2 yorum

Allah rızası için yardım talebi

[size=13px][b]Değerli kardeşim,

Şu bir gerçek ki, nefsimize kafa tutmamalıyız, tutmayınız! Ne demek bu?

Şu demek ki, siz o tür sitelere ulaşma imkanlarını yok etme adına bir çalışma yapmadan, nefsimle işi halledeyim derseniz çok beklersiniz. Kim nefsini öldürmüş ki siz öldüresiniz. Önünüzde bilgisayar, nefis sizi habire itiyorsa siz bir dayandınız iki dayandınız nereye kadar?

Gün gelir o kuyuya yine düşersiniz. Demek istediğim o ki, siz evvelâ o kuyuyu bir kapatın, ağzına bir taş örün. Bilgisayarı kapatın atın demiyoruz. O fiile giden yolları kapatın!

Bilgisayar başında yalnız kalmayın. Zira yalnızlık insanı günaha sürükleyen en büyük sebeplerdendir. İnsan yalnız kalınca aklından binbir türlü şeytanlık geçer.

Bakınız, benim kaldığım ortam birçok genç din bağlısı kardeşlerimin olduğu bir yer. Bu sebeple böyle bir şeye imkan kalmıyor. Onunla da yetinmeyip en iyi filtre programı da tüm ağa kurulmuş durumda. İstede de kimse yapamaz!

O siteye girmemek için manevi tedbirler tamam, ama evvelâ maddi tedbirleri alın. Öyle bir alın ki, girme imkanı kalmasın. Tekrar edelim, yalnız kalmayınız. Bu en büyük tehlike...

Bir hocaya sormuşlar,

- Hocam, bir kadına bakmamak için ne yapalım?

Cevap vermiş hoca,

- Oğlum duâ et de, o kadını biz ne görelim ne Allah böyle bir imtihana tabi tutsun bizi.


Selam ve sevgiler...

[/b][/size]

05.10.2007 - ankebut-57

Allah rızası için yardım talebi

Arkadaşım maalesef bende 17 18 19 20 yaşlarımda çoca demesemde izliyodum ama suanda izlemiyorum yahutta çok çok nadir olarak izliyorum ama bu son 1 ylda izlememe nedenim namaz oldu arkadaşım ben kendi adıma 1 yıldır namaz kılallı bu yür şeylerden uzak durmaya çalışıyorum nefis istesede uzak durmak bizim elimizde birde bu istklerin başka çözümleride var tabikide evlenmek evlenmek ve hayatını düzene sokmak İlk başta Allaha yonelmek sonrada evlenmek bunlar tam çözümler gibi geliyo bana evlenmeye durumun yoksa veya küçüksen veyada istemiyosan 1. şıkka dahada çok sıkısıkıya sarılman lazım Allah günahlarımızı af etsin kimse süttn çıkmış ak kaşık değildir cesaretinden dolaıda tebrik ediyorum ...

05.10.2007 - keceemre

Konular