Bu Yıl Neyi Kurban Edeceksiniz hiç düşündünüzmü..???...

[color=green][font=Verdana][size=2][size=10pt][size=10pt][color=purple]Hiç düşündünüzmü neden kurban kesiyoruz, diğer ibadetlerde de olduğu gibi Yüce Allahın bizim kesecegimiz hayvana mı ihtiyacı var? Her kim Hz. İbrahim'i ve Hz.İsmail'i yeterince tanıyıp anlamışsa, ve kendine rehber edinmişse muhakkak kurtuluşa erenlerden olmuştur.

Kurban da amaç Hz. İbrahim gibi en sevgiliyi Allah yolunda adamak değil midir? Allah için vazgeçilmezinden vazgeçmek değil midir? Allah'a olan sevgimizi kanıtlamak için, diğer sevdiklerimizi ve korkularımızı bıçak altına yatırmak değil midir? Aksi halde bir hayvanı kurban etmek nefse kolaydır. sadece cebinden bir miktar para eksilir.


Oysaki yürekten birşeyler gitmedikçe, yürek kendisinden ayrılanın acısıyla yanıp kavrulmadıkça, ve bu acıya sadece Allah için sabretmedikçe, kısacası bedeli yüreğimizle amellerimizle ödemedikçe sizce bizim sadece KESİLEN BİR HAYVAN olan kurbanlarımızın Allah katındaki degeri tam yerini bulmuş mudur?

İşte biz kurbanlarımızı bir hayvanı bıçak altına yatırmak olarak eda ettiğimiz için, bizim yaşantımızda hiç birşey değişmedi. Hep vazgeçemediğimiz sevgilerimizi ve korkularımızı adeta ilah edindik;

(FURKAN 43)- Kendi nefsinin arzusunu kendisine ilah edineni gördün mü?

(HİCR 95)-" Ki onlar, Allah ile beraber başka ilahları (ortak) kılmaktadırlar; onlar yakında bilip-öğreneceklerdir.

(İSRA 22)-" Allah ile beraber başka ilahlar edinme, yoksa kınanmış ve kendi başına (yapayalnız ve yardımcısız) bırakılmış olursun. " Yada Allahın hoşuna gitmeyen kötü amellerimizle hep barışık yaşadık. Ve her yıl bir hayvanı kurban etmeklede sadece kendimizi bir ibadedi yapmış olmanın rahatlığıyla avuttuk. Bilmedik ki sadece avunduk. Acaba Allahın bizden istediği sadece bir hayvan kesmemiz miydi?


(Hacc 37)- Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Fakat ona sizin takvanız (Allah’a karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır. Böylece onları sizin hizmetinize verdi ki, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız. İyilik edenleri müjdele


Bunca yıldır hep Allah'a hayvanları kurban ettik oysaki Rabbimizin bizden beklentisi TAKVA mızdı. Biz takva elbiselerimizi giymeyişimizden ötürü, yaktı çıplak tenimizi güneş, dondurdu soğuk, yaralayıp geçti küfrün dikenleri çünkü korumasızdık . Bunca acılarla yoğrulurken hayatımız Allah'ın rahmetini şuursuzca bekledik ve o rahmet inmedikçede çoğumuz isyan ettik. Hz. İsmail'e inen rahmet (KOÇ) neden her yıl kurban kestiğimiz halde bizede inmiyor diye sabırsızlandık.. Ama şeytan bize hep unutturdu bu rahmetin inmeyişinin bizim kadere rızada ve Allah için bedel ödemede Hz. İbrahim ve Hz. İsmail. olamayışımızdan olduğunu.

İnşallah bu yıl kurbanlarımızı Allah'ın katında makbul olan kurbanlardan seçeriz. Bu kurbanların canı canımızdan ayrılır ve cennette bize ölümsüz hayatı getirir, kanı yüreğimizden akar ve Allah'a ulaşırken hata, kusur ve günahlarımızı temizleyerek ulaşır. Bilmeliyizki vazgeçişlerimiz bizim cennetimiz olacak, Vermeden alamayız, bedel ödemeden sahip olamayız.


Artık düşündünüz mü bu yıl NEYİ KURBAN EDECEKSİNİZ ???



Bıçak altına yatırdığımız hayvanla birlikte Allah'ın hoşuna gitmeyen hangi amelinzi veya amellerinizi yatıracaksınız?

.....Allah'ın emirlerine karşı gevşekliğinizimi?

.....Haramlara karşı meylinizimi?

.....Helal olmayan arzularınızı, tutkularınızı, şehvetlerinizimi?

.....Dünyaya olan aşırı sevgi ve bağlılığınızımı?

.....Allah'tan korkar gibi korkup ibadetlerinizi aksattığınızı veya yapmadığınız TAĞUTlarınızımı?

.....Allah'ı sever gibi sevipte sevgisinden sarhoş olduklarınızımı?

.....Dedikodu yapan, konuştukça yaralayan kıran, inciten, kalp kıran dillerinizimi?

.....Allah'tan gelen musibetlere karşı sabırsızlığınızı isyanınızımı?



Artık düşündünüzmü bu yıl Allah'ın hoşuna gitmeyen hangi yanınızı KURBAN EDECEKSİNİZ.....?????.....

nazlı yenidünya ........[/size][/size][/size][/font][/color]

1 yorum

Ynt: Bu Yıl Neyi Kurban Edeceksiniz hiç düşündünüzmü..???...

Zekeriya (Beyaz) hocamı dinlersek durumumuz pek iyi olmadığından tavuk yeterli olacaktır sanırım :S

11.02.2009 - hhmercan

Konular