmek, onu razı etmek, ona kendini sevdirmek, onun nimetlerini şükür karşılığı yemek olduğu halde bir çok insan bu hakikatlerden gafil olduğu için Onun rızasını dünyalık şeylere feda edebiliyor.Onun emirlerini yasaklarını şöhret, para, mal, kariyer vb gibi şeylerin hatırına feda edebiliyor.

Rabbimizle İrtibatımızı Nasıl Sağlamlaştırırız...

  • tahkik

“Ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim. Onun için mahlukatı yarattım” diyen Rabbimiz kullarına şefkatini, merhametini, hikmetlerini, kemal ve cemalini göstermek ve onlara kendini sevdirmek için insanı yaratmıştır.Onun isim ve sıfatlarına ayinedarlık edecek mahiyette ve kabiliyette yaratılan insanın, Rabbinin kendisine bahşettiği hadsiz nimetlerine, rahmet hazinlerine ve keremine karşı şükür, ibadet ve kulluk ile mukabele etmesi istenmiştir.

Tek Sanatçı Olan Allah, Sani Sıfatıyla Dilediği Kulunda Tecelli Eder

  • I.Akin

Rabbimizin pek çok sıfatı vardır ve bu sıfatlar farklı insanlarda farklı şekillerde tecelli edebilir. Allah’ın yarattıkları örnek alınarak, yani temelde yaratılanlardan yola çıkarak Allah’ın izni ve dilemesi ile bir şeyler yapan insanlarda Rabbimizin ’Sani’ yani sanatçı sıfatı tecelli edebilir.


Sanat yapıtlarının tümünü yapan Allah’tır ve dilediği kulunu buna vesile eder.

"Ben İflah Olmam"

  • Süheyl Okur

Hatalarından dolayı yaşadığı suçluluk psikolojisi içinde insan, " ben asla iflah olmam" der, kendini asla düzelemeyeceğine inandırır. Dahası tevbe de etse Allah'ın onu bağışlamayacağını düşünür.

İman Hakikatleri İmanı Artırmak için Vesiledir

  • Altuğ Öztürk

İman hakikatleri insanların imanlarını artırmalarına vesile olan sebeplerden biridir. Allah’ın yaratmış olduğu canlıların mucizevî özelliklerini öğrenmek, O’nun gücünü ve kudretini daha iyi kavramamız açısından son derece önemlidir.

İnsan vücudundaki muhteşem sistemleri, evrendeki kusursuz düzeni, besinlerdeki vitaminleri, mevsimleri, suyu, havayı, hayvanlardaki mucizeleri ve sayısız yaratılış delillerini düşünün… Her biri ayrı bir mucizeyi içeren bu bilgileri öğrenmek imanımız için büyük fayda sağlayacaktır.

Dövme Yaptırmak, Kaş Aldırmak, Estetik Ameliyat Hakkında

  • KALBİ HÜZÜN

İ'tidâl dini olan İslâm insanların yaratılıştan mevcut özellik ve güzelliklerini belirli hale getiren süsü, boyamayı, takınma ve giyinmeyi bazı kayıtlarla mubah kılmıştır. Ancak fıtratı, yaratılıştan verilmiş özellik ve şekilleri değiştirme mânasında süs, makyaj ve değiştirmeleri yasaklamış, bunları şeytani saymıştır; çünkü şeytan şöyle demişti:
«Şüphesiz onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını değiştirecekler» (en-Nisâ: 4/119).

Yaygın olan bazı süsleme ve değiştirme çeşitlerini sıralayalım:

Şeytanın Sanal Alemdeki Batakhaneleri.

  • tahkik

İnsanlığın düşmanı olan ve her asırda milyonlarca insanı kendine köle ,hizmetçi ,asker ve arkadaş yapan şeytan, o insanlar vasıtasıyla toplumlara kötülükleri yaymış ve yaymaya devam ediyor.Kıyamete kadar Allahtan aldığı vaate binaen insanları saptırmak için akla gelmeyen yollar yöntemler ve telkinlerle insanları yoldan çıkarmaya devam edecektir..Her asra,zamana, duruma, konuma, yaşayışa göre eğlenceler ,zevkler, sapkınlıklar ,oyunlar , fantaziler telkin ederek insanları oyalamaya devam edecektir.