2009 yılı Ekim ayı konuları

Sebze yemenin faydaları

  • Lokman

Sebze yemek birçok hastalığı önlediği gibi uzun yaşamanızı da sağlıyor. İşte sebzeler ve vücuda olan faydaları.

Sebze ve meyveler ne kadar çiğ ve taze yenirse faydaları da o kadar çok oluyor. Eski insanların sağlıklı ve uzun yaşamış olmalarının sebeplerinden biri de, yiyeceklerini çiğ yemiş olmaları. Sebze ve meyveyi az yiyenlerde çeşitli hastalıklar daha çok görülüyor ve bunlar cılız, boysuz, dayanıksız ve kısa ömürlü oluyor.

Ispanağın Faydaları

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor. Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor. Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek, hamilelere, 'kanlı-canlı bir bebeğe sahip olmaları için' bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyor

Fasulyenin Faydaları

Kulak Akıntısı ve Çınlaması İçin Bitkisel Tedavi

  • Lokman

1. tarif
Mersin yaprağının öz suyu çıkarılıp kulağa 1-2 damla damlatılır.

2. tarif
Bal sirkesi veya üzüm sirkesi kulağa 1-2 damla damlatılır.

3. tarif
Taze kabak sıkılıp öz suyu alınır, kulağa 1-2 damla damlatılır.

4. tarif
Soğan ve sarmısağın öz suyu sıkılıp kulağa 1-2 damla damlatılır.

NOT : Bu işlemler ilk önce doktor gelene kadar veya doktora gidene kadar yapılacak işlemlerdir. Mutlaka doktora görünmek gerekir. Bu bitkilerin sularını kulağa damlatırken, kulak zarının sağlam olması lazımdır. Zarda arızası bulunanların bu işlemleri yapmaması gerekir.

Kurdeşene (Vücut Kaşıntılarına) Ne İyi Gelir?

  • Lokman

1. tarif
Pırasa ve lahana kaynatılıp suyu ile kompres yapılır ve yıkanılır.

2. tarif
Tuzlu su ile banyo yapılır.

3. tarif
100 gr. kil-i ermeni
100 gr. kükürt lüle
1 kg. bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir.

4. tarif
Ceviz yaprağı, anduz otu, gül yaprağı, ıspanak, pırasa yaprağı, lahana yaprağı, hatmi,
söğüt yaprağı, ayrı ayrı veya bir kısmı karıştırılıp suyu ile banyosu veya pansuman
yapılır.

5. tarif
Şahdere otu, kurt pençesi, yavşan otu, mayasıl otu,ayrı ayrı veya birkaçı karıştırılıp suyu ile banyo yapılır. Kaynatılıp suyu az miktarda aç karnına 1-2 bardak ballı olarak içilir.

6. tarif
50 gr. kil-i ermeni
50 gr. ravent kökü
50 gr. krem tartar
50 gr. kükürt
1 kg. bala karıştırılıp aç karnına 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir veya dövülüp toz haline getirilerek, 1 tatlı kaşığı aç karnına yutulur.

Kusmaya Ne İyi Gelir?

  • Lokman

1. tarif
Oğul otu, karabaş otu, melisa yaprağı, biberiye, limon çiçeği, mentollü nane, kantaron çiçeği, ıhlamur, lavanta, erik çiçeği ve nane.

Otlar ayrı ayrı veya bir kısmı kaynatılarak suyu içilir.

2. tarif
Nefes, burundan alınıp verilir.


Not: Ayrıca nane limon kaynatırsanız mide bulantısına iyi gelecektir. Bunun için; bir limonun suyunu sıkıp içine bir yemek kaşığı kadar nane ekleyerek (limon suyuna bir bardak olacak kadar su eklenebilir) kaynatınız. Kaynadıktan hemen sonra bir süzgeç yardımıyla süzerek bardağa alınız. Biraz şeker ilave ederek içiniz.

Kusturmak İçin Bitkisel Yöntemler

  • Lokman

1. tarif
Şerbetçi otu, duvar sarmaşığı, kekik, pelin ve yavşan, ayrı ayrı veya beraber kaynatılarak suyu içilir.

2. tarif
Sirke ile sarımsak karıştırılarak içilir.

3. tarif
Sarımsak ve yoğurt karıştırılarak yenir.

Gebelikte zarların erken yırtılması

  • Nisan

Normalde gebelik ürünü bir zar tabakası tarafından kaplanalan bir kese içinde bulunur. Bu keseye amniyon kesesi, çevreleyen zara amniyon zarı, içindeki sıvıya da amniyon mayii adı verilir.

Amniyon kesesinin ve sıvısının sağlıklı bir gebelik ve bebek gelişimi için büyük önemi vardır. Bu kese gelişen bebeği dış etkenlere karşı korur, içerdiği sıvı bebeğin rahat hareket etmesine olanak sağladığından kas gelişimine yardımcı olur, bebeğin sabit sıcaklıkta bulunmasını sağlar, travmalara karşı yumuşak bir yastık görevi görür.