24 Temmuz 2010 tarihli konular

yanlışamı gidiyorum

  • karahan89

ben 32 yaşında bekar bir bayanım.dini vazifelerimi yerine getirmeye çalışıyorum düzenli olarak.sorum şu:16 yaşında bir çocuk,erkek diyemiyorum çünkü yaşı çok küçük.Bana aşık olduğunu ve evlenmek istediğini söylüyor.işin garibi ben de ona karşı aynı duyguları hissediyorum.onunla bir yıldır tanışıyoruz.yaklaşık bir aydır görüşmüyoruz.çünkü farklı yerlerde yaşıyoruz.Bana olan duygularını telefonda mesajlarla anlattı.ve hala mesajlaşıyoruz.bana bi erkeğin eşine söyliyebileceği sevgi sözcüklerini kullanıyor"bitanem,canım"gibi.engel olam

Evlenmekten korkuyor musunuz?

  • Mavi Kelebek

Evlilik korkusu, kişinin çevresinde ve ailesinde yaşadığı olumsuz evlilik örneklerinden edindiği bilgiler doğrultusunda yaşadığı bir korkudur. Ayrıca psikolojik olarak yaşanan bir bağlanma korkusu olabilir. Bunu aşmak için önyargısız yaklaşım sergilemeli, fedakâr olunmalı, paylaşımcılığı öğrenmeli, bencillikten uzak durmalıdır.

Gençlerin çoğunlukla mutlu bir rüya gibi düşündüğü evlilik, kimilerinin de korku dolu kâbusu haline gelebiliyor. Çevresinde gördüğü olumsuz evlilik örnekleri veya evlendikten sonra alması gereken sorumlulukların korkusu yüzünden birçok çift mutluluk hayallerini evlilik aşamasında bitiriyor.

Özellikle büyük şehirlerde yalnız yaşamayı bir yaşam tarzı olarak seçen gençlerin oranı giderek yükseliyor. Reem Nöropsikiyatri Merkezi'nden nöroloji uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, birçok kişiyi derinden etkileyen evlilik korkusu ve sebeplerini anlattı. Evlilik korkusu, kişinin çevresinde ve ailesinde yaşadığı olumsuz evlilik örneklerinden edindiği bilgiler doğrultusunda yaşadığı bir korkudur.

Türk malı 3 boyutlu telefon!

  • arif

Türk bilim adamlarının önderliğinde başlatılan üç boyutlu telefon (3DPHONE) projesi, cep telefonlarıyla görüntülerin üç boyutlu aktarılmasına olanak sağlayacak. Türk bilim adamlarının önderliğinde başlatılan üç boyutlu telefon (3DPHONE) projesi, cep telefonlarıyla görüntülerin üç boyutlu aktarılmasına olanak sağlayacak.

Yeni nesil teknolojide, cep telefonuyla konuşan kişiler birbirlerini aynı ortamdaymış gibi üç boyutlu görebilecekler. Aynı zamanda bu görüşmeler, üç boyutlu fotoğraf ve video olarak da kaydedilebilecek.

Üç Boyutlu Telefon Projesi Koordinatörü Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Çapın, günümüz mobil telefon teknolojisinin her yerde kullanılabilen ve erişilebilen bir seviyeye geldiğini, multimedya mesajlaşmaların, cep televizyonlarının ve taşınabilir bir aygıttan yapılan video konferans teknolojisinin her geçen gün geliştiğini anlattı.