İşte kupaya uzanacak onbirler

Bir yanda 26 yıl kupaya hasret takım diğer yanda şampiyonluğa giden takım. Fenerbahçe ve Beşiktaş kupa için kapışıyor

Futbolda bu sezon da Fortis Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 47. Türkiye Kupası, Beşiktaş ile Fenerbahçe takımları arasında bugün oynanacak final maçıyla sahibini bulacak. İzmir Atatürk Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı, hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

Gezer’in yardımcılıklarını Tarık Ongun ile Asım Yusuf Öz, dördüncü hakemliği ise Mustafa Kamil Abitoğlu yapacak. Karşılaşma, Lig TV ile Show TV’den naklen yayınlanacak.

Beşiktaş’ta, sakat olan Delgado yok. Fenerbahçe’de ise sakatlıkları süren Edu ve Can ile kadroya alınmayan Yasin oynamayacak. Yine sakatlığı bulunan Selçuk’un durumu ise maç saatinde belli olacak.

Sivok göbeğe, Cisse orta sahaya

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe karşısında Sivok'a İbrahim Toraman'la birlikte savunmanın göbeğinde görev verecek. Tecrübeli teknik adam, Tomas Sivok'tan boşalan orta saha kontenjanına ise, sezon sonu gönderilmesi beklenen Fransız futbolcusu Edouard Cisse'yi monte edecek.

Kartal'ın jokeri Ekrem Dağ, yine savunmanın sağında oynayacak. Solda ise İbrahim Üzülmez forma giyecek. Beşiktaş'ın ileride tek santrforu Brezilyalı Bobo olacak. Onu geriden Tello- Yusuf- Holosko üçlüsü destekleyecek. Öte yandan iki hafta sonra takımla birlikte çalışmaya başlayan Nobre dün İzmir'de yapılan akşam idmanında test edildi. 18 kişilik kadroya alınmasına karar verilen golcü futbolcunun 11'de yer bulma ihtimali bulunmuyor. Nobre kendini iyi hisseder ve ihtiyaç olursa sonradan oyuna dahil olacak.

Gökhan stoper, Güiza tek forvet

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş derbisinde icat ettiği 'Stoper Gökhan'ı İzmir'de de kullanmayı düşünüyor. Gökhan, cezası sona eren Lugano ile birlikte savunmanın göbeğinde görev yapacak. Sağda Ali Bilgin, solda ise Roberto Carlos defans dörtlüsünü tamamlayacak. Sakatlığı iyileşen Selçuk Şahin 11'de sahaya çıkacak. Orta sahanın diğer ismi ise Emre Belözoğlu...

İyileşen Alex de Souza da ilk 11'e geri dönerken, Aragones'in Semih'ten vazgeçip ileri uçta Güiza'ya şans vermesi bekleniyor. Güiza bu sezon iki Beşiktaş maçında 2 gol atarak siyah-beyazlıların korkulu rüyası olmuştu. Bu arada başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler dün Atatürk Stadı'nda takımın son idmanını izlediler. Yönetimin kupa zaferi için ekstra prim belirlediği ancak bunu takıma açıklamadığı öğrenildi.

Konular