hesra
Katilimci

|
 |
« : Ocak 24, 2009, 08:55:19 ÖÖ » |
|
Selamun Aleykum
Evlilikte Tahsil Farkı Önemli midir?
Öğrenilmesi gereken tahsil nedir?
Tahsil farklılığı evliliği mutsuzlaştırır mı?
Hem muhabbet ve istişare amaçlı anket olsun istedim...
Yorumlayalım inşeALLAH.. Evet çok önemlidir Hayır, sevgiye bakar her şey Tahsil Farkından dolayı konuşacak bir şeyler bulamazlar Eşim benden tahsilli fakat çok mutluyuz Eşini sen de yetiştirebilirsin hayatta... Diğerlerini siz belirleyin...
|
|
|
|
|
|
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni ,desene yamyam senden daha Medeni M.AKİF ERSOY
|
|
|
hesra
Katilimci

|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2009, 08:56:56 ÖÖ » |
|
Hayata aynı pencereden bakabildikten sonra pencerenin hangi seviyesinden baktığınız önemli değildir bence.. Gönüller bir olsun kişinin kendini yetiştirmesi ve krakterinin oturmuş olması çok önemli.. DİYORUM BEN YA SİZ.?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2009, 11:18:21 ÖS » |
|
Hayata aynı pencereden bakabildikten sonra pencerenin hangi seviyesinden baktığınız önemli değildir bence.. Gönüller bir olsun kişinin kendini yetiştirmesi ve krakterinin oturmuş olması çok önemli.. DİYORUM BEN YA SİZ.? Aynen ... Hatta Evleneceğim hanımın dünyevi bakımdan 0 olmasını istiyorum ilkokul bile okumasın diyeceğim ama okuma yazmayı öğrenecek tek okuma yazma bilsin yeter oda dinini imanını öğrenebilmesi için ...
|
|
|
|
|
|
вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..
|
|
|
|
Gölge
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2009, 02:11:21 ÖÖ » |
|
kari-koca arasindaki tahsil farki önemlidir aslinda tepeden bakmalarin önlenmesi icin fark fazla olmamali lakin, ne olursa olsun saygi ve anlayisin olmadigi bir gemi batmaya mahkumdur batmasada karaya oturur
|
|
|
|
|
|
Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir... (Hz Ömer-ra)
|
|
|
felix___
Ilgili
Cesaret cennete , korku ölüme sürükler.
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2009, 12:21:13 ÖS » |
|
Bence tahsilin hiç önemi yok, önemli olan hayata bakış açısıdır, şuki karı koca arasında denklemleri türkiyenin coğrafi durumunu yada osmanlı tarihini konuşacak değildir. Bilgi sadece okulda öğrenilen birşey de değildir bana göre. Kültürler kafalar uyuştuktan sonra biri ilkokul diğeri ünv. mezunu iki farklı kişi bence çokta mutlu olabilirler.
|
|
|
|
|
|
Bana ya hürriyet verin, ya da ölüm
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2009, 01:03:20 ÖS » |
|
kari-koca arasindaki tahsil farki önemlidir aslinda tepeden bakmalarin önlenmesi icin fark fazla olmamali lakin, ne olursa olsun saygi ve anlayisin olmadigi bir gemi batmaya mahkumdur batmasada karaya oturur
kesinlikle. Elbette ki kasıt denklik değil ama her açıdan arada ki fark bir uçtan bir uca olmamalı diye düşünüyorum.Aksi taktirde karşı taraf kendini kötü yada eksik hissedebilir.İstisnalar kaideyi bozmaz. Ama kardeşimizinde belirttiği gibi saygı anlayış olmadıktan sonra ne kadar şartlar koşullar olsada fark etmez.
|
|
|
|
|
|
Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2009, 01:26:00 ÖS » |
|
Bence tahsilin hiç önemi yok, önemli olan hayata bakış açısıdır, şuki karı koca arasında denklemleri türkiyenin coğrafi durumunu yada osmanlı tarihini konuşacak değildir. Bilgi sadece okulda öğrenilen birşey de değildir bana göre. Kültürler kafalar uyuştuktan sonra biri ilkokul diğeri ünv. mezunu iki farklı kişi bence çokta mutlu olabilirler.
++++++++++++++++++++++++++++++
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~LaleGül~
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2009, 02:10:58 ÖS » |
|
sevgiyle herşey aşılabilir tabi ki de bide şu var ; türklerde biliyosunuz ki evliliklere çoğu zaman aileler de karışabiliyor. eşler kendilerini olduğu gibi kabul etsede ailesinden biri onu kabullenmeyebilir. ayrıca arkadaş çevreleri de farklılık göstereceği için anlaşmazlıklar çıkabilir, en küçük kavgalarda bile bu konu gündeme gelir...kısacası okumayan birinin üzerinde sürekli cahil damgası kalır. uzun süreli anlaşmaları zordur yani...
|
|
|
|
|
|
ya insana gül ver yada gülüver 
|
|
|
|
~LaleGül~
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2009, 01:04:13 ÖS » |
|
dün yadığım mesajı geri almak istiyorum mümkünse  çünkü daha dün böyle bişeyle karşılaştım ve olabileceğini anladım.. sadece tahsili yüksek olan tarafın biraz daha hoşgörüsüne ve kişinin kendisini yetiştirmesine bağlı... sevgi ve saygıyla herşey çözülebiliyor yani 
|
|
|
|
|
|
ya insana gül ver yada gülüver 
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2009, 01:11:32 ÖS » |
|
dün yadığım mesajı geri almak istiyorum mümkünse  çünkü daha dün böyle bişeyle karşılaştım ve olabileceğini anladım.. sadece tahsili yüksek olan tarafın biraz daha hoşgörüsüne ve kişinin kendisini yetiştirmesine bağlı... sevgi ve saygıyla herşey çözülebiliyor yani  Kesinlikle ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gölge
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2009, 01:24:55 ÖÖ » |
|
sevgi, saygiyi getirir saygi, anlayis ve hosgörüye yönlendirir yeterki maddi cikarli bir evlilik olmasin
|
|
|
|
|
|
Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir... (Hz Ömer-ra)
|
|
|
hesra
Katilimci

|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 06, 2009, 06:29:54 ÖS » |
|
sevgi, saygiyi getirir saygi, anlayis ve hosgörüye yönlendirir yeterki maddi cikarli bir evlilik olmasin
kesinlikle birde Allah korkusu olması ve imanı kavi olması bunlar çok önemli bence..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cepni
Ilgili
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2009, 03:17:47 ÖS » |
|
kişinin küffü ile evlenmesi yani dengi sünnettir,
tahsil farkı önemlimidir,
hem evet hem hayır!
kendini bilen kadın-erkek için önemsizdir!
kendini bilmeyen kadın-erkek için önemlidir!
hiç okumasın bile diyen kardeşlerimiz için şu örneği vereyim,
çocuğunuz okula gidiyor,
işten gelmişsiniz,
yorgunsunuz,
çocuğunuzun birsürü ödevi var,
yapılması ve sizinde yardım etmeniz lazım ünkü yeni müfredat sizide okutuyor!
ama eşiniz okuma yazma bile bilmediği için,
bilse bile okul bitirmediği için ,
çocuğunuza siz yardım etmek ve ödevlerini bitittirmek zorundasınız,
birden fazla çocuğunuz varsa yandınız,
eşiniz oturup örgü örsün,siz masa başında oyorgunluğun üstüne büyük bir sevinçle çocuğunuza yardım edin,
veya bırakın kız çocuğuysa o da okumasın,
nasılsa onun çocuğunu da yetiştirecek birileri bulunur,
Hz Ali Efendimizin bir sözü var
'' evlatlarınızı kendi devrinize göre değil onların devirlerine uygun yetiştirin''...
selam ve dua ile....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zhümeyra
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2009, 11:38:41 ÖS » |
|
bana göre erkek daima eşinden 1 adım önde olmalıki saygın olsun..
hanımlara gelince oda hanım gibi hanım olsun yeterli..
hanım gibi hanım ne derseniz çok şey içine alır
evine eşine çoluğuna çocuğuna sahip olacak onlara yetecek kadar bilgi ve becerisi olsun..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|