21 Nisan 2007 tarihli konular

Dikkat testi !

  • celin

Metindeki Bütün " F " Harflerini Sayınız.


FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS... ...


Kac tane F bulabildiniz)
(cözüm icin asaga bakiniz)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
metinde 6 Tane var.


Beyin "of" sözcüğünü süzemez.


İlk Seferde 6 "f' Bulanlar “üstün zekalı”, 3 “normal”, 4 “nadir”dir.

KADIN KONUSUNDA ALTIN KELIME:DENGE

  • MASLAHAT_1

2001- AKİT MAKALELERİ


7/5/2001

Kur'an, birbirini tamamlayan çiftlerden söz ederken "zevc" terimini kullanır. Tabiatıyla bu terim, çekirdek aileyi oluşturan eşlerden söz edilirken de kullanılır.
Meselâ, elinize Arap dilinin dev dil ansiklopedisi olan Lisanu'l-Arab'ı alıp da "zevc" maddesine bakarsanız, bu kelimenin içerisinde kullanıldığı birkaç örnek cümlenin başında şu cümlenin geldiğini görürsünüz: "Zevcâ na'lin: ayakkabının iki eşi..."

Adlandırılan bir nesne (müsemma), adının (isim) anlamını ancak bu kadar güzel karşılayabilir.

Kadın ve erkekten oluşan eşleri, bir çift ayakkabı örneğinde tahlil edecek olursak; "Kadın mı üstün, erkek mi üstün?" gibi bir soru, hâlâ size anlamlı geliyor mu?

Köprüden gecenler.....

  • celin

Bir köprüde üç kişi geçiyor.Bunlardan 1.kişi köprüyü görerek ve basarak geçiyor.2.kişi görerek ve basmadan geçiyor.3.kişi görmeyerek ve basmayarak geçiyor.Bu üç kişi kimdir.

NOT:kör yada sakat kimse yok hepsi sağlıklı ve kimsenin gözü kapatılmamış.Ve bir araç kulanılmamış uçak yada moturlu herhangi taşıt kulanılmamıştır.Hiç bir araç yardımı alınmamıştır.

Giriş

  • hayat

Aşk, evrenin muhteşem bir güzellik ve düzen içinde yaratıldığı zamandan beri var oldu. İlk insanla birlikte insanlar arasındaki en renkli, en zevkli, en zengin bir duygu çağlayanıdır aşk.

Sevginin, en yoğun ve en coşkun bir şelâle gibi çağlamasını anlatan aşk, insanları birbirine bağlayan, birbirine yaklaştıran bir sihir, bir efsun âdeta. İnsanları neredeyse gözü kapalı cezbeden bu sırlar yumağı, çok tatlıdır, çok güzeldir, çok şirindir, çok keyif vericidir...

Ancak her aşkın önünde nice tuzaklar, nice zorluklar ve nice engeller vardır. Onları aşmak; yürek, cesaret, akıl, mantık, bilgi, hüner, sabır, azim ve hepsinden önemlisi bir yöntem ister. Bu erdemleri taşımaz ve yöntemini uygulamazsanız, sevdanız yarım, aşkınız sonuçsuz, yuvanız mutsuz olur.

İşte “Ömür Boyu Aşk”, her duygunun örselendiği ve başkalaştığı bir dünyada; sevgiye ve aşka nitelik ve kimlik kazandırmak için vardır.

Yasim kactir?

  • celin

3 çocuğum var birincisi benim yaşımın ilk rakamıyaşındadır.ikincisi benim yaşımın 2 rakamı yaşındadır.3 sü bu iki rakamın toplamı yaşındadır.hiç birinin yaşı aynı olmadığına göre ve hepizin yaşları toplamı 45 ise benim yaşım kaçtır???

kolay gelsin

(bu arada gercek yasim söz konusu degil :) )

Hmmm????

  • celin

Bir adam çok soguk bı kış günü arabayla giderken yolda 3 kişiyle karsılaşır. birisi hayatında tek sevdiği kadın, diğeri önceden hayatını kurtaran doktor ve diğeride ölmek üzerinde olan bi hasta. araba sadece iki kişiliktir ama hepsine bir çözüm bulmak zorunda nasıl bı yol izler ?

Kadınlarda cinsellik araştırması

  • Başak Uzun

Kadınların cinselliğe bakışını yansıtan bir araştırma, özellikle Suudi kadınlarla ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koyarken, bu kadınların yüzde 97'sinin eşlerinin tatminini ''vazgeçilmez'', yüzde 93'ünün ise kendi tatminlerini aynı derecede önemli gördüğü belirlendi.

Bir ilaç firması tarafından 14 ülkede 14 bin kadın üzerinde gerçekleştirilen ''Cinsellik ve Modern Kadın Araştırması''na göre, Suudi Arabistan'da ve diğer Arap toplumlarının çoğunda cinselliğin evlilikte önemli bir rol oynadığı, ''tadına varılacak bir armağan'' olarak görüldüğü bildirildi.

KÖTÜ AĞIZ KOKUSU (HALITOSIS)

  • Başak Uzun

Kötü ağız kokusu, çoğu zaman mahcubiyete, sosyo-psikolojik problemlere sebep olur; hatta evlilikleri bile etkileyebilir.

SEBEPLERİ:

Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Ölü ve ölmek üzere olan bakteriler sülfür bileşikleri açığa çıkarır.

Bakteri tabakaları ve yiyecek artıkları dilin arka tarafında birikir. Dilin yüzeyi oldukça pürüzlü bir yapıdadır ve bakterilerin yaşamasına elverişli bir özelliğe sahiptir. Büyük miktarda sülfür bileşikleri de bu alanlarda birikir.

Eğer diş yüzeyi temizlenmezse kısa sürede bakterilerin yaşamasına elverişli bir hal alır.

Evlenmeden önce neler yapmamız gerekir?

  • Başak Uzun

Niçin evleniriz ;Temelde hepimiz başka insanlarla iletişim kurmayı arzu ederiz. Olgunlaştıkça da bu his bizi yakından ve derinden sevecek bir kişiyi özleyip, aramaya iter. Almakta vermekte sevginin olmazsa olmaz bölümleridir. Biri olmadan öteki pek uzun ömürlü olmaz. Evlenmenin temel nedenlerinden bir tanesi beraberlik,birine sahip olmak ve birine ait olmak duygusu, bundan doğan yakınlık, can yoldaşlığı, istenmek, anlaşılmak, çocuk sahibi olmak, kendi düzenini kurmaktır. Bunlar vazgeçilmez duygusal öğelerdir. Yine bunlar cinselliği yalnızca fiziksel yönden değil, ruhsal yönden de tamamlar.

İslâm'da emre itaatin önemi-örneği ve bir mûcize

  • Başak Uzun

İslâm'da emre itaatin önemi-örneği ve bir mûcize

Ashâb-ı kirâmdan Avf bin Amr (r.a.) anlatıyor:

“Ben, Selmân-ı Fârisî, Huzeyfe bin Yeman, Nûman bin Mukarrin ve Ensar’dan altı kişi, bize ayrılmış olan kırk arşınlık yeri kazıyorduk. Zübab dibinden kazarak nemli tabakaya kadar inmiştik ki; Allah Teâlâ, hendeğin karnından karşımıza ak ve parlak bir kaya çıkardı. Onunla uğraşırken balyoz, kazma-kürek ve külünk gibi demir âlet ve edevâtımız kırıldı. Âciz kaldık. Bunun üzerine Selman’a,

— Ey Selman, Resûlüllah (s.a.v.)’a git de, şu kayadan dolayı çektiğimizi haber ver, dedik.

Resûlüllah Efendimiz, o sırada kıldan dokunmuş bir Türk çadırının içinde dinleniyordu. Selmân (r.a.),