2010 yılı Nisan ayı konuları

İnkarcıların Ölüm Anı

  • I.Akin

İnsanlar ölümü düşünmekten şiddetle kaçınsalar da ölüm, hiç ummadıkları bir anda ve ummadıkları bir şekilde karşılarına çıkacaktır. Ölümden kaçış yoktur. Her nefis ölümü tadıcıdır; sonra bize döndürüleceksiniz. (Ankebut Suresi -57) ayeti gereği, ne kadar sağlıklı olursanız olun, ne kadar güvenli mekanlarda yaşarsanız yaşayın, er ya da geç siz de öleceksiniz. Bu gerçek, Rabbimiz tarafından bir ayette şu şekilde bildirilmiştir:

Göz Zinasından Kurtulamıyorum

  • mücahid yunus

Öncelikle böyle bi sitede emeği geçen herkesten Allah razı olsun. 17 yaşındayım ve 5 ay önce masturbasyonu çok zorlansamda bıraktım ancak son 1 ay içerisinde müstehcenlik beni tekrar masturbasyona zorladı defalarca tam yapmaya başlamışken son anda kendime zor hakim oldum. Abiler ben bu illete tekrardan düşmek istemiyorum ama bu müstehcenlik beni çok zorluyo ne yapmam gerekir. Namazlarımı kılıyorum elimden geldiğince fazla olmasada islami kitaplar okuyorum ama bazen şeytan beni çok zorluyo ve nefsim bir anda bedenimi esir alıyo.

Mutluluk Dilencileri !

  • tahkik

Hayatın gayesini sadece mutlu yaşamak,lezzet almak ve keyif sürmek olarak görenler nefis ve şeytanın tavsiyesiyle o mutluluğu elde etmek için helal haram demeden her kapıyı zorluyor.Kendisine felaket, bela, keder, getirmesine rağmen mutluluğu parada, içkide kadında, fuhuşta, zinada ve malda aramaya devam ediyor.kimisi şöhret kimisi mal kimisi kariyer kimisi içki kimisi arzuların ve zinanın kimisi gaspın hırsızlığın kapılarını zorluyorlar.

SABIR GÖSTERMEK

  • Altuğ Öztürk

Sabır, sadece zorluklar karşısında değil, hayatın her anında yaşanması gereken güzel bir ahlak
özelliğidir.

Sabredenlere Cenneti Müjdele!

  • tahkik

Sizi mutlaka biraz korku ve açlık birazda mallarınız ve canlarınızdan mahsullerinizden bir noksanlık ile imtihan edeceğiz. ey rasülüm sabredenlere cenneti müjdele. bakara 55

Kuş Tüylerindeki Muhteşem Tasarım

  • I.Akin

Bütün canlılar içinde bir tek kuşlar uçabilme özelliğine sahiptir. Uçma eylemini de hiçbir canlıda bulunmayan kanatları sayesinde gerçekleştirirler.

Kuş tüyleri çok hafiftir. Bir kuş tüyünü mikroskop altında incelersek, muhteşem bir tasarımla karşılaşırız. Tüylerin tam ortasında uzun, sert bir boru vardır. Bu borunun iki tarafından yüzlerce tüy çıkar. Bu tüylerin her birinin boyları ve yumuşaklıkları farklıdır. Bu tüyler sayesinde kuşlar hızlı uçabilme özelliğine sahip olurlar.

Fındık her şeye iyi gelir!

  • Lokman

Bazı beslenme yanlışlarımız var, ısrarla yapıyoruz. Onlardan biri de “kilo alırım” diye korkup kabuklu kuruyemişleri yeteri kadar yememek.

Dünyanın en büyük fındık üreticilerinden biriyiz. Yeteri kadar ceviz, badem, yer fıstığı üretiyoruz. Ama gelişmiş ülkelerde “ilaç niyetine” yenilen bu besinleri biz hâlâ “abur cubur yiyecekler” sınıfına koyuyoruz!

Oysa özellikle 90’lı yıllar sonrasında yapılan araştırmaları baz alarak fındık, ceviz, badem, yer fıstığı ve antepfıstığına hak ettikleri değeri vermek zorundayız. Nedeni şu...

Araştırmalar bu yiyeceklerin kalp krizi geçirme ya da kalp hastalığına yakalanma ihtimalini azalttıklarını gösteriyor.

FDA NE YAPTI

Amerika’da yapılan çok büyük bir araştırmada (Lowa Kadın Sağlığı Araştırması), haftada birkaç kere makul miktarda kabuklu yemiş yiyenlerde kalp krizi ve kalp hastalığı riskinin neredeyse yüzde 50’lere yakın oranlarda düştüğünü gösteren verilere ulaşıldı.

Affedici Olabilmek

  • Altuğ Öztürk

Yüce Allah, sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir. Allah’ın affedici -Afüvv- sıfatı insanlar için çok büyük bir nimettir. Çünkü insan, hayatı boyunca pek çok hata yapar. Ancak Allah, sonsuz merhameti ile insanlara her zaman hatalarından dolayı bağışlanma dileme ve tevbe edebilme imkanı tanır. Allah, bir ayetinde şöyle buyurur:

‘Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah'tan bağışlanma dilerse Allah'ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur.’ (Nisa Suresi, 110)

Günde kaç öğün yemek yiyorsunuz?

  • Lokman

* Günde 3 öğünden az yemek yiyorum
* Günde 3 öğün yemek yiyorum
* Günde 3 öğünden fazla yemek yiyorum
* Her gün öğün sayısı değişebiliyor
* Düzenli beslenme alışkanlığına sahip değilim

Aile Planlaması Size Ne İfade Ediyor?

  • Nisan

* Sınırlı Sayıda Çocuk Yapmaktır
* Gebelikten Korunmaktır
* Ailelerin İstedikleri Zaman Çocuk Sahibi Olmalarıdır
* Ailedeki Kişi Sayısını Sınırlandırmaktır
* Ailelerin Bakabilecekleri ve Yetiştirebilecekleri Kadar Çocuk Sahibi Olmalarıdır
* Bireyleri ve Aileleri, Üreme Sağlığı Konusunda Eğitmektir
* Anne Ölümlerini Önlemek ve Sağlığını Korumaktır
* Çocuk Sahibi Olmak İsteyenlere Tıbbi Yardım Sağlamaktır
* Yüksek Riskli ve İstenmeyen Gebelikleri Önlemektir
* Bebeklerin Sağlıkla Doğmalarını ve Yaşamalarını Sağlamaktır

Samimiyetsiz ve Yapmacık Olmak

  • I.Akin

Yüce Rabbimizin Kuran’da bildirdiği güzel ahlakı gereği gibi yaşamayan toplumlarda genellikle samimiyet, sadelik ve içtenlik yerine, samimiyetten uzak, yapmacık tavır ve davranışlar hakim olur.

Çoğu zaman dini yaşadığını zanneden ve kendisini bu konuda çok yeterli gören insanlar da, aslında son derece samimiyetsiz oldukları için, Kuran ahlakından uzak bir hayat sürdüklerinin farkına dahi varamazlar.