2008 yılı Ekim ayı konuları

bilmece

  • monalisa

Bir politikacı ile çoban arasında ne fark vardır arkadaşlar ?

Erkekler neden cinsel sorunlarından utanıyor

  • okur

Oprt. Dr. Merhmet Kırdar, birçok erkeğin sorunlarının tedaviyle giderilebileceğini, ancak endişe, korku, çekingenlik ve benzeri nedenlerle doktora başvurulmadığı için daha büyük sıkıntılar ve sağlık sorunlarıyla karşılaştıklarını dile getiriyor.

Erkekler, özellikle kendilerini güçlü saydıkları cinsellik konusunda yaşadıkları sıkıntıları uzman bir hekimle paylaşmayı reddediyor.

Araştırmalara göre, dünya üzerinde 152 milyon erkek seksüel disfonksiyondan yani cinsel fonksiyon bozukluğundan yakınıyor.

40 yaş üstü erkeklerin yüzde 5’i, 65 yaş üstü erkeklerin de yüzde 15-20’si kronik, 40-70 yaş arası erkeklerin ise yüzde 50’si hayatlarının bir döneminde geçici de olsa bu sorunla karşılaşıyor.

Küçük öğrencilere cinsellik uzmanı

  • okur

Çin'deki bir ilkokulda erken yaşta çocuklarına cinsel yaşam eğitimi verilmesi konusunda şüpheci olan veliler, öğrencilerin uzmana rahat ve sansürsüz sorular sormasıyla hem rahatlayıp hem de şaşırdı.

Siçuan Günlüğü gazetesi, Çin'in Sıçuan eyaletinin merkezi Çengdu'daki bir ilköğretim okulunda okul yöneticilerinin, öğretmen ve velilerin çok erken yaşta çocuklara cinsellik konusunda ders verilmesine yakın olmamaları konusunda sıkıntı yaşadıklarını yazdı. Gazete, öğretmenlerin sadece birkaç kitaptan edindikleri kaba bilgilerle bu dersi veremeyecekleri konusunda istekli olmadıkları gibi veliler de bu işin sonunun iyi olmayacağı konusunda tereddütler taşıdıklarını hatırlattı.

Çocuğunuz ürkek ve girişken değil mi? - Dr. İbrahim BİLGEN

  • zambak2

Fobi tanısının yada başka bir değişle, çocuklarda korkuların hastalık düzeyine ulaşabilmesi, çocuktaki kaçınma davranışının arkadaşları arasında yada okulda bir bozulmaya neden olmuş olması gerekmektedir. Kısacası korku kişinin fiziksel bütünlüğünü koruyan bir etkendir. Eğer bugün korkmasaydık herhalde çoğumuza karşıdan karşıya geçerken araba çarpardı. Yani bir gökdelenin çatısında duyduğumuz korku, bizim daha dikkatli olmamızı ve aşağıya düşmememizi sağlarken aynı kişinin bu korkuyu yerde beş santimetrelik bir kaldırımda hissetmesi anormal olmaktadır.

Sosyal fobisi olan çocuklar ve gençlerin başlıca korkusu, başkalarının yanında küçük düşeceği, sıkıntı ya da utanç duyacağı bir biçimde davranacağı ile ilgilidir.

Ağzını Kilitleyen Bebek İle İnatlaşmayın !

  • zambak2

Bebekler, altıncı aydan itibaren katı ve pürtüklü yiyeceklerle beslenmeye başlıyor. Ancak bu yeni dönem bazı bebekler için sancılı oluyor.

Bebekler tadını sevmediği bir yiyecek olunca ağzını kapatıyor ve yemiyor. International Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Tamtekin, bebeklerin annenin stresini ve mutluluğunu sünger gibi çektiğini belirterek; annenin bebekle yemek konusunda inatlaşmamasını, bir öğünde yemiyorsa açığını diğer öğünde kapatacağını söyledi.

Bebeklerde sindirim sisteminin gelişimi, doğum tartısının iki katına ulaşana kadar devam ediyor. Bu da ortalama 5–6 aylara denk geliyor.

Hayatın Kuralları

  • monalisa

* İnsanlara beklediklerinden fazlasını ver ve bu işi yaparken kibar ol.
* En sevdiğin şiiri ezberle.
* Her duyduğuna inanma, elindekinin hepsini harcama ve istediğin kadar uyuma.
* "Seni seviyorum" derken inanarak söyle.
* Evlenmeden önce en az altı ay nişanlı kal.
* Asla başkalarının hayalleriyle dalga geçme.
* Derinden ve inançla sev. Kırılabilirsin belki ama başka türlü de hayatını tam yaşayamazsın.
* Anlaşmazlıklarla dürüstçe savaş. İsim verme.
* *İnsanlar hakkında konuşulanlara inanıp onlar hakkında karar verme.
* Yavaş konuş ama hızlı düşün.
* Şunu daima hatırla ki, büyük aşk veya büyük yatırım daima büyük risk taşır.
* Anneni ara.
* Biri hapşırırsa "çok yaşa" de.
* Eğer kaybedersen, aklını da kaybetme.
* Üç "S"yi unutma: Saygı kendine Saygı başkalarına Sorumluluk tüm hareketlerin için.
* Küçük bir tartışmanın tüm dostluğu mahvetmesine izin verme.
* Eğer hata yaptığını fark edersen hemen onu düzeltmeye bak, bile bile devam etme.
* Telefonda konuşurken gülümse. Karşındaki sesinden gülümseyişini duyacaktır.

Bebeğin Gülücüğü Annesini Uyuşturuyor

  • zambak2

Annelerin niçin bebeklerin her türlü cefasına katlandıklarının sırrı çözüldü. Bilimsel araştırmaya göre gülücükleri annelerde uyuşturucu etkisi yapıyor.

ABD'deki Baylor Tıp Fakültesinde görevli bilim adamı Lane Strathearn başkanlığındaki ekip, bebek gülümsemesinin beynin ödül merkezini harekete geçirdiğini ortaya çıkardı.

Bilim adamlarının yaptığı deneyde annelere bebek fotoğrafları gösterildi ve bunlara baktıklarında fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme tekniğiyle beyinlerindeki kan akışı izlendi.

Gürültü, ses kirliliği bebeklerin psikolojisini bozuyor !!!

  • zambak2

Bebeklerin, sanayileşmeyle birlikte artan gürültüden daha fazla etkilendiği, büyüdüklerinde psikolojik sorunlar yaşadıkları bildirildi.

Opr.Dr. Halil Aksu, yaptığı açıklamada, yeterince ciddiye alınmayan gürültü kirliliğinin ciddi sorunlara yol açtığını, uzun süre gürültüye maruz kalanlarda ciddi hastalıklar meydana geldiğini söyledi. Modern teknolojinin sağladığı nimetlerin yanında bir kısım külfetleri de beraberinde getirdiğini belirten Aksu, "Ses kirliliği, insan bünyesinde biyolojik psikolojik ve sosyolojik sorunlara yol açmaktadır. Buna arabalar, yüksek sesli müzik yapan eğlence merkezleri ve kayıt dışı haksız kazanç sağlayan çığırtkanlar neden olmaktadır" dedi.

Cinsel ilişkide ağrı

  • okur

Ağrılı cinsel ilişki: cinsel ilişki sırasında vajen girişinde veya derin ilişkide ağrı hissedilmesi durumudur.

Disparoni yakınması bir çok kadında bulunmaktadır. İlk ilişkiden itibaren bu yakınması olanların yanı sıra yıllar sonra cinsel ilişkisi ağrılı olmaya başlayan kadınlar da vardır.

Ağrılı ilişkinin nedenleri jinekolojik hastalıklar olabileceği gibi psikolojik de olabilir. Bu yüzden nedenin saptanması için iyi bir jinekolojik muayene gereklidir.

Disparöni, aile planlaması kliniklerinde çok karşılaşılan bir sorundur. Aksi kanıtlanıncaya kadar disparöniyi fíziksel bir sorun olarak ele almalıdır, psikolojik olarak değerlendirilmemelidir.

kavanoz ve iki fincan kahve

  • celin

Ne zaman hayatında bazı şeyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 Fincan Kahveyi hatırlayınız!

Bir gün bir Felsefe profesörü, elinde birkaç kutu olduğu halde derse gelir. Ders başladığında, hiçbir şey söylemeden, önüne büyükçe bir mayonez kavanozunu alır ve ağzına kadar tenis topları ile doldurur. Ve öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar

Öğrenciler ittifakla kavanozun dolduğunu ifade ederler, Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldığı çakıl taşlarını, çalkalayarak kavanoza döker, böylece çakıl taşları kayarak, tenis toplarının aralarındaki boşlukları doldurur ve öğrencilere tekrar kavanozun dolup dolmadığını sorar, onlar da 'evet' doldu derler, profesör bu defa masanın üzerindeki diğer kutuyu eline alır ve içindeki kumu yavaşça kavanoza döker. Tabii ki kumlar da çakıl taşlarının aralarındaki boşlukları doldurur. Ve tekrar öğrencilere kavanozun dolup dolmadığını sorar, Öğrenciler de koro halinde 'evet' derler.