Siemens klimalar: Her nefeste taze hava ve tasarrufun keyfi

Siemens klimalar: Her nefeste taze hava ve tasarrufun keyfi
[Siemens klimalar: Her nefeste taze hava ve tasarrufun keyfi]
Enerjiyi daha verimli kullanma olanağı sağlayan Siemens son model klimalar, özel filtreleme sistemiyle iç mekanda havanın temizliğini yapıyor.

Siemens 2008 yeni klima modelleri stres ve yoğun şehir hayatından arınmış bir hava sağlıyor. Siemens klimalar, sahip olduğu özgün iyonizer teknolojisiyle de iç mekanlarda solunan havanın moleküler yapısını etkileyerek doğal ortamdaki iyon değerlerini yükseltiyor. Siemens’in bu teknolojisi, her bir santimetre küp için ortalama 30 bin – 50 bin negatif yüklü iyon oluşturarak ev veya ofis ortamında açık havanın doğal yapısını sunuyor. Dolayısıyla kapalı mekanlardaki yaşam kalitesine doğrudan katkıda bulunuyor.

Araştırmalar, daha fazla negatif yüklü iyon molekülleri içeren havanın insanın kendisini canlı, diri, uyanık, enerjik hissetmesini sağladığını, nefes almayı kolaylaştırdığını ve hatta ağrı giderici etkisi olduğunu gösteriyor.

Her nefeste taze ve güvenli bir hava

Siemens klimalardaki özel filtreleme sistemi de iç mekandaki havanın temizliğini şansa bırakmıyor. Bio filtre özelliği sayesinde bio filtreye takılan biyolojik enzimler bu bakterilerle birleşerek bakteri hücre duvarlarının kademe kademe çözülmelerini ve bakterilerin beslenme şansı bulamayarak ölmesini sağlıyor. Ayrıca çıkarılarak temizlenebilen antibakteriyel arındırmalı ön toz filtresi bakteri barındırmayan yapısı ve kolay temizlenebilme özelliğiyle ortam havasının ilk temizliğini gerçekleştiriyor. Aktif karbon filtresi, polen ve amonyak gibi özel kokuları deodorize ediyor ve istenmeyen zehirli gazları yakalayarak tutuyor. Cihazlarda bulunan diğer Antibakteriyel filtre de bakteri barındırmayan yapısıyla halen kalmış bakteriler varsa onları öldürüyor.

Odanın her yeri aynı ısıda

Siemens klimalarda yer alan “Follow-me” özelliği, akıllı kumandanın bulunduğu yerin ısısını hissetmesini ve klimayla kızıl ötesi ışın aracılığıyla irtibat kurmasını sağlıyor. Böylece klima, odanın farklı bölgelerindeki ısıdan haberdar oluyor ve hemen devreye girerek ortam ısısını sabitliyor.

İnsanı algılayan akıllı göz teknolojisi

İnverter klima serisinin S1ZMA/I12900 modelinde bulunan “Intelligence eye” akıllı göz sensör fonksiyonu, enerji tasarrufuna yardımcı oluyor. Ünite ortamda 30 dakika içinde bir insan ısısı tespit edemezse, otomatik olarak bekleme durumuna geçiyor. Bu bekleme durumunda bir insan ısısı algılarsa, otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Böylelikle ortamda kimse yokken klimanın boşuna çalışması engelleniyor ve enerji tasarrufu sağlanıyor.


Konular