2008 yılı Ocak ayı konuları

nefsin ayıpları(devam)

  • abd_i aciz

Nefsin ayıpları:(devam)


İNSANLARDAN YARDIM BEKLEMEK
2

Nefsin bir diğer ayıbı ,gerçekte fayda ve zarar verme gücüne sahip olmayan insanoğlundan kendisine dokunan zararı gidermesini veya fayda vermesini beklemek;ALLAH,rızkına kefil olduğu halde rızık kaygısı çekmektir.

Bu ayıptan arınmanı yolu:

ALLAH’ın Kur’an-ı kerim’de haber verdiği ;gerçeklere doğru bir inançla iman etmektir.ALLAH Teala şöyle buyurmaktadır:

Kaybedilenler....???;:,!!""()

  • celin

Bir gün insan "virgül"ü kaybetti, o zaman zor ve uzun cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince, düşünceleri de basitleşti.



Bir başka gün ise "ünlem" işaretini kaybetti. Alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı. Artık ne bir şeye kızıyor, ne de bir şeye seviniyordu. Hiçbir şey onda en ufak bir heyecan uyandırmıyordu.

nefsin ayıpları 4(devam)

  • abd_i aciz

Nefsin ayıpları:4(devam)

İbadetlerden haz almamak
4


Esselamü aleyküm:

Yaptığı ibadetlerden haz ve tat almamak,nefsin bir diğer ayıbıdır.bunun nedeni,kişinin,yaptığı ibadete riya karıştırması ve bu yüzden ibadeti tam bir bağlılık duygusu içinde yerine getirememesidir veya sünnetlerden birini terk etmesidir..

Bu ayıptan arınmanın yolu:

Evlilik ve Flört

  • ankebut-57

Flört veya aşkın fırtınasıyla mutlu bir evliliği bulacaklarını sananlar aldanma ihtimalini göz önünde tutmalıdırlar.

"Onlar erdiler mutluluğa, biz çıkalım kerevetine". Sevgiyi işleyen masalların çoğu bu cümle ile biter. Genç kızla erkek birbirlerine delicesine tutulmuşlardır, araya giren "kötü" kişilere rağmen kavuşurlar ve evlenirler. Artık onlar mutluluğa ermişlerdir, hiç problemleri yoktur ve saadet dolu, cıvıl cıvıl bir evlilik onlarındır. Prensle prensesi veya Aslı ile Kerem 'i artık sonsuza kadar sürecek mutluluk beklemektedir.