Servo motorlu redüktör uygulamalarına hız verdik

Remak Redüktör Genel Müdürü Aydoğan Pehlivan: Ülkemizde özellikle Uzakdoğu kaynaklı ithal edilen redüktörler bizleri korkutmadığı gibi bilakis daha da hırslandırdı. Onlar gibi ucuz ama Avrupalılar gibi kaliteli ürün imalatı yatırımlarımız hızla artıyor”.

Ülkemizin gelişen sanayi entegrasyonu içerisinde ülkedeki milli sanayimiz geliştikçe ana ürünün yan girdisi olan redüktör üretimi ve buna bağlı aktarma organları üretimi çok önemli bir hale gelmiştir. Özellikle 1995 sonrası ülkemizin içine girdiği Toplam Kalite Felsefesi içerisindeki yapılanma, Türk Makina Sanayi Üreticilerini kaliteli girdi kullanmaya itmiştir. Ülke sanayimizin hızla Avrupa ve dünyaya entegrasyonu esnasında makina üretim sektörümüz yıllık 7 milyar dolar gibi ihracat potansiyeline yaklaşmış bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz OAİB başkanı sayın Adnan Dalgakıran’ın bir makalesinde de belirttiği gibi 50 milyar dolar’dır. Bu ulaşılması çok zor bir hedef değildir. Ülkemizde redüktör üretimi çok hızlı bir şekilde kalite kaynaklı bir süreçten geçerek Avrupa’daki rakipleri ile aynı kalite segmentinde yer almaya başlamıştr. Özellikle Ortadoğu, Doğu Afrika ve Türki Devletler tarafından Türk Makina Sanayimizin ürünleri, kalitemiz ve lojistik imkanlarımız, satış sonrası hizmetlerimiz tercih edilir hale gelmiştir.

Remak Redüktör olarak OEM olduğumuz makina üreticilerine redüktörlerin seçimi, redüktörlerin kullanım alanlarına göre dizayn tespiti ve bu kriterlerin içinde bulunduğu birçok detaylar hakkında destek veriyoruz. Burada mühendislik olarak makinanın gücüne göre hesaplar, devir tespiti, kullanılacak makinanın en verimli çalışabilir hale gelmesi ile ilgili uygun redüktör seçimi için değişik tip boyutlardaki önerilerimizi sunuyoruz. Özellikle madencilik, demir çelik endüstrisi, gıda makinaları ve ısı sektöründe şirketimizin tecrübeleri bu konuda üretim yapan firmalara sunulmakta.

“216 ÇEŞİT DEĞIŞIK TİP VE BOYUTLARDA REDÜKTÖR ÜRETİYORUZ”
1992 yılından beri 216 çeşit değişik tip ve boyutlarda 800 kW’a kadar redüktör üretiyoruz. Özellikle ihracatta son 8 yılda yaptığımız çalışmalar neticesinde bu redüktörlerimizin toplam üretimimizdeki payı %35’lere çıkmıştır. Şu anda 26 ülkeye ürünlerimiz güvenle ihraç edilmekte. Özellikle yurtdışı satışlarımızda marka bilinirliğimizi ve satış sonrası mutlak müşteri memnuniyetini artırıcı bir çalışma yapısı içerisindeyiz.

“YÜKSEK KALİTELI REDÜKTÖR ÜRETMEK İÇİN ALTYAPIMIZI DAHA DA BÜYÜTTÜK”
2010 yılı hedeflerimiz doğrultusunda mevcut üretim parkımızı, kalite kontrol destekli, yüksek hassasiyetli ve kalite sürecinde bulunan teknolijik ürünlere yöneltmiş bulunuyoruz. Özellikle servo motorlu redüktör uygulamalarına hız vermiş bulunmaktayız. Bununla ilgili İzmir’de CNC makinalar üreten ‘Ajan Makina’ ile bu tarz uygulamaları 1 yıldır yapmaktayız. Ülkemizde özellikle Uzakdoğu kaynaklı ithal edilen redüktörler bizleri korkutmadığı gibi bilakis daha da hırslandırmıştır. Onlar gibi ucuz ama Avrupalılar gibi kaliteli ürün üretme yatırımlarımız hızla artmaktadır. 2009 yılı içerisinde mevcut tezgah parkımıza ilaveten yeni C eksenli CNC tornalar, yatay işlem merkezleri, dişli taşlama tezgahları ve ayrıca 3 boyutlu koordinat ölçme tezgahını üretim bandımıza ilave ederek, üretimimizin sürekliliğini geliştirerek yüksek kaliteli redüktör üretmekle ilgili altyapımızı daha da büyütmüş bulunmaktayız. Bunun yanı sıra 2010 yılı içerisinde Kemalpaşa Organize’de bulunan mevcut 9800 metrekare’lik arazimiz üzerinde 4000 metrekare kapalı alan fabrika yatırımımıza başlamış bulunuyoruz. Hedefimiz 2011 sonuna kadar bu yatırımımızı bitirmek...Üretimdeki ihracat payımızı %50’lere çekmeyi ve bu yıl toplam üretim adedimizi de 45.000’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili olarak özellikle makina üretiminin yoğun olduğu Doğu Avrupa ve Avrupa Ülkeleri ile ticari entegrasyona girerek, markalı ve markasız ürün imalatımızı artırıp önümüzdeki koyduğumuz hedeflere ulaşmak birinci önceliğimiz.

“TÜRKİYE’DE KALİTELİ VE İYİ REDÜKTÖR ÜRETİLDİĞİNİ YURTDIŞI MÜŞTERİLERİMİZE GÖSTERMEK HEDEFİMİZ”
Sonuç olarak hedeflerimizden bir tanesi Türkiye’de kaliteli ve iyi bir redüktör üretildiğini yurtdışı müşterilerimize göstermek. Aynı sektörde birlikte üretim yaptığımız redüktör üretici firmalarla bu oluşacak pazarda özellikle pazar bilgilerimizi, teknolojik birikimlerimizi ve önümüzdeki yıllardaki stratejilerimizi de her zaman paylaşmaya hazırız. Amacımız Türk Makina Sanayinin gelişmesi ve ülke çıkarlarımız için önce çalışanlarımıza sonra da sanayicilerimize sonsuz hizmet üretmektir.

Konular