2010 yılı Ekim ayı konuları

İSLAMİ CHAT TUZAKLARINA DİKKAT!

  • tahkik

Başına İslami kelimesi getirerek her şeyi İslamileştirmeye ve o kapıdan rant sağlamaya çalışılan yerlerin başında internet gelmektedir.Bu alemde kimisi sitesinde insanlara ilahi dinletirken öteki taraftan ise sitesine aldığı reklamların getireceği üç kuruşluk kar için ahlak ve haya dışı şeyleri sergilemekten çekinmiyor..Kimisi İslami kelimesi ile evlilik sitesi kurup Müslüman bayan ve erkekleri çiftleştirmeye çalışıyor.Onların sırtından para kazanıyor.Bazısı ise islami chat sitesi kuruyor müslüman erkek ve bayanları o siteye çekerek güya orada

Ara Geçiş Formunun Tanımı

  • I.Akin

Evrim konusunun tartışıldığı pek çok mekanda yaratılışı savunan kişiler her zaman eksiksiz ve simetrik yapılarıyla bir canlı türünü temsil eden fosilleri delil olarak sunmuşlardır. Buna karşılık karşı görüşü temsil eden kişiler ara forma örnek olarak daima el çizimi resimleri ya da havada sallanan kağıt parçalarını delil olarak göstermişlerdir.

Mutluluk Zor Değil Ama İstemek Lazım!

  • Mavi Kelebek

Mutluluktan herkes söz eder,ama onun ne olduğunu kimse bilmez.
Madame Roland

Mutlu olmak elbette zor değil, ama önce karar verip istemek lazım. Genelde bizi mutsuz eden konulan şöyle bir Özetleyelim:

ı. Pahalılık, enflâsyon, kötü ekonomi ve buna bağlı olarak ge­lişen sıkıntılar, (ödenmeyen çekler, tahsil edilemeyen senetler ve geçim sıkıntısı.)

2. Ailevî problemler, (şiddet, kavga, çocukların okulu, vs.)

3. Toplumsal dertler (başörtüsü yasağı vs.)

Mutlu olmanın çok kesin hatlı belirli bir yöntemi, mutlulu­ğun belirli bir standardı yok.

Dikkat! Bu virüs cinsel yolla bulaşıyor!

  • Nisan

Dikkat! Cinsel yolla bulaşan human papilloma virüsü (HPV) hem kadında hem de erkekte tehlikeli hastalıklara yol açıyor.

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Faruk Köse, cinsel yolla bulaşan human papilloma virüsünün (HPV) kadında rahim ağzı, erkekte penis kanserine neden olabildiğini söyledi. Belek'te düzenlenen “12. Jinekolojik Onkoloji Ulusal Kongresi”ne katılan Doç. Dr. Köse, gazetecilere yaptığı açıklamada, cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında sıklıkla karşılaşılan HPV'nin genital bölgede enfekte olduktan sonra temas yoluyla kolayca yayıldığını kaydetti. Köse, virüsün bir kişiden diğerine bulaşması için tam bir ilişki olması gerekmediğini, virüsün sürtünme yolu ile de bulaşabildiğine dikkat çekti.

Virüsün kuluçka süresinin değişkenliğine işaret eden Köse, bulguların bazen birkaç yıl sonra ortaya çıkabildiğini, bazen ise hiçbir bulgu vermeden vücutta kalabildiğini söyledi. 100 farklı tipi saptanan virüsün 40 tipinin kadın üreme organlarıyla ilgili problem yarattığını, 15'inin ise kansere neden olduğunu kaydeden Köse, bu virüsün neden olduğu kanserlerin yüzde 70'inden 16 ve 18 numaralı HPV'lerin sorumlu olduğunu bildirdi.

Fast food yerken dikkat edin!

  • Lokman

Sağlığa verdiği zararlar bilinse de fast food yemekten vazgeçilemiyor. Ancak verdiği zararı azaltmanın birtakım yolları var.

Fast food beslenmenin birincil zararı, tüketilen besinin miktarına ve boyutuna oranla enerji değerinin çok yüksek olması. Hızlı ve kolay yeniyor, diğer yiyeceklere göre ucuz olması da ayrıca tercih nedeni oluyor. Ancak özellikle beslenme şekli tamamiyle fast food'a dönüşmüşse kalp damar hastalıkları da kapıda bekliyor. Fast food'un neden zararlı olduğunu Beslenme Uzmanı Nil Şahin Gürhan'a sorduk:

- Fast food beslenmenin zararları nelerdir?

Aldığımız enerji oranında doymuyoruz. Doymak için porsiyonu arttırıyoruz ve ihtiyacımız olan enerjinin çok üzerinde enerji alıyoruz. Tabii ki vücudumuzun da bu besini sindirmesi ve enerjiye dönüştürmesi çok hızlı oluyor. Harcayabilme hızımızın çok üzerinde ve çok hızlı bir şekilde enerji dolaşıma geçiyor ve önlenemez bir şekilde yağ olarak depo ediliyor. Kilo almamak imkansız hale geliyor.

Kuran Ahlakının Getirdiği Güzellikler

  • Altuğ Öztürk

Allah'ın varlığına inanan bir insanın ilk yapması gereken, Yaratıcısı'nın emir ve yasaklarını öğrenmektir. Allah'ın razı olacağı ahlakı, davranışları, yaşam biçimini, emir ve yasaklarını öğrenebileceği en önemli kaynak ise Kuran’ı Kerim’dir.
Vicdanına uyan insan, Allah’ın Kuran’da bildirdiği sınırları koruyarak yaşar. Ahirette hesabını vereceğini bildiği için Allah’ın razı olmayacağı davranışlardan uzak durur. Rüşvet, kumar, kıskançlık, hırsızlık, cinayet, zina gibi Kuran ahlakına uymayan eylemlere yaklaşmaz.

Kadınlar Erkeklerden Ne Bekler?

  • Nisan Yagmuru

Kadınlar, bir araya geldiklerinde çoğu kez eşlerinden beklentilerini dile getirirler. Aşırı isteklerde bulunanlar olsa da genelde eşinden abartılı şeyler bekleyenlerin sayısı çok azdır.

Peki, kadınlar, eşlerinden neler bekliyor?

Erkekler; acaba bu beklentileri karşılayabiliyorlar mı?

Kadın kocasından evi silip süpürmesini beklemez; ama "Bir şey yapmıyormuş" muamelesi görmeyi de hazmede­mez. Hiç olmazsa samimi bir şekilde:

"Hayatım bütün gün koşturup yoruluyorsun, Allah razı olsun" cümlelerini duymak ister, "sevgi" ve "şefkat" bekler.

Eşlerinin kapıdan girer girmez, "Yorgunluktan ölüyo­rum" sözleriyle selamsız sabahsız hemen TV'nin karşısına geçmelerini istemezler.

Hocaefendi: Mavi Marmara'dakiler Şehid Değil!

  • tahkik

Özdemir’in yanı sıra Ferhat Boratav, Serdar Turgut ve Bejan Matur'un da hazır bulunduğu o buluşmada, Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı ve şehidler de gündeme geldi. Gülen hocaefendi, gazetecilere Mavi Marmara gemisindekilerin şehid değil bile bile ölüme giden insanlar olduğunu söyledi.

Peygamber efendimiz, Oruç ve Çocuklar

  • horoz

PEYGAMBERİMİZ çocuklarla oyun oynardı.

Onların oyunlarına katılırdı. Onlarla şakalaşırdı.

Oruç tutan çocuklara özel ilgi gösterirdi...

Yeni başladıkları bu ibadette zorlanmalarını engellemeye ça­lışırdı.

Açlıklarını unutturarak, zamanın hızlı geçmesini sağlamaya çalışırdı.

Orucun gün içerisinde zorlaşmaya başladığı öğle vaktinden sonra başlardı bu ilgi.

Onları birtakım şeylerle oyalardı.

Evlilikte Sevgi Nasıl Canlı Tutulur?

  • Gaye

"20 yıllık evliyiz" dedi kadın. "Eşimin geleceği saatte kal­bim hâlâ çarpar. O da beni görmek için koşarak gelir."

Belki kimilerine garip gelebilir. "Böyle bir şey olabilir mi? Günümüzde sevgi mi kaldı? Deliler gibi seviyorum, diyen nice çiftler, üç-beş ay sonra mahkeme kapısını çalıyor" diye­bilirsiniz.

Peki, bu çift, sevgilerini nasıl korumuş ve canlı tutmayı başarmış olabilir? Bunun sırrı ne?

Evet, sevgi kâinatın mayası olduğu gibi evliliğin de özü­dür. Eğer bir şeyin özüne bakarsanız dış kabuğunun iyi-kötü-çirkin güzel olması, sizi fazla ilgilendirmez.

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

  • Lokman



Domatesli Bulgur Pilavı

MALZEMELER

1 paket domatesli bulgur
2 adet domates
½ paket tereyağ
yeteri kadar tuz
2 adet çarliston biber
1 adet soğan


HAZIRLANIŞI

Ufak ufak doğranmış soğan ve çarliston tereyağında çevrilir, üzerine rendelenmiş domates ilave edilip, bir iki taşım kaynatılır. Bulgur ilave edilir, bir iki kez karıştırılır ve üzerini bir parmak örtecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Arzuya göre tuz ilave edilir. On dakika sonra yemeğimiz hazırdır.

NOT: Tereyağ yerine margarin ve sıvıyağ da kullanabilirsiniz.

Okula gitmek istemeyen çocuğun kaygılarını hafife almayın

  • hayat

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sabri Hergüner, ''Okula yeni başlayan çocuğun korkularını ve kaygılarını hafife almak, numara yaptığını düşünmek, çocukla alay etmek, kızmak, bağırmak, durumu çözmek yerine daha da artırabilir.'' dedi.

Hergüner, okul korkusunun her 40-50 çocuğun birinde görülebilen bir durum olduğunu, eğer kısa sürede üstesinden gelinmezse çocuğun hem eğitim hayatını hem de arkadaş ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Hergüner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okul devamsızlığı ne kadar çok uzun sürerse, yeniden sınıfa dönme ve okul korkusundan kurtulma o kadar zorlaşacaktır.

Anne-babalar, çocuklarının başarısı için ne yapmalı?

  • hayat

Günümüzde, çocukların okul başarıları, göz ardı edilmeyecek kadar önem kazanmıştır. Eskiye nazaran iş ve kariyer sahibi olmak zorlaşmış, çocukların da derslere olan ilgisi azalmıştır.

Bu nedenle yeni nesil anne-babalara daha fazla görev düşüyor. Eğitimin sadece okulda olmadığını, evin de eğitimde önemli bir rolü olduğunu unutmamalıyız.

Okullar açıldığı zaman velileri tatlı bir telaşe sarar. Bu telaşenin altında hem çocuğun geleceğiyle ilgili planlar, ümitler hem sorumluluktan doğan korkular vardır. Günümüzde, ebeveynler ve öğretmenler, öğrencilerin niçin her geçen gün okula ve derslerine daha az ilgili göründüklerini anlamak için çaba sarf ediyor. Ancak, çocukların eğitimi konusunda bazı anne-babaların yaptığı tek şey ise karne zamanında görüşlerini ileri sürmektir.