Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Merak Edenlere İNTERPOL !  (Okunma Sayısı 186 defa)
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« : Mayıs 25, 2009, 09:14:50 ÖÖ »

Interpol’ün özellikle kamuoyunda da dikkatle izlenen en önemli görevlerinden biri olan bültenler;

İnterpol tarafından yayımlanan 7 çeşit bülten bulunmaktadır.

Bir hükümlü veya sanığın iadesi maksadıyla görüldüğü yerde tutuklanması için yayınlanan bültendir. Kişisel bilgiler yanında hakkında çıkartılan Tevkif Müzekkeresi ve işlenen suçla ilgili bilgileri ihtiva eder.

Bir uluslararası suçlunun bulunduğu yeri belirlemek maksadıyla hazırlanan bültendir.

Daha önceden bir çok sabıkası bulunan uluslararası bir suçlu ile ilgili bilgiler vererek bulunduğu ülkeleri hareketlerinin kontrol altına alınması yönünde uyarmak maksadıyla hazırlanan bültendir.

Kayıp çocuk ve yetişkin şahısların bulunabilmesi amacıyla çıkartılan bültendir.

Kimliği teşhis edilemeyen cesetlerin teşhisini temih maksadıyla hazırlanan ve çıkartılan bültendir.

Çeşitli tarihlerde değişik ülkelerden çalınan sanat eserlerinin İnterpol'e üye ülkeler nezdinde arattırılması maksadıyla doldurulan ve dağıtımı yapılan bir bültendir.Bülten, çalıntı sanat eserinin resim ve özelliklerini içerir.

İlginç ve özel bir yöntemle işlenen suçların detayları ile açıklandığı bir bültendir. Bu yolla üye ülkeler bilgilendirilerek benzer tür suçların işlenişinde önleyici tedbirler  almak ve aynı tür suçu işleyen suçlular arasında irtibat kurularak yakalanmalarını sağlamak amacı ile hazırlanır.

İNTERPOL ANKARA

вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..

Kendim Ettim Kendim Buldum ....
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2009, 09:17:39 ÖÖ »

İnterpol’e üye her ülke polis teşkilatının, İnterpol Genel Sekreterliği, üye ülke polis teşkilatları ve ilgili diğer uluslararası kuruluşlarla temas ve işbirliğini sağlayan birimleri vardır.

Bu birimler bulunduğu ülkede tüm güvenlik birimleri yanısıra, gümrük, kara, hava, deniz hudut kapıları, idari ve mali kuruluşlarla çalışır.

Bu çalışmayı aşağıda ki işbirliği şeması ile özetlemek mümkündür.

İnterpol Ankara

ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2009, 09:21:40 ÖÖ »

İnterpol’e üye her ülke polis teşkilatının, İnterpol Genel Sekreterliği, üye ülke polis teşkilatları ve ilgili diğer uluslararası kuruluşlarla temas ve işbirliğini sağlayan birimleri vardır. Bu birimler bulunduğu ülkede tüm güvenlik birimleri yanısıra, gümrük, kara, hava, deniz hudut kapıları, idari ve mali kuruluşlarla çalışır.   İşte Polis Teşkilatımızın İnterpol nezdinde temsil edildiği birimimiz İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı İnterpol Daire Başkanlığıdır.

Ülkemiz İnterpol’e ulu önder Atatürk’ün imzasını taşıyan 8 Ocak 1930 tarih ve 8761 sayılı kararname ile üye olmuş ve o tarihten itibaren de İnterpole içerisinde aktif olarak yerini almıştır.

Uluslararası suç ve suçlularla mücadelede, “Yurtta koordine, dünyada işbirliği” ilkesini kendisine hedef olarak seçen İnterpol Daire Başkanlığı, kuruluşundan itibaren uluslararası suç ve suçlularla mücadelede dünyadaki gelişmelere uygun olarak yeniden yapılandırılmıştır.

Bugün İnterpol Daire Başkanlığı;

1.

Uluslararası Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü,
   2.

Uluslararası Terörle Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü
   3.

Uluslararası Adli Yardımlaşma Şube Müdürlüğü,
   4.

Uluslararası Araştırma, Değerlendirme ve İstatistik – Analiz Şube Müdürlüğü
   5.

Uluslararası Haberleşme ve İrtibat Şube Müdürlüğü

Olmak üzere bünyesinde 5 Şube Müdürlüğü ve bu Şubelere bağlı yeterli sayıda alt birimlerden oluşmaktadır.

EGM - İNTERPOL ANKARA

ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2009, 09:23:56 ÖÖ »

Uluslararası özellik taşıyan suç ve suçlularla daha etkili, sürekli ve süratli bir şekilde mücadele edebilmek amacıyla, ülkeler arasında ortak bir polisiye işbirliği mekanizması oluşturulması düşüncesinden hareketle ortaya çıkan ULUSLARARASI KRİMİNAL POLİS TEŞKİLATI İNTERPOL’ün; ilk olarak,1914 yılında Monako’da 14 ülkenin polis ve yargıçlarının katılımlarıyla düzenlenen 1. Uluslararası Kriminal Polis Kongresi ile temelleri atılmış, 1923 yılında Viyana’da, Uluslararası Kriminal Polis Komisyonu’nun teşkil edilmesi ile resmi bir statü kazanarak, kuruluş gerçekleştirilmiş,1946 yılında merkezi Viyana’dan Paris’e taşınmış, 1956 yılında teşkilatın ismi Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı olarak değiştirilerek, kısaca İnterpol kısaltması kullanılmaya başlanmış, 1989 yılında İnterpolün merkezi Fransa’nın Lyon şehrine taşınmış, halen faaliyetlerine burada devam etmektedir.

EGM - İNTERPOL ANKARA

ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2009, 09:26:35 ÖÖ »

Uluslararası özellik taşıyan suç ve suçlularla daha etkili, sürekli ve süratli bir şekilde mücadele edebilmek amacıyla, ülkeler arasında ortak bir polisiye işbirliği mekanizması oluşturulması düşüncesinden hareketle ortaya çıkan, Birleşmiş Milletlerden sonra en büyük Uluslararası Kuruluştur.

İNTERPOL ANKARA

ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2009, 09:27:35 ÖÖ »

Uluslararası özellik taşıyan suç ve suçlularla daha etkili, sürekli ve süratli bir şekilde mücadele edebilmek amacıyla, ülkeler arasında ortak bir polisiye işbirliği mekanizması oluşturulması düşüncesinden hareketle ortaya çıkan ULUSLARARASI KRİMİNAL POLİS TEŞKİLATI İNTERPOL’ün çok anlamlı olan bu amblemi aslında İnterpolün ne olduğunu açık olarak yansıtmaktadır. 

Amblemin üzerindeki ;
KILIÇ         :Polisiye Faaliyetlerin Keskinliğini,
TERAZİ    :Adaleti,
DÜNYA    :Teşkilatın dünya çapındaki faaliyetleri,
DEFNE DALI    :Toplumsal Barışı,
ŞİMŞEKLER    :Haberleşmedeki Hızı,
MAVİ ZEMİN    :Teşkilatın uluslararası oluşunu

simgelemektedir.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: