9 Nisan 2007 tarihli konular

Kamil Kişi O Dur Ki Koya Her Yerde Eser, Eseri Olmayanın Yerinde Yeller Eser...

  • Ehl-i Sunnet

Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berakatuhu...

Yeryuzunde Her Insan Geride Bıraktıkları İle Anılır...Ardında Bıraktıkları İle Hatırlanır...

Kimileri Rahmet İle Yad Edilirken Kimileri Lanetlerle Tel'ıyn Edilir...

Efendimiz Sav..Bir Hadisi Seriflerinde Soyle Buyuruyorlar..

3 Kişinin Amel Defteri Öldukten Sonra Da Kapanmaz...

Kendisinde Sonra Arkasından Kendisine Dua Edicek Ve Allah Yolunda Hızmet Eden Salih Bir Evlat Bırakan Kimsenin Amel Defteri...

Devam Edegelen Sadaka Yani Sadaka-i Cariye..Mesela Bir Cami bir Cesme Gibi kendisinden İnsanların İstifade Ettikleri Bir Eser Bırakanın Amel Defteri...

evlilik

  • aliak2007

bu konu cok önemlidir harkese iyi günler diliyorumselam ve dua ile...

HELALİ VE HARAMI BELİRLEYEN ALLAHTIR

  • NaTuraL

59.
De ki: Allah'in size verdigi rızkın bir kısmını haram, bir kısmını helâl kıldığınızı görmüyor musunuz? De ki: Size Allah mı izin verdi, yoksa Allah'a karşı yalan mı uyduruyordunuz?

YARATILIŞA MUHALEFET

  • NaTuraL

ALLAH TEÂLÂ HER ŞEYİ EN GÜZEL YARATANDIR
Allah Teâlâ Haliktir, her şeyi yaratan O dur. Bu yaratiklar arasında insanı en güzel surette yaratandır. Ayet-i celilede Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:












“Biz insanı en güzel biçimde yarattık.” (Tin 4) Sure-i H

Sinirlendiğimizde !!!

  • sela

Sinirlendiğinizde.. sabırlı ve sonuçlardan haberdar olmalıyız !!!!

Hayat, “herkesin kendine göre bir derdi var “, deyimiyle başlarsak,her insanın kendine göre bir sorunu, bir sıkıntısı ,ekonomik veya manevi olarak sorunları mutlaka vardı. Hiçbir insan dünyada kusursuz, tam mutlu ve sorunsuz değildir.
Tabi sorunlar ve sıkıntılar , insanlarda neticede olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bu etkiler sonucunda gerginlikler ,sinirlenmeler ve deprasyona kadar insan oğlunu sevketmektedir. Bu durumda ; haliyle Hayatımızda görmek istemediğimiz bazı tatsız ,acı ve felaket olayların meydana gelmesine sebep olmaktadır.

Telefon sapikligi ve Zina

  • NaTuraL

Telefon sapıklığı ve Zina: Merhaba Sayın Faruk Bey, Öncelikle hayırlı günler dileyerek sözlerime başlıyorum, lütfen sorularıma cevap verin beni birçok sıkıntılardan kurtaracaksınız.

Günah Aşk

  • NaTuraL

Günah Aşk: Selamun aleyküm, hocam. Biz üniversite 1. sınıf öğrencisi iki genciz. Ailemizden aldığımız dini eğitim ve daha sonraları kendi çabalarımız ile haram dairenin dışında durmaya ve dini vecibelerimizi yerini getirmeye çalışıyorduk. Ta ki, aşk denen şeytani duyguya kapılana kadar. İlk başlarda her şey çok güzeldi fakat daha sonraları vicdanımız bastırmaya başladı. Çevremizden ve dostlarımızdan da tepki almaya başladık onlara evlilik için böyle bir yola başladığımızı söylüyorduk ve bir arkadaşımızın sözüyle sarsıldık: "Haram yolla helale ulaşılmaz". Evlenmeyi gerçekten istiyoruz ama şu anki durumumuzla imkansız. Allah’ın (c.c.) sevgisini ve birbirimizi de kaybetmeden doğru bir çözüm bulmak istiyoruz.

livata ve zina

  • NaTuraL

Livata ve zina yapan insan, tövbe edip bir daha bu fiili yapmazsa Allah (cc) bu kimseye rahmet eder mi? Bu soruyu şunun için soruyorum: Allahu Teâlâ livatanın habis (çirkin) bir iş olduğunu bildiriyor (Enbiya 74). Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki: “Livata yapan melundur”. (İ.Ahmed). “Hanımı ile livata eden melundur”. (Şir’a). “Bir erkeğin veya kadının dübüründen ilişkiye girene Allah rahmet etmez”. (Tirmizî)


cevap:



Bu soruyu soran epeyce insanımızın olması, iyi şeylerin habercisi değil. Önce bunu tespit etmemiz ve böyle çirkin fiillerden Allah’a sığınmamız gerekir.


Livata:

Rüyasında GERÇEĞİ gördü

  • Başak Uzun

Yıllarca çaldı, rüya gördü, geri ödüyor.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde, rüya görüp tövbe eden hırsız, çaldıklarının parasını soyduklarına tek tek geri ödüyor.

30 yaşındaki Bülent Karacan, rüyasında tövbe ettikten sonra mağdurlara paralarını ödemeye başladı. "100 karton sigara çaldığım market sahibi, parasını 10 yıl sonra ödeyince ağlamaklı oldu" diyen eski hırsız şimdiye dek 13 kişinin parasını ödedi.

Tövbekâr hırsız çaldıklarının parasını sahiplerine ödüyor.

Gördüğü rüyanın etkisiyle hırsızlığa tövbe eden Bülent Karacan (30) çalışıp kazandığı parayla soyduğu işyeri sahiplerinin zararını karşılıyor. Karacan bugüne kadar 13 kişiye çaldıklarını geri verdi.

zinaya düşmemek

  • addogan

mrb ben evli bir erkeğim fakat eşimin rahatsızlığından dolayı cinsel hayatım olmuyor 2 çocuğum var boşanmakta istemiyorum ikici bir eş almak istiyorum ne tavsiye edersiniz dostların yardımını bekliyorum

Bir Erkeğin Hayatı Nasıl Karartılır? -2-

  • yalnız savaşcı

Bir Erkeğin Hayatı Nasıl Karartılır?

Aynı konunun 3 değişik versiyonu:
1-Kadın/Erkek,
2-Kadın/Kadın,
3-Erkek/Erkek

1.Versiyon: Kadın / Erkek: Bir erkeğin hayatı nasıl karartılır?

Kadın: Saçımı kestireyim mi?

Erkek: Olur.

Kadın: Ama kıyamıyorum.

Erkek: Öyleyse kestirme.

Kadın: Canım değişiklik istiyor...

Erkek: O halde kestir.

Kadın: Bana akıl vermeyi bırak, delilere verir gibi.

Erkek: Eger nasıl hoşuma gittiğini bilmek istiyorsan, sana derim ki uzun saçlı. Bunu biliyorsun.

Kadın: Beni tanıdığında kısaydı..

Erkek: Ve sana tam olarak ne dediğimi hatırlıyorum:"Ne güzel olurdun uzun saçla"

Kadın: Ama herkes kesmemi söylüyor.

Name-i Peygamberi - Cin Mektubu !

  • Conan

Selamun aleyküm kardeşlerim,

aşağıda ki mektubu Peygamber Efendimiz (s.a.v.),

şeytan ve cinlere karşı yazdırmıştır. Böyle bir belaya

maruz kalanlar, bu mektubu yazdırıp yastığının altına

koymalıdırlar. İnşaallah şifa ve deva Allahü Teala´dandır.


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيْم ِ

CiN VE SEYTANDAN KORUNMA

  • Conan

Bütün kötülüklerin başı olan Şeytan, insanların en azılı düşmanıdır. İlk insan Hz. Adem'in yüzünden ilahi huzurdan kovulduğu zaman, Allahu Teala'dan kıyamete kadar ömür istemiştir. Allahu Teala da bu ömrü kendisine vermiştir, iblis, insanları azdıracağına dair yemin etmiştir.(Sad 76-85)

CİNLER NEREDE YAŞARLAR VE NE YERLER

  • Conan

Cinler hamamlarda, mezarlıklarda, pis yerlerde, ahırlarda, çöplüklerde, ıssız yerlerde, duvar deliklerinde ve ağaç kovuklarında yaşarlar.

BİLAL BİN EL-HARİS ‘ den rivayettir :

"Bir yolculuk sırasında Resulullah'la birlikte bir yerde konakladık, defi hacet için dışarıya çıktılar. Bende peşinden ibrik götürdüm. Yanına yaklaştığımda bazı insanların birbirleriyle kavga eder gibi, ağız dalaşı yaptıklarını gösteren sesler işittim. Hiç böyle ses işitmemiştim, sonra Resulullah geri döndüler, kendisine YA Resullullah ; senin yanında bazı erkeklerin kavga seslerini duydum. Ama ağzından konuşan kimseyi görmedim, dedim.

AYETÜ'L KÜRSî ve CiNLER

  • Conan

Ebû Eyyub Ensarî radıyallahu anh'ın bodrum şeklinde bir yeri vardı. Hurmalarını buraya koyardı. Gül denilen cinlerden biri gelir, oradan hurmaları kaçırırdı. Ebû Eyyub radıyallahu anh, bu durumu Peygamber aleyhisselâma şikâyet etti.

Allah'ın Resulü de:

— Git ve cinni gördüğün vakit; «Allah'ın adı ile Resûlullah aleyhisselâma git» diye söyleyiver, buyurdu.

Ebû Eyyub radıyallahu anh geldi ve o cinni yakaladı. Fakat cin tekrar gelmeyeceğine dair yemin ettiği için bırakıverdi. Sonra Peygamber aleyhisselâmın yanına geldi.

Resûlullah aleyhisselâm:

— Yakaladığın esiri ne yaptın? diye sordu. Ebû Eyyub radıyallahu anh de:

— Bir daha gelmeyeceğine yemin etti, dedi. Peygamber aleyhisselâm: