2011 yılı Ekim ayı konuları

İbadette Azla Yetinmek Mümine Yakışmaz

  • Altuğ Öztürk

Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine, hacca gitmek.. çocuk yaşlardan itibaren öğrendiğimiz, dinimizin temellerini oluşturan önemli ibadetlerden bazılarıdır.

Belki bu ibadetlerin çoğunu yapıyor olabiliriz. Gün içerisinde 5 vakit namaz kılmayı, ramazan ayı geldiğinde oruç tutmayı, Cuma namazını kaçırmamayı yeterli görüyor olabiliriz. Ancak Rabbimizin Kuran’da bildirdiği ibadetler bu kadarla sınırlı değildir.

İNSANIN KISMETİ ÖNCEDEN TAKDİR EDİLMİŞTİR. KISMETİNE RAZI OLAN RAHAT EDER.

  • tahkik

Bediüzzaman hazretleri insanın kısmetinin kaderle tayin edilmiş olduğunu ve kısmetine razı olanın ise rahat edeceğini söyler. Evet üstat hazretlerinin kısmetine razı ol ki rahat edesin demesindeki hikmetin ucu şu hadisede dayanmaktadır. Allah ilmi isteyene zenginliği ise istediğine verir. Bu hadisi şerif dahi gösteriyor ki kısmet ve zenginlik Allah’ın takdiriyle olur. Eğer zenginlik ve güzel kısmet sadece ilim ile olsaydı bugün ekonomi profesörleri dünyanın en zengin insanları olurdu. İlim adamları e güzel hayatları yaşardı.

Allah'ın Bedenimizdeki Rahmeti ve Koruması

  • Süheyl Okur

Güneşin doğmasıyla yepyeni bir gün başlar. Her sabah sağlıklı olarak uyanabilmemiz aslında büyük bir mucize. Uyurken bilincimizi tamamen yitirmemize rağmen sabah yine eski bilincimiz ve kişiliğimiz ile yeni güne başlarız. Yine düşünebilir, konuşabilir ve görebiliriz. Oysa gece uykuya dalarken bu nimetlerin sabah bize yeniden verileceğinin hiçbir garantisi yoktur. Bunları düşünmeli ve Allah'ın üzerimizdeki geniş rahmetini ve korumasını hissederek O'na şükretmeliyiz.

BİRAZCIK SABIR…

  • tahkik

Sırrı imtihandan ibaret olan şu dünya hayatı yeri gelecek insanı sıkacak, yeri gelecek insanı boğacak.bazen nefes almayacağı hale getirecek.bu sıkıntılar ve baskılar karşısında insanın yapacağı en mühim şey birazcık sabırdır…

Dünyanın belaları, hastalıkları, sıkıntıları insanı zaman zaman bunaltacak,afakanlara uğratacak insanın bu olumsuzluklara karşı yapacaği en güzel mukabele birazcık sabır olacak…

FARKINDA OLMADIĞIMIZ GAFLETİMİZ..…

  • tahkik

Bizler hayatımızdaki bazı şeylerin farkında olsak da çok şeylerin farkında değiliz. Çünkü farkındalık meydana getirecek olan kaynaklar, hakikatler ve hikmetleri tam olarak bilmiyoruz ve onlara yaklaşmıyoruz. Hayatımızı gaflete, dalalete, hıyanete, isyana, başıboşluğa, sevk eden dünyamızı ve ahiretimizi mahveden en büyük hakikatlerin farkında değiliz.

Başı Açık Olan da Başı Kapalı Olan da Kardeştir

  • I.Akin

Deccal, ahir zamanda ortaya çıkacak ve insanların elinden imanı, sevgiyi alacak kişi ve ideolojilerdir. İçinde bulunduğumuz bu ahir zamanda yaşanan zulüm, baskı, sevgisizlik, savaş ve nefretin sebebi, deccal ve taraftarlarının sistemli çalışmalarıdır. Deccalin çalışmalarından biri, baş örtülü ve baş örtüsüz kardeşlerimizin arasını açma ve tarafların birbirine nefret duyması üzerine gelişmektedir. İnsanlar arasında ayrılık ve nefret oluşturmak fitnedir. ...Fitne, katilden beterdir... (Bakara Suresi, 217)

NİCELERİ BENİM SANDI...

  • iremhan

NİCELERİ BENİM SANDI...
Başlamak cesaret ister. Sağlamlık, birikim ve güç ister.
Başlamak, herkesin işi değildir. Her başlangıç, cesur bir adım ister. Cesur bir adım varsa atılacak, üstünde gidilecek dosdoğru bir yol ister.
Yanlış yolları adımlamak cesaretle, cahilliği gösterir her seferde. Sonu hüsran olur yanlış yolların. Sonu, harcamak olur koca bir ömrü...
... Aydınlık seferlere açmışken, aydınlık yollar bağrını, ey cesur adım sahibi girişimciler! Başka yollara, göz ucuyla bile bakılmaz.

HZ. İSA'NIN YERYÜZÜNE İKİNCİ KEZ GELİŞİ

  • Meryem Tuna

Kuran'dan Deliller

I. Delil

"... sana uyanları kıyamete kadar inkara sapanların üstüne geçireceğim..."

Hz. İsa'nın ikinci kez yeryüzüne geleceğine dair işaretler taşıyan ayetlerden ilki Al-i İmran Suresi'nin 55. ayetidir:

İbadetler Ne Söyler?

  • KALBİ HÜZÜN

Namaz, oruç, hac ve Allah yolunda savaş hep insanın ezeldeki elest sözleşmesinin şahitleridir. Zekât vermek, dostlara armağanlar sunmak, hasetten uzaklaşmak, insanın gönlündeki ezel sırrına şahitlik etmektedir. Misafir ağırlamak, insanlara ihsanda bulunmak: “Biz de sizin gibi müslümanız, Allah’a verdiğimiz sözde duruyoruz, sizin gibi iç temizliğimizi belirtiyoruz.” demektir.

Hak Yolun Esasları

  • KALBİ HÜZÜN

Hicri 13. asrın müceddidi olarak bilinen Nakşibendî yolunun büyüklerinden Mevlâna Halid Bağdadî k.s. bu yolun esaslarını, edeplerini şöyle açıklar:

“Tasavvuf yolunun, özellikle Nakşibendî yolu edeplerinin en önemlileri şunlardır:

• Dinin hükümlerine yapışmak,

• Zorlukta ve darlıkta sabırlı olmak,

• Bollukta ve sevinçte çokça şükretmek,

• Sünnet-i Seniyye’ye yapışıp bid’atlerden sakınmak,

• Kırık kalp ile Allah Tealâ’ya yalvarmak,

Cenazesine 70.000 meleğin iştirak ettiği Sa´d b. Muaz (r.a.)

  • KALBİ HÜZÜN

Ebu Saîd el-Hudrî der ki:

"Bakiyy kabristanında Sa´d b. Muaz´ın kabrini kazanlar arasında ben de bulunuyordum. Kabri kazdığımız müddetçe, toprağın her damlasından, üzerimize misk püskürülüyordu! Resûlullah Aleyhisselam da, başucumuzda bulunuyordu."
"Kazı işinden boşalınca, kabrin yanına su ve kerpiç hazırladık. Kabri, Akıl b. Ebu Talib´in evinin yanında kazdık. Bakiyy kabristanının halk ile dolduğunu gördüm ."