2006 yılı Ocak ayı konuları

Focus'tan "cinsel bağımlılık dosyası"

  • imdat sezer

Masum bir zevk arayışı, bağımlılık yapan tehlikeli bir davranış modeline dönüşebilir mi? Peki gerçek bir seks bağımlısının özellikleri nelerdir? Cinsel bağımlılık nerede başlıyor, tehlike sınırı nasıl çiziliyor?

Cinsel bağımlılık testi

Ayrıntılı dosyada cinsel bağımlılığın çeşitleri, Türkiye'den uzman görüşleri, dünyada yapılan araştırmalar ve örnek vakaların yanı sıra uzmanların hazırladığı bir de cinsel bağımlılık testi var. Testteki sorulara verilen yanıtlar, bağımlılığa ne kadar yatkın olunup olunmadığını ortaya koyuyor. Ayrıntılar Focus'un Ocak sayısında...

Edep yâ hû!

  • imdat sezer

Edep, bir toplumda örf, adet ve kural halini almış iyi tutum ve davranışlar veya bunları kazandıran bilgi anlamında kullanılan terimdir. Terbiye, kavlen, fiilen insanlara lütuf ile muamele etmek, güzel ahlak, usluluk, haya, sünnete uygun hareket etmek demektir.

İmamı Rabbanî, edebi şöyle tarif eder: “Bilesin, âdaptan velev ki bir edebi muhafaza, mekruhlardan velev ki tenzihi olsun bir mekruhu terk etmek, zikirden, tefekkürden, murakabe ve teveccühten çok daha eftaldir.”

Şair ne güzel söylemiş:

Ehli diller arasında aradım, kıldım talep.

Her hüner makbul imiş, illa edep illa edep.

Trikomonas Vajinal ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

  • okur

Vajinit nedir?

Vajinanın akıntı, koku, iritasyon (tahriş) ve kaşıntı ile karakterize iltihabi bir durumudur. Enfeksiyonlar,vajinal duş,sprey, kondom ve spermisidal (sperm öldürücü maddeler) gibi kimyasal maddeler içeren ürünlerin kullanılması ve östrojen (kadınlık hormonu) eksikliği vajinite neden olur.

Sağlıklı vajina nasıl olmalıdır?

Östrojen vajinanın üst tabakasındaki hücrelerin kalınlaşmasını sağlayarak kadınları vajinal enfeksiyonlardan korur.

Sağlıklı bir kadında vajina, vajinal florayı oluşturan birçok mikroorganizma içerir. Normal vajinal salgılar kokusuz ve renksizdir. Cinsel aktivite, yaş, menstrual siklusun dönemi, genel sağlık durumu ve beslenme vajinal salgıda değişikliklere yol açabilir.

Vajinal enfeksiyon nedir?

BAYANLAR İHTİLAM OLUNCA GUSÜL GEREKİR Mİ?

  • imdat sezer

Bir bayan olarak rüyada görülen cinsi münasebet sonunda gusül abdesti almak gerekiyor mu?

Erkek gibi kadın da ihtilam olur. Kadının menisi dışarı çıkınca gusül gerekir. Bu durum erkek için doğal olduğu gibi kadın içinde doğaldır. Ancak kadınlarda daha az görülen bir durumdur.
Peygamberimizin eşlerinden Hz.Ümmü Seleme yanında Ümmü Süleym adındaki hanım peygamberimize gelerek şöyle sorar:

-Ya Resulullah! Rüyasında kocasının kendisiyle cinsi yakınlıkta bulunduğunu görürse kadının guslewtmesi gerekir mi?

Bunun üzerine Ümmü Seleme, Ümmü Süleym'e şöyle der:

Chatçi kız evden kaçtı

  • imdat sezer

17 yaşındaki kız, internette tanıştığı 'baraj mühendisi' ile sabaha kadar telefonla konuşup kaçtı. Babası, ''Okul gezisine gidiyorum'' diyen kızı için TGRT'ye çıktı

Adana'da üniversiteye hazırlanan lise öğrencisi bir kız, internette tanıştığı sözde 'baraj mühendisi' ile arkadaş oldu, 35 -40 gün okula gitmedi, sonra da onun yaldızlı yalanlarına inanıp evinden kaçtı. Genç kızdan, 10 aydır haber alınamıyor.

Beyaz eşya fiyatları düşüyor

  • cagdas

YTL'nin değerlenmesi ve döviz kurundaki düşüş nedeniyle, beyaz eşya fiyatları yüzde 3 - 41 arasında değişen oranlarda geriledi. En fazla düşüş telefon yedek parçasında görüldü.


Aralarında bulaşık ve çamaşır makinası ile buzdolabı ve televizyonun da bulunduğu dayanıklı tüketim mallarına talep artarken, fiyatlar geriliyor. Son üç yıllık dönemde ürünlerin fiyatlarının yüzde 3'le yüzde 41.6 arasında değişen oranlarda gerilediği belirlendi.