300 erkekle yattı göreve devam!

Kocasını 300 erkek ile nasıl aldattığını kitaplaştıran ve televizyonlara çıkarak reklamını yapan Y.Y. isimli öğretmenin memuriyetten men'ine gerek görülmedi. İnançları gereği taktıkları başörtüsü sebebiyle yüzlerce öğretmen memuriyetten men edilirken, eşini nasıl aldattığının kitabını yazan öğretmenin memuriyetten men'ine gerek görülmedi. Kocasını nasıl aldattığını sahte isimle yazdığı bir kitapta anlatınca, hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatılarak açığa alınan İngilizce öğretmeni Y.Y. hakkında yapılan idari soruşturmadan ilginç bir sonuç çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı, Y.Y.’nin memuriyetten men'ine gerek görmedi.

Şebnem Berrak A. takma adıyla kaleme aldığı kitapta eşini 300 erkekle aldattığını yazarak gündeme gelen Sarıyer Mehmet İpkin İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Y. Y. hakkında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan idari soruşturma tamamlandı.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Y. Y. hakkında başlatılan soruşturmada görevlendirilen müfettişler okul öğretmenleri ve öğrenciler ile yaptıkları görüşmeler ardından kaleme aldıkları raporda, Y. Y.’nin sözkonusu kitabı yazdığına, kitabı ile ilgili Kanal D televizyonuna çıkarak canlı yayında reklamını yaptığına, bu yayını izleyen okul öğretmenlerinin şahsı hemen tanıdıklarına kanaat getirildiği yönünde görüş bildirildi.

MÜFETTİŞ MESLEKTEN MEN'İNİ TALEP ETTİ
Muhakkikler tarafından hazırlanan raporda 657 sayılı kanunun 125. maddesi g bendinde yeralan “Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak” suçunun işlendiği kanaati oluştuğu, şahsın “memuriyetten men” ile cezalandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.
Rapor, İl Disiplin Kurulu tarafından uygun görülerek 657 sayılı kanun gereği kararı alma yetkisine sahip Milli Eğitim Bakanlığı Üst Disiplin Kurulu’na havale edildi. Kurul, geçtiğimiz günlerde öğretmenin durumu ile ilgili yaptığı görüşme sonucunda mevcut suçu memuriyetten men için yeterli görmedi.

BAKANLIK CEZAYI HAFİFLETTİ
Kurul, kitabın söz konusu öğretmen tarafından yazıldığı yönünde kanaat oluşsa da Y. Y.’ye bir yıl kademesinin ilerlemesinin durdurulması cezasını verdi.

Görev yeri bile değiştirilmeyen Y. Y.’nin kadrosu halen rezil kitabı kaleme aldığı dönem görev yaptığı Sarıyer Mehmet İpkin İlköğretim Okulu’nda bulunuyor. Maaşını eksiksiz alan Y. Y’ye ek ders ücreti bile ödeniyor. Y. Y. soruşturma çerçevesinde açığa alınması üzerine açığa alınması ile ilgili İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açmış davayı kazanmıştı.

EŞİ DE BOŞANMA DAVASI AÇMIŞTI
Y. Y.’nin öğretim üyesi olan eşi A.Ç.Y ile Sarıyer Aile Mahkemesi’nde boşanma davası devam ediyor. Y. Y. aynı zamanda çiftin ortak çocuğu M.Y’yi eşine göstermediği gerekçesiyle Sarıyer 1.İcra Mahkemesi’nde yargılanıyor.

(Vakit)

Konular