Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NEDEN BİZLER İÇAT ÇIKARAMİYORUZ  (Okunma Sayısı 1567 defa)
mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 31, 2009, 11:51:14 ÖÖ »

CEVABI BASİT
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security

« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2009, 11:53:46 ÖÖ »

?

вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..

Kendim Ettim Kendim Buldum ....
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 12:07:33 ÖS »

icat = zaman + para + emek + destek + eğitim ..

neden?

Ekonomik sorunlar,  parasızlık zamanı para kazanmaya yönlendiriyor.

Emek; icat yapmaya değil karın doyurmaya yönleniyor

eğitim; bilinçli olarak farklı alanlara yönlendiriliyor..

destek: ne yazıkki teşvik ve destek yok..  sahip çıkılmıyor. Bir patent için bile dökülmesi gereken binlerce € para bulunamıyor.. patenti başkaları alıp ben yaptım oluyor..

mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2009, 02:40:45 ÖS »

soruyu sormuşuz düşüncemizi belirtmemişiz ,
bence osmanlı devleti son zamanlarda Allahın ilminden(Ta Ha(98) Sizin ilahınız ancak kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan Allah'tır. O ilmiyle her şeyi kuşatmıştır  ) kavramaya azmetmişler. bu amaç doğrultusunda 3 selim kütüphanesi kurulmuş bu haraketlilik bir takım aydınlar çıkarmış çviriler yapılmıştır. Allahın taktiri bir dizi savaş yapılmış rus savaşları 1 dünya savaşı,kurtuluş şavası neticede yeni bir devlet kurulmuş bu devletin nufusu 12 MİLYON bu savaşlarda okur yazar kardeşlerimiz dedelerimiz şehit olmuşlar genede %10 ila 20 arası okur yazar olduğu kaynaklarda var.
Daha sonra Adamın biri çıkmış demişki bunca çeviri kitap hadi neyse doktora mühendise  1,5 milyon insana seni cahil ettim ondan sonraki kuşaklarada yanlızca cin ali topu tut ali öğreticem yani japonyanın almanyanın hezimet ile çıktıkları savaşlardan sonra halklarında oluşan biz yanlış yaptık daha çok çalışalım  ve intikamımızı alalım sinerjisini sen topu tut ali kaydırırsan daha sonraki kuşakları bunu öğrenmek kalır netice itibarıyla koskoca bir memleketin sinerjisi buna gitmiştir.
O zat okadar ileri görüşlü ki bu dünya ozaman sanayi devrimi daha yeni kurulmuş öyle değil mi buhar makinesinden sonra insanlar herşey olabilir demeye başlamış sen ne kadar doktorun mühendisin var cahil yap dünya alsın başını gitsin. 50 sene sonra yakalamaya çalış onlar harket etmiyorlar.. başlıca suçlu harf inkilabıdır gerisi teferrüat ancak her ilim sahibinin üstünde bir ilim sahibi vardır. yani çaresiz dert yoktur. bu mevzuuda da çaresi var elbet vefalı doğru yazmışın işte biz bu sistemle kısır döngünün içindeyiz.
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2009, 10:19:29 ÖÖ »

Burası siyasi bir forum değil. Sanki öncesinde süperdiydikte sonrasında cahil kalıverdik. Geç bunları kardeşim.

Sultan hamid han hz. yüzlerce okul açtı. eğitimde yeni bir çığır başlattı ne oldu? kendi açtığı okullarda yetişenler ona düşman oldular. İşi gücü bırakıp siyasetle uğraştılar. Onlarda tıpkı senin gibi İCATLAR YAPMAKLA UĞRAŞMAK yerine biz neden geriyiz.. neden avrupa kadar olamadık diye bir yerlere taş atmakla, siyaset leşi ile uğraştılar.. sonuc mu?

aradan yüzyıl geçmiş hala ders alınacağına aynı dar kafa ve mantık ile bir yerlere taş atmaya günah keçisi bulmaya çalışıyoruz.  Olan olmuştur. İyi ya da kötü bunlarla uğraşmak yerine sen ne yaptın buna bakmak lazım. 50 yıl sonra diyorsun.

harf devrimi 1 Kasım 1928 de oldu. birinci dünya savaşı 1945te bitti.. almanya yerle birdi.  taş taş üstünde bırakılmadı. fransa hollanda hakeza aynı durumda idi.. 20 sene de hadi toplum yeni alfabaye alıştı diyelim. genc bir nesi üniversite bitirmiş bir dönem.. ve savaşa girmemişsin.

sonra kalkıp biz bundan geri kaldık diyorsun. taş taş üstünde kalmamış almanya toparlanmak için senin binlerce iş gücünü ithal etti ülkesine. 1960 larda başladı gurbet yulculukları. adamlar senin iş gücünle kalkında. ne dil bilir ne lisan ne harf ne hareke.. nein nedir bilmez bir türk iş gücü göç etti almanyaya..

sen kendi ülkende sahip çıkamamışsan kendin tembelsen, siyasetle incik boncukla zamanını israf etmekte ise devrimin kitabın sucu ne?

2+2 kaç eder bunu bilir misin ki matematikten konuşursun Gülümseme

mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2009, 12:06:43 ÖS »

benim sorum neden di ? ne yapmalıyız değil?
yolcu
Moderator

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2009, 08:10:57 ÖÖ »

Nedeni irdeleyip durmak da bir zaman kaybı değil mi?

Sen Bir hancı, ben bir yolcu.....
www.zehirli.org
www.evlilikmektebi.com
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2009, 12:29:31 ÖS »

işte nedenini söylüyoruz be kardeşim.. "ne yapmalıyız" ile değil de "neden bu hale geldiklerle" meşgul oldugumuzdan bu haldeyiz..

yani yerinde sayıyoruz. nedeni sorgulayıp, neler yapmalıyız belirleyip ve derhal yapmamız gerekirken..

işin gırgırındayız. zaman kaybı

mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2009, 12:57:55 ÖS »

sende obaşlığıaçkusur arama çözüm üret
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2009, 11:17:17 ÖS »

bak bir icatta bulundum. sorunumuzun ne oldugunu keşfettim Gülümseme) neymiş "ne yapmalıyız" üzerine odaklanmalıyız.

sen de seri üretime geçiver dostum.  belki ikinci bir neden de şu olabilir

"laf var ama icraat yok"

kolay gele

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: