Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sİzlerle İstişare ediyorum ...Lütfen okuyun ve görüşlerinizi belirtin  (Okunma Sayısı 724 defa)
zehirr
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 06, 2009, 09:35:45 ÖÖ »

S.a Ben sizlerle şu an içinde bulunduğum piskoloji v edurumumu paylaşacağım,bana sunacağınız reçeteler benim için çok önemli.18 yaşındayım İslama gönül veren biriyim ..Ama çözemediğim nefsime söz geçiremediğim ,Pişman olduğum tövbe ettiğim ama yine tekrar işlediğim hatalarım var,size sunacağım ,bana yardım eidn yokl gösterin ve uygulamam için dua da bulunun .
       Üstesinden gelemediğim ilk konu İnsanları kırmak istemeyişim ve bu yüzden de bir çok günaha girişim,Net ortamını çok iyi tanıyorum ama hep ilmi sitelere girdim,msn kullanıyorum ama eklendiğimde kabul etmiyorumAma geçen zamanarda birini kabul ettim ,Ve çok cddi bir isteden almış adresimi ,Güvendim ona ,aylar geçti malesef telfn.numaramı da verdim ,,,,ama burdaki azıları okuyunca ne yaptığımın az çok farkındayım,Şimdi vaz geçeceim diyorum tel açmıyacağım ama beni vicdanıma havale etti,Telefon da olur olmaz sözler kullanıyor,,,,En kötüsü benim bunun günahını bile bil eyapmam ,,,Ah Rabbim ne olsaydıda kurtulsaydım bu günahlardan ,,,Yaş 18 ve ben n eyapacağımı bilmiyorum çok insaflıyım ,sanki onu reddedince de günah işlemişim gibi korkular geliyor içime ...Ben ne yapacağım ....NeyNeyNeyNeyNeyNey? ???Lütfen lütfen yardımcım olun Allah da sizin yardımcısı olsun ve bu yaptığım zina mıdır ?teşekkürler şimdiden
yolcu
Moderator

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2009, 09:46:02 ÖÖ »

siz onunla telefonda ve msn de konuştuğunuz anların yanlışını farkedebilmiş bir insansınız yazdıklarınıza göre.

O konuştuğunuz kişiyi reddetmenin ne gibi günahı olabilir ne gibi vebali olabilir.bence hiçbir şey o vesveseler şeytanın ve nefsin vesveseleri , şeytan bazen sağ gösterip soldan vuruyor "bak onu reddedeceksin ama günaha girersin vebale girersin onun da sana ihtiyacı var" gibi şeyler fısıldıyor.

Bence derhal reddedin o kişiyi.Doğruluktan ve dua etmekten ayrılmayın...

Sen Bir hancı, ben bir yolcu.....
www.zehirli.org
www.evlilikmektebi.com
zehirr
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2009, 09:53:00 ÖÖ »

siz onunla telefonda ve msn de konuştuğunuz anların yanlışını farkedebilmiş bir insansınız yazdıklarınıza göre.

O konuştuğunuz kişiyi reddetmenin ne gibi günahı olabilir ne gibi vebali olabilir.bence hiçbir şey o vesveseler şeytanın ve nefsin vesveseleri , şeytan bazen sağ gösterip soldan vuruyor "bak onu reddedeceksin ama günaha girersin vebale girersin onun da sana ihtiyacı var" gibi şeyler fısıldıyor.

Bence derhal reddedin o kişiyi.Doğruluktan ve dua etmekten ayrılmayın...

Evet kesinlikle onunda bana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum,ve birinin bana ihtiyacı varken gitmek vicdanım el vermiyor ,diğer yandan da bırakmak istiyorum ..Çok sağolun aynen dediğiniz gib uanızı eksik etmeyin olurmu ?....Dün gece utanmazca efendimle dertleştim ..Hangi yüzle bilmiyorum ...Ah ne olaydı da burda olsaydı .... :(Neyse Allah razı olsun ,,duasız üşür yürekler dualaşmak dileğiyle sağolun kardeşim
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2009, 09:55:03 ÖÖ »

bu sizden kaynaklanmıyor daha 18 yaşındasınız bazı konulara aşırı duygusal yaklaşabilirsiniz
telefonda konuştuğunuz kişiyi bilmiyorum ama eğer yaşı sizden büyükse sizi kullanamk istiyor olabilir hiç kanmayın mantıksal açıdan bakmaya çalışın biraz
reddetmeyi de öğrenin hayatta

ya insana gül ver yada gülüver  Gülümseme Gülümseme
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2009, 09:58:33 ÖÖ »

Aleyküm sealm ...
öncelikle forumumuza hoş geldiniz kardeşim ...

en başta aklıma geleni söylemek istiyorum müsadenizle :
dinimizde annen baban bile olsa eğer dinimize aykırı birşey yapıyorsa, söylüyorsa, söyletiyorsa vb. durumlarda onlara karşı gelmelisin ve tavrını koymalısın ...

ki bahsettiğiniz kişileri sanırım sanal alemde tanımışsınız ...
kesinlikle alttan almamanız lazım
hele karşı cinse karşı direkt olarak tokat gibi cevabı çakmanız lazım ...
tabi bunu ilk olarak sizi eklediğinizde yapmanız daha iyi güzel olurdu ama iş işten geçmedi daha ...
işlediğiniz hatadan tövbe edip tekrar aynı hataya döner bu hataları işlemeye devam ederseniz Allah korusun manen büyük çöküntüye girersiniz ki bu ayeti kerime ile sabittir ...
çok ciddi site dediğiniz nedir nerelerdir ki şu ortamda ??
sonuçta sanal alemin sanal insanı
insanları kırmadanda yapabilirsiniz bunu ki cinsiyetleriniz farklı ise kırmamak zorundada değilsiniz ...
cünkü buna Hz. Allah izin vermiyor siz boyun eğemezsiniz ...
günahını bile bile yapıyorum dediğiniz şey sadece konuşmalardan ibaret ise kurtulabilirsiniz ...

lütfen bu konularda daha sert olmaya çalışın
görüşmeleriniz sadece telefonda ise lafınızı esirgemeden yazın sonu ne olacak diye düşünmeden gönderin gitsin ...
gerekirse bir dostunuzdan yardım isteyin
aynı durumda olan çok yakın bir dostuma ben yardım etmiştim ...
aldım telefonu elinden dönüşü olmayan gerekli konuşmayı yaptım ...

umarım faydalı olur ...
dualarımız sizinle

sürci lisan ettiysek affola
selametle ...

вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..

Kendim Ettim Kendim Buldum ....
ibf
Azimli

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2009, 01:23:48 ÖS »

Alıntı
günahını bile bile yapıyorum dediğiniz şey sadece konuşmalardan ibaret ise kurtulabilirsiniz ...
++++

Hem bu vesile ile ona da iyilik yapmış olacaksınız.Kendinizi haramdan kurtardığınız gibi onuda haramdan kurtarmış olacaksınız.Bu

yüzden aksine vicdanınız rahat olmalı  Göz kırpan

Rabbimizin rızası için bu yapacağınız nokta kadar bile değerli değil emin olun.

Atın şu nefsi emmareyi,bırakın şeytani vesveseleri.Bence şuandan daha iyi bir an olamaz sizin için!Neden mi?Belki akşama

bunu yapmak isteseniz bile yapacak ömrünüz kalmayacaktır belki de..

Bizler sizin samimiyetinize ve pişmanlığınıza inandığımız için burada kelam sarfediyoruz.Siz bunu yapabilirsiniz  Göz kırpan

hayırlı haberlerinizi bekliyoruz..

Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #6 : Mayıs 06, 2009, 02:04:18 ÖS »

belki akşama istesenizde buna fırsatınız olmayacak ...

ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2009, 07:34:38 ÖS »

Alıntı
işlediğiniz hatadan tövbe edip tekrar aynı hataya döner bu hataları işlemeye devam ederseniz Allah korusun manen büyük çöküntüye girersiniz ki bu ayeti kerime ile sabittir ...

hatırlayamadığım için Ayet-i Kerîmeyi yazamamıştım biraz önce baktım
Nisa Suresi Ayet 137

O kimselerki önce îman edip sonra küfrettiler
Sonra tekrar iman ettiler ancak yine eski hallerine dönüp küfre düştüler ve küfürleri ziyadeleşti ...
Allah onlara hidayet edecek, onları hidayet yoluna çıkaracak değildir...

Aman kardeşim dikkat ...
karşıdakini kırmamayı düşünürken kendiniz bataklığa düşmeyin ...
selametle ...

Gölge
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2009, 12:01:59 ÖÖ »

Askini gizleyip iffetini muhafaza ederek ölen sehittir.
(Kenzul umman h. No: 6999-7000; Hakim, Hatib)

Askini gizleyip iffetini muhafaza ederek sabredenin günahlarini Allahü teâlâ affedip Cennetine koyar."
(Ibni Asakir)

islam dininde iffeti koruyarak sevgi neticesinde günahlardan kaçinmak ve günah islememeye sabretmek büyük bir kemal örnegidir.

Yine bir Hadiste söyle der

'Ümmetimin üstün olan kimseleri, ask belasina maruz kalinca iffetini muhafaza edenlerdir.'
(Deylemi)

Askini gizleyip iffetini muhafaza ederek ölen sehittir mealindeki Hadis, Hz. Aise ve Ibn Abbas’tan gelen rivayetlere dayanmaktadir.

Bu konudaki rivayetleri zayif gören alimlerin yaninda sahih kabul eden alimler de vardir (bk. El-Makasidu’l-hasene, 1/658).

Rivayetlerde “iffeti koruma” kaydi vardir. Bu da gösteriyor ki, askin en belirgin özelligi, nefsânî degil, kalbî olmasidir.

ne mutlu sevdiklerini ALLAH-cc rizasi icin sevenlere

Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir... (Hz Ömer-ra)
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2009, 08:30:46 ÖÖ »

Allah razı olsun gölge kardeşim
şimdi kardeşimiz manevi yönünü tam kavrayacaktır ... Gülümseme

zehirr
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2009, 10:49:50 ÖÖ »

Evet ,,Teşekkürler,Zaten bu yazılardan sonra Rabbimin izni il eçok şey değişti ve değişecek de İnaşlalah ..Rabbim Razı olsn binlerce milyonmlarca kez Razı olsun,,,Başkalarının kusurunu örttüyorsunuz Rabbim de ahirette sizleirn kusuru varsa örtsün ,,Güzel kardeşleirm ,,İman kardeşleirm ,,Doğru yok kardeşleirm benim
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: