2 Haziran 2007 tarihli konular

kaba göre şekillenen müslüman kadın

  • nisyan

ALINTI dır.


Önce okullarda üretmeden boş oturmanın ne kadar çirkin olduğu öğretildi. Büyüyünce teyzeler gibi sadece çocuk büyütüp hiçbir şey yapmadan mı oturacaktık? Üretime kadın olarak nasıl katılmazdık? Hep hazıryiyici, tüketici olarak nasıl yaşardık? Evde kocalarımızın kölesi mi olacaktık?

Abdurrahman Dilipak: Laiklik üzerine...

  • nisyan

Geçen gün Başbakan diyor ki, “Aslında insanlar değil, kurumlar laik olur.”
Yok canım, bireyler de laik olur. Kurumlar da. Ama laiklik öyle matah bir şey değil, 1700'lü yıllarda Fransa'da kurumlaşmış, meşruiyetini ve referansını İncil'den alan bir kilise kurumu..
Dünyada da aslında yaygın kullanım alanı bulan bir kavram değil..

Bizim laikçiler laikliğin bir “dini kavram” olduğunu bile bilmezler.. Fransız devriminin ürünü sanırlar..
Laikliğin varolabilmesi için egemen bir dini otoriteye ihtiyaç vardır..

Merhametin Böylesi ….ama biz ya !!!

  • sela.

Sevgili Peygamberimizin komşusu olan bir ihtiyar kadın vardı. Kızını Resûl aleyhisselâma gönderdi:''Namaz kılmak için örtünecek bir elbisem yok.

Bana, namazda örtünecek bir elbise gönder'' diye yalvardı.Resûlullahın o anda başka elbisesi yoktu.Mübârek arkasındaki entariyi çıkarıp, o kadına gönderdi.

Namaz vakti gelince, elbisesiz mescide gidemedi.Eshâb-ı kirâm, bu hali işitince, Resûlullah o kadar cömertlik yapıyor ki, gömleksiz kalıp, mescide cemâate gelemiyor, biz de her şeyimizi fakirlere dağıtalım, dediler.

İki İnsan Modeli !!!

  • sela.

İnsanın değerlisi,İnsanları bozmamak ve iyi yaklaşmaktır .
BUNUN ÜZERİNE BİR HİKAYE ;
Bir gün padişah iki tane köle satın aldı. Kölelerden biri çok temiz yüzlü inci dişli biriydi, nefesi gül gibi kokuyordu. Diğeri oldukça çirkindi, dişleri çürümüş ağzı kokuyordu.