5 Agustos 2010 tarihli konular

Saldırganlığının önüne geçmenize yarayacak öneri

  • Mavi Kelebek

Eğer son günlerde çocuğunuz olur olmaz her şeye sinirlenmeye ve şiddet içerikli davranışlar sergilemeye başladıysa, bir an önce tedbir almanızda fayda var. İşe, olumlu davranışlarınızla ona model olarak başlayabilirsiniz

Hiç uykunuzdan başınıza vurulan bir oyuncak araba, kumanda veya benzeri sert bir cisimle uyandırıldığınız oldu mu? Çocuğunuzun size ve çevresine karşı şiddet içerikli davranışları karşısında ona 'saldırgan' etiketi yapıştırmadan önce, Bebeğim ve Biz dergisinin önerilerini okuyun. Psikolojik Danışman Alev Köymen, saldırganlığın doğuştan getirilen bir dürtü olduğunu söylüyor: "Başlangıçta, içinden gelen saldırganlığı bütün çıplaklığı ve yalınlığıyla dışa vuran çocuk, zamanla öfkesini ve saldırgan davranışlarını engellemeyi öğrenir. 2-3 yaş döneminde, çocuğun yaşantısındaki değişimlerde ve oyunlarda normal kabul edilebilir. Fakat eğer sürekliliği varsa ve yoğun yaşanıyorsa, o zaman yardım alınması gereken boyutta demektir."

3 boyutlu kamera geliyor

  • arif

Avatar filmiyle tüm dünyanın dikkatini çeken üç boyutlu (3D) film teknolojisi Hollywood stüdyolarının tekelinden çıkarak, çok yakında sıradan tüketicilere ulaşacak.

Halen film yapımcılarından, canlı spor karşılaşmalarını sunan prodüksiyon şirketlerinin kullanabildiği pahalı 3D kameralar mevcut, ancak sıradan insanların alıp evinde, tatilde kullanabileceği ilk 3D tüketici kamerası Japon elektronik şirketi Panasonic tarafından Eylül ayında piyasaya sürülecek.

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlediği dijital görüntüleme seminerinde, dünyanın ilk üç boyutlu tüketici video kamerası SDT750'yi basına tanıtan Panasonic Avrupa Genel Müdürü Lauren Abadie, tüketicilere yeni bir boyut getirmekten gurur duyduklarını söyledi.

umut

  • açelyacan

iyi günler ne yapmalıyım tutum ne olmalı bilmiyorum artık

Ayrık Otu Faydaları

  • yaprak

Buğdaygiller familyasındandır. Anayurdu bilinmeyen, dünyanın bütün soğuk ve ılıman iklimli bölgelerinde, ayrıca tropikal ve astropikal iklim bölgelerinin yüksek kesimlerinde yetişen 125 kadar türün ortak adı ayrıkotudur. Ülkemizde de 20 kadar ayrıkotu türü yetişmektedir. Bu türlerden bazıları tarıma çok zararlı iken, kimi türleri de hayvan yemi ya da çim bitkisi olarak özellikle yetiştirilmektedir. Ayrıkotu türlerinden konumuzla en çok ilgili olan Tarla ayrığı (A.repens) da tarıma zararlıdır. Çünkü, kendi haline bırakılırsa kısa zamanda tarlaları kaplar. Kısaca ayrıkotu diyeceğimiz bu bitki 30 -150 cm. boylanabilen, rizom köklü (kök gövdeli), çokyıllık dayanıklı otsu bitkidir. Tarlalardan başka, yol kenarları ve bahçelerde de çok görülür. Yeşil gövdesi silindirik biçimli ve boğumlu, yapraklan yeşil ve düzdür. Mayıs-temmuz ayları arasında küçük başaklar halinde açan çiçekleri yeşil renkli ve pek gösterişsizdir. Bitki, bu çiçeklerinden oluşan tohumlarının dökülmesiyle, özellikle rizomlarının sürgün vermesiyle ya da toprağa değen yerde, gövdelerinin yeniden kök atmasıyla çoğalır.

Seksin çekiciliğini azaltan sebepler

  • Love

Zamanla birbirine alışan çiftlerin hormonlarında düşüş yaşanabiliyor.

Aşık olduğumuzda mutluluk hormonları dopamin ve seratonin salımı artıyor. Bunlar, kadın ve erkekte cinsel arzuyu artıran hormon olan testosteronu tetikliyor. Zamanla birbirine alışan çiftlerin hormonlarında düşüş yaşanabiliyor

Cinsel sağlık, genel sağlığınızın önemli parçası. Cinsel sorun yaşayan kişilerde hayat kalitesinin düştüğü biliniyor. Avrupa Cinsel Tıp Akademisi Üyesi ve Hattat Hastanesi Kadın Cinsel Sağlığı Kliniği Direktörü Dr. Ece Hattat ile Aile Sağlığı Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, sorularımızı yanıtlamaya devam ediyor.

Eşe ilgi kaybı cinsel isteksizliğe neden olur mu?
Kadın cinselliğinde en önemli faktörler yakınlık ve şefkat hisleridir. Yaptığımız çalışmalarda kendi kararıyla veya görücü usulüyle bile olsa kararı sorularak evlenen kadınlarda, cinsel isteksizlik diğer gruplara göre daha az.

Çocuklarımıza karşı görevlerimiz

  • Gaye

Çocuklar, her şeyin gerçek sahibi olan Allah'ın insanoğluna lütfettiği en güzel ve şükrü en meşakkatli nimetlerden biridir hiç şüphesiz. En güzel nimet olmasının yanında şükrünün eda edilmesi de en ciddi titizliği isteyen, büyük bir sorumluluktur. Her nimetin şükrü, nasıl kendi cinsindense, çocuk nimetinin şükrü de, onları salih bir mü'min ve mü'mine olarak yetiştirmektir.

Çocuklar, anne babaları için dünya hayatında gurur ve övgü kaynağı olabileceği gibi, utanç kaynağı da olabilirler. Bu ikisi arasındaki durum, anne babaların çocuklarına verdiği eğitim ve terbiye ile ilgilidir. Kur'an-ı Kerim'de; "Mal ve oğullar, dünya hayatının süsüdür" buyrulur. Evlilik kurumunun ilk temeli olan neslin devamını sağlama düşüncesinin meyvesi olan çocuklara karşı, ölçülerini Allah'ın çizdiği sınırlar ve sorumluluklar vardır.