2007 yılı Nisan ayı konuları

ÜMİTSİZLİĞE YER YOK

  • Başak Uzun

"Allahım!.. Senin rahmetine erişmeyi ümit ederim."1

Image Hosted by ImageShack.us

Ümitsizlik ve Karamsarlık

Günümüzde müslüman gençliğin önündeki manevî engellerden biri ümitsizlik ve karamsarlıktır. İlk insandan bu yana devam eden Hak ile Batıl arasındaki iman ve ahlak mücadelesinde bugün psikolojik boyut ağırlık kazanmıştır. Dünya çapındaki teknolojik, medyatik ve kültürel imkânlar şuurlu müslümanları sindirmek, küçük düşürmek ve pasifize etmek için kullanılmakta ve bunun tabiî sonucu olarak inançlı kesimde ümitsizlik ve karamsarlık yaygınlaşmaktadır.

Çocuk ve İletişim Ortamları

  • Başak Uzun

Image Hosted by ImageShack.us

Çocuk hem üzerinde kavramlar üretilen hem de bir birey olarak toplumsal yaşamın bir parçasıdır. Çocuğun varlığı, yokluğu yanında oluşan sorunlar kadar çocuğun yaşam içinde toplum ile iletişim ortamları ile nasıl bir ilişki kurduğu da önemlidir. Günümüz toplum yapısında aile kavramının ve bu aile kavramı içindeki çocuğun değişik biçimlerde etkilere maruz kalması çocuk kimliğinin de değişip, dönüşmesine neden olmaktadır.

Azınlık Gibi Düşünmek

  • Başak Uzun

Image Hosted by ImageShack.us

İki sene önceydi. İstanbul’da kış. Eminönü’nden kalkan vapur, nefeslerini soğuk havaya buhar buhar savuran insanlarla dolu. Herkes bozukluklarını çıkarıp çay söylüyor. Isınmak lazım. Rengarenk atkıların, eldivenlerin, berelerin, şalların arasından kaşık sesleri şıngır da şıngır duyuluyor. Şehir beyazları zarif bedenine bir geçirmiş ki görmeyin. Hırıltılı, kaba, huysuz taraflarını kapatmış. Hoş bir bakışı var şimdi İstanbul’un. Sanki Peygamberimizin: “İstanbul bir gün fetih olunacaktır” sözlerini ilk duyduğu an gibi siması: Utanmış. Bembeyaz utanmış.

bana yol gösterin

  • iklimm

benım eşim ben bildim bileli yanı 18 yıldır gözü hep dısarda. ne yaptıysam bu huyundan vazgeciremedım bır turlu yasak aşklarından vazgecmedi ve bu kışıler hepsi evli ve yakın cevremden artık eşimi istemiyorum ama ekonomık gücüm olmadığı için ve aradakı dört çocuğumuzun hatrına katlanıyorum huzurum kalmadı manen çökmüş durumdayım kendimi çok yanlız hıssediyorum siz söyermısınız sızce ne yapmalıyım

Çalma kapıyı, çalarlar kapını!

  • Başak Uzun

Image Hosted by ImageShack.us

Bugün aileyi, dolayısıyla toplumu yıkan etkenlerin başında gayrı meşru ilişki gelmektedir. Bunu önlemenin yolu da şuurlu bir dini inançtır. İnanan, Allahtan korkan ve kuldan utanan böyle işlerden uzak durur. Bunun için fuhuşu yaymak istiyenler “utanma duygusu”nu yok ediyorlar. Utanma, haya, sadece insana mahsus olan utanma duygusudur. Allahü teâlânın razı olmadığı çirkin şeyleri yapmaktan sakınma, başkalarının kötülemelerinden korkma, kötü iş yapınca utanma; utanmak, sıkılmak gibi manalara da gelmektedir haya.

Perdenin arkasını görebilmek!..

  • Başak Uzun

Image Hosted by ImageShack.us

Dış görünüşe aldanıp da yanlış karar vermekten sakınmalıdır. Çünkü evlilik hayatına başladıktan sonra, geri dönmek zordur ve kötü huylu kimsenin, bundan sonra düzeltilmesi de kolay değildir.

Evlenmek, yuva kurmak, insanın hayatını değiştiren, ömrün dönüm noktasını meydana getiren bir olaydır. Yanlış bir tercih, insanın dünyasını karartır. Hattâ insanın âhıretine de te’sîr ederek, sonsuz azâba sebep olabilir.

evlenmeden önce cinsel iliski

  • ilkAskimA

öncelikle herkese merhaba..
ögrenmek istedigim bi kac sey var,bunlari kimseye soramadim..
kisaca anlatmak istiorm durumu.
6 senedir erkek arkadasimla cikiyoruz,11 yasinda teklif etmisti:) ve hala beraberiz su an ben 16 o ise 17 yasinda,kisa süre önce benimle beraber olmak istedigini yatmak istedigini söyledi ama ikimizde zina konusuna cok takildik ve henüz bi karar almadik.evlenecegimize eminiz hemde cok herseyden cok seviyoruz birbizimi ailelerde tanisiyor ve yemin ettik.bende ondan baskasiyla evlenmicegim.
sorum su:
evlenecegin kisiyle evlenmeden yatmak günahmidir..?

kisa zamanda cvp alirsam sevinirim.

Zina ile ilgili bazı sorulara cevaplar

  • Nusret KARDELEN

www.sorularlaislamiyet.com dan alıntıdır.


zina eden birisinin evlenmesi
anonim
Toplam Soru Sayısı : 2298 Zina işleyen bir şahsın zina işleyen bir başka şahısla izdivacı ? Zina işleyen bir erkeğin bu cürmünü gizleyerek (yahut gizlemeden karşılıklı mutabakat sağlanarak) iffetli bir kadınla evlenmesi? Bu hususlarda detaylı bilgi almak istiyorum.
08-Ağustos-2006 - 18:09:56

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

Nur suresi üçüncü ayet-i kerimede "zina yapan erkek, zina yapan kadınla ya da bir müşrik kadınla evlenir. zina yapan kadın da zina yapan bir erkekle ya da müşrik bir erkekle evlenir." buyurulmuştur. Peki yanlışlıkla bu yola sapmış birisi sonradan tevbe-i nasuh ile tevbe ederse durum ne olur?

vefat

  • esedullah

Gündem Son Dakika - 14:29

Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmet Emin Birinci vefat etti
80 yıla yaklaşan ömrünü iman ve Kur'an hizmetinde geçiren Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Emin Brinci, Hak'kın rahmetine kavuştu.



Alınan bilgiye göre Mehmet Emin Birinci, Üsküdardaki Hospital Türk hastanesi'nde kanser tedavisi görüyordu.

Merhum'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

GÜNAHLARDAN KOPMAK GEREK...

  • NaTuraL

Günah: Dinde yasaklanan şeyler bütünü. Bu manada Allahu Tealanın ve Peygamberlerin emirlerine aykırı her şey Günah kapsamı içerisinde dahildir. Günah iş, söz ve davranışlarda İlahi iradeye karşı hareket etme ameliyesidir. Günah kavramının aslı farsçadır. Arapçada Ma�siyet kelimesinin karşılıgıdır. Lügatlere baktıgımızda Günah şu şekilde açıklanmaktadır: Günah: İsyan etme, karşı gelme, suç ve kabahat kelimeleriyle izah edilmiştir.Dini kavram olarak yani Istılahta Günah kavramı: Allahu tealanın ve Peygamber Efendimizin (sav) emirlerine uymamak, Dinen Haram ve Mekruh olan yasaklardan sakınmamak, korunmamak Günahtır.










Rabbimiz Tur Suresi Ayet. 17.de mealen şöyle buyurmaktadır:

SANAL TUZAK: BİR ‘TIK’TA BAĞIMLILIK

  • sessizgemi

Sanal alem; sonu belli olmayan yolculuk





Modern zaman kumarhaneleri












Başarılı bir üniversite öğrencisi olan A.Ö., gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek ve internetten faydalanabilmek için kaldıkları bekar evine arkadaşları ile ortak bilgisayar alır. Maddi durumu yerinde sayılacak bir ailenin çocuğu olan A.Ö. ev arkadaşlarıyla internette rastgele buldukları siteleri dolaşmaya başlar. Derken, sanal kumar sitelerini keşfeder. Önceleri zaman geçirmek için kumar sitelerine giren A.Ö., zamanla babasının gönderdiği tüm paraları buraya kaptırmaya ve okulundan uzak kalmaya başlar.

Msn’de uyuşturucu tuzağı!

  • sessizgemi

Ülkemizde son yıllarda gelişen teknolojiye uyuşturucu satıcıları da uyum sağladı. Dünyada en çok msn kullanan ülkeler sıralamasında ilklerde olan Türkiye’de uyuşturucu satıcıları artık rastgele seçtikleri msn adreslerinden uyuşturucu pazarlıyorlar. ‘Sigara içiyor musun’ sorusuna karşılık evet sigara içiyorum diye cevap veren kurbana ‘Sen güzel sigara içiyor musun’ diye uyuşturucu teklif ediyorlar. Artık evlere de giren bilgisayar ile çocuklar tehlike altında bulunuyor.

Nefsine hakim olan, kimseye mahkum olmaz

  • sessizgemi

Rabbimiz, Dünyamızı yarattığında her şey tertemiz idi. Hava, su, dağ, deniz, en önemlisi Hz. Adem ile Hz. Havva’nın gönülleri tertemiz idi. Ellerinde ve gönüllerinde bir suhuf/ kitap var.







Havasız ve kitapsız yaşanamayacağını biliyorlardı. Derken çocukları olur ve Kabille beraber kitaba uymama hareketi başlar ve toprağa ilk kan akar.










Nefis, haram-helal demeden ne bulursa yeme, içme, giyme, kullanma tarafında görüş ileri sürerken, gönül, beden ülkesine girecek her şeyin, göz, kulak, dil, boğaz gümrüğünden geçerken, beden ülkesini yaratan Rabbin koyduğu kurallara uymasını istemektedir.

İffet insanın süsüdür

  • sessizgemi


Muhterem Müslümanlar!











Mensubu bulunduğumuz dinimiz kadın erkek herkese iffetli olmayı emreder.









İffet: Bütün aykırılkılardan uzak durmaktır; cinsel arzu ve isteklerin meşru ölçüler dâhilinde karşılanmasıdır. İnsanı olgunlaştıran bir zinettir.










İffet, insanın nâmus anlayışının ibresidir. İnsan için bir zinettir/süstür.











Nâmuslu ve şerefli yaşamanın yolu iffetli olmakla mümkündür. İffetli olmayanın namuslu olması mümkün müdür? İffetli olmayan haramlara bulaşmadan yaşayamaz. İffetli insan her türlü çirkinlikten kendisini korumuş ve kurtarmış olur.

Kendinizi Korumaya Alın!..

  • Gönül Derman

Geçmişte sokak bozulmamış, toplum hayatında kötülükler kol gezer hale gelmemişti.

O yüzden o günkü insanlardaki dindarlık, ahiretini kurtarmaktan başka bir mânâya gelmiyordu. İnsanlar sadece ahiretini kurtarmak için dindarlaşıyor, mazbut olma gereği duyuyorlardı.




Ya bugün? Bugün de öyle mi?







Evet bugün öyle değil. İnsanlar ahiretlerini kurtarmak niyetinden önce dünyalarını kurtarmak için dindarlaşıyorlar, dindarlıktan faydalanıp kol gezen kötülüklerden kendilerini, çoluk çocuklarını korumaya çalışıyorlar.




İsterseniz bakın toplum hayatına. Her geçen gün bir yenisi çıkan kötülüklerden bağımlılık ve ahlakî sefaletten kendilerini en çok koruyanlar dindar olanlardır.