Allahü Tealaya Şükrün Lüzumu

[size=18px][color=green]Allahü Tealaya Şükrün Lüzumu



Hiç yokken varlık âlemine geldiğimiz için, şükür gerektiği gibi, şunlardan dolayı da, şükür gerekir:

1- Allahü teâlâ, bizi insan değil de, cansız bir varlık, bir bitki veya bir hayvan olarak da yaratabilirdi. Bir böcek, bir yılan, bir köpek veya bir domuz olarak da yaratabilirdi. İnsan olarak yarattığı için, ne kadar şükretsek azdır.

2- Müslüman bir ülkede doğduğumuz için de, şükretmek gerekir. Gayrimüslim bir ülkede dünyaya gelseydik, araştırıp iman etmemiz çok zor olurdu. Müslüman ülkede doğmamız, Allahü teâlânın bir ihsanıdır. Bunun için, ne kadar şükretsek azdır.

3- Müslüman ülkede doğduğumuz halde, dinsiz bir çok kimse vardır. Biz de, onlar gibi olabilirdik. Müslüman olduğumuz için, ne kadar şükretsek azdır.

4- Müslüman aileden dünyaya geldik. Onlar, Müslüman olmasa idi, bizi de, kendileri gibi yetiştirebilir, İslamiyet’i bulmamız zorlaşırdı. Bunun için, ne kadar şükretsek azdır.

5- Müslüman ülkede olmamıza rağmen, çok örneği olduğu gibi, bozuk çevrenin propagandalarına aldanarak, imanımızı kaybedebilirdik. İmanlı olduğumuz için, ne kadar şükretsek azdır.

6- Musa aleyhisselam gibi büyük bir peygamber, bu ümmetten olmak için dua etmiştir. Bir peygamberin bile isteyip de, kavuşamadığı nimete, bizi kavuşturan, Muhammed aleyhisselamın ümmeti yapan Allahü teâlâya ne kadar şükretsek azdır.

7- Ülkemizde ve dünyada, insanların çoğu, namaz kılmaktan mahrumdur. Namaz kılmak, Allahü teâlânın kulunu kendisine muhatap seçmesi, huzuruna kabul etmesi demektir. Milyonlarca, milyarlarca insan arasından, bizi muhatap kabul etmesi, bize yap, yapma diye emirler vermesi, her gün beş sefer, huzuruna kabul etmesi, ne büyük nimettir. Böyle büyük bir nimete, ne kadar şükretsek azdır.

8- İslam ülkelerinde, çeşitli bid’at ehli gruplar var. Bid’atler, ibadet gibi işleniyor. Biz de, bid’at ehli olabilirdik. Bu sapık yollardan birinde olmadığımız için, ne kadar şükretsek azdır.

9- O kadar bid’at fırkaları varken, Cehennemden kurtulacağı, hadis-i şerifle bildirilen, Ehl-i sünnet vel cemaat fırkasına uygun iman etmeyi ihsan ettiği için, Allahü teâlâya, ne kadar şükretsek azdır.

10- İslam âlimlerini tanımayı, sevmeyi, kitaplarını okuyarak dinimizi doğru öğrenmeyi bize nasip ettiği için de, Allahü teâlâya ne kadar şükretsek azdır.

Vücudun her zerresi, gelse de dile,

Şükrün binde birini, yapamaz bile.

Çünkü Allahü teâlânın nimetleri, ihsanları saymakla bitmez. Bir âyet-i kerime meali:

(Allah’ın nimetlerini saymaya kalksanız, bitiremezsiniz.) [Nahl 18]

Bunca nimetlere şükrediyor muyuz? Nimet içinde yüzen şükrü kolay hatırlayamaz. Bir âyet-i kerime meali de, şöyledir:

(Kullarım içinde hakkıyla şükreden azdır.) [Sebe 13]

Şükretmemek nankörlüktür. Allahü teâlâ, (Şükrederseniz, nimetlerimi artırırım. Nankörlük ederseniz, azabım çok şiddetlidir) buyuruyor. (İbrahim 7)

Şükretmek için İslam’a uymak gerekir.

[url]www.amentu.com/[/url][/color][/size]

Konular