2011 yılı Kasim ayı konuları

ZİLHİCCE AYI VE FAZİLETİ

  • KALBİ HÜZÜN

Zilhicce'nin ilk yarısındaki günler ALLAH katında Çok kıymetlidir.Hatta "Cuma günü haftanın; Zülhicce'nin ilk onu ise yılın mübarek günleridir" denilmiştir.
Buna göre Zülhicce'nin ilk onuna tesadüf eden Cuma her iki fazileti de toplayacağı için yılın en mübarek günlerinden biri sayılmıştır.
Hz. Peygamber ve ashâb-ı kiram pek çok fazîletin bir arada toplandığı Zülhicce'nin ilk yarısını zikir,tesbîhât,ibâdet ve tefekkür ile geçirirler yoksullara yardım ederlerdi.
Bu Kıymetli Günler Hakkında bir Kaç Hadis Meali:

Teşrik tekbiri

  • iremhan

Teşrik tekbiri, Kurban bayramı günlerinde farz namazlardan sonra getirilen tekbirlerdir Kurban Bayramının ilk gününe "yevm-i nahr", diğer üç güne ise "eyyâmü't-teşrîk (teşrîk günleri)" denir Bayramdan bir gün önceki güne de "arefe günü" denir

Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, yirmiüç farz namazının arkasından birer defa

CAN PEYGAMBERİM Hz. MUHAMMED MUSTAFA'NIN KURBANLARI...

  • ŞEREF YÜCEL

CAN PEYGAMBERİM Hz. MUHAMMED MUSTAFA’NIN KURBANLARI…

- 63 Yıllık ömründe kimseye zulmetmedi.

- En büyük haksızlığı en yakınlarından gördü ama o, ne yakınlarına, ne de uzağında kalanlara, hatta düşmanlarına bile haksızlık etmedi.

-Ev hali bu ya! Müslümanların anneleri olan sevgili hanımları bile o rahmet Peygamberini zaman zaman üzdü ama o, yine kimseyi üzmedi.

- Mal biriktirmedi.

- Para biriktirmedi.

- Haram yemedi.

Helal Lokma = Hayırlı Amel

  • KALBİ HÜZÜN

Rabbimiz,Mü'minin suresinin 51. Ayeti Kerimesinde şöyle buyurur :

"Ey peygamberler! Temiz şeylerden yiyiniz ve iyi ameller işleyiniz. Doğrusu ben, sizin yaptığınız şeyleri tamamen bilirim."

Maide suresinin 88. Ayeti Kerimesinde ise şöyle buyurur:

"Allah’ın size rızık olarak verdiklerinden helâl, iyi ve temiz olarak yiyin ve kendisine inanmakta olduğunuz Allah’a karşı gelmekten sakının"

Ve Bakara suresi 57. Ayeti Kerimede Şöyle buyurur :

// Herşeyi Allah’tan İste!..//

  • KALBİ HÜZÜN

Herşeyi Allah’tan İste!..

Bir gün Mevlâna Hazretleri Şeyh Selâhaddin-i Zerkûb’un dükkânında oturmuştu. Dostlar da dükkânın çevresinde halka olmuş ilâhî bilgiler ve sırlarla meşgul oluyorlardı. Birdenbire ihtiyar bir adam göğsünü döverek, ağlayıp sızlayarak içeri girdi; Mevlâna’nın ayağına kapandı, hüngür hüngür ağladı ve :


–Yedi yaşında bir çocukcağızım vardı. Onu çaldılar. Kaç gündür aramaktan dermansız bir hâle geldim; ama yine onu bulamadım, dedi. Bunun üzerine Mevlâna büyük bir hiddetle:

Yardım edin yalvarırım

  • pismanimm

ben 17 yaşında biriyim bundan 3 sene önce bi kızla normal şekilde konuşuyoduk arkadaş diyoduk birbirimize ama çok samimiydik onu sevdiğimi sandım ve bana seni seviyorum deyince bende dedim bir hafta bu şekilde konuştuk ama bi sorun vardı bn sevmedigimi anladım ve alıştıra alıştıa söylemeye çalıştım bi şekile ayrıldık farklı şehirlerde olduğumuz için daha kolay oldu bn biraz duygusal biriyim arakadşları mesaj atıyo arıyo fln üzerimde çok baskı kurduluar ara ara mecbur yazmak zorunda kaldım ama bu kız daha sonra bana öpüşme fln gibi seyler yazmaya baş

Aşkın böylesi de varmış

  • hayat

Kadın 32 yaşında güzel bir bayandı ve eşi oldukça yakışıklı bir deniz subayı idi. Bundan bir kaç ay önce yanlış bir teşhis sonucu gerçekleştirilen ameliyatla gözlerini kaybetmişti genç kadın ve asla göremeyecekti. Kocası ameliyattan sonra acı gerçeği öğrenince yıkılmış ve kendi kendine bir söz vermişti. Günler geçiyordu........

Kadın her geçen gün kendini daha kötü hissediyor, çok sevdiği kocasına yük olduğunu düşünüyordu. Eşinin bu içine kapanık, karamsar hali kocayı çok üzüyordu Birden aklına eşinin eski işi geldi. Geri dönmesini isteyecekti. Ama bunu ona nasıl söyleyecekti, çünkü artık çok kırılgan ve neşesizdi. Bütün cesaretini toplayarak akşam karısına konuyu açtı. Karısı dehşetle gözlerini açtı: Ben bunu nasıl yaparım ben körüm, diye bağırdı. Kocası ona destek olacağını, her sabah kendisinin işe bırakacağını ve akşamları da iş çıkışında alacağını ve ona çok güvendiğini söyledi. Çünkü eşini tanıyordu ve bunu başarabileceğini biliyordu. Kadın büyük bir umutsuzlukla kabul etti çünkü eşini çok seviyordu ve onu kırmak istemiyordu.

Biçereyim ne yapmalıyım :(

  • ender

arkadaşlar içimin acısını başka anlatacağım kimsem yok burda sizlerle paylaşmak istiyorum.vicdanlı kişilerin yorumuna ihtiyacım var diycem ama sende vicdan ne gezer diyebilecek kişiler de var burda onlara hakkım helal saygım sonsuz...

Burun Estetiği Caiz midir..?

  • KALBİ HÜZÜN

Bugün estetik veya güzelleştirme ameliyatı” olarak bilinen operasyonlarla vücut üzerinde yapılan değiştirmeler daha çok burun, çene, göğüs ve yüzü hedef alır. Bu, ruh ve ahlâk güzelliğinden ziyade, şekil ve görünüşe önem veren maddeci anlayışın teşvik ettiği bir musibettir.