alisa
Caylak
|
 |
« : Ağustos 28, 2007, 11:08:22 ÖÖ » |
|
selam kardeşlerim yaklaşık 1.5 yıllık evliyim eşimde hamile bir kızımız olacak.ama eşim 7. ayda vaftiz olup hıristiyanlığa geçti,ben ibadetlerine engel oluyorum ve incilini parçaladım.incilini parçalamam günah mı bilmiyorum ve bu insanla evli kalmam ne kadar doğru?çocuğumuz için korkuyorum onu kendi dinine göre yetiştirmek istiyo ne yapmalıyım bana yardımcı olun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alaattin
Katilimci

|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2007, 12:12:01 ÖS » |
|
bu konu cok hassas, en iyisi mutlaka sizin yüz yüze görüsebileceginiz takva ehli bir hocaya danismanizdir... yanliz sukadari varki esiniz din degistirmek ile aranizdaki dini nikah ortadan kalkmistir... Allah (c.c.) yardimcin olsun...
|
|
|
|
|
|
Allah(c.c)selami üzerimize olsun. Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez, gafil olma ilme calis gecen günler geri gelmez. S.H.T. k.s. 
|
|
|
lazoliali
Caylak
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2007, 01:17:41 ÖS » |
|
Gerçekten çok zor bir durum.Bu konuda çok fazla bilgim yok ama allatin kardeşin dediği gibi dinen nikah kalkmış olabilir ki bu da büyük bir günahda olduğunuzu gösterir. Ve doğacak çocuk içinde onun ahireti içinde çok kötü sonuçlar doğurcaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
su misali
Katilimci

|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2007, 03:33:48 ÖS » |
|
selam kardeşlerim yaklaşık 1.5 yıllık evliyim eşimde hamile bir kızımız olacak.ama eşim 7. ayda vaftiz olup hıristiyanlığa geçti,ben ibadetlerine engel oluyorum ve incilini parçaladım.incilini parçalamam günah mı bilmiyorum ve bu insanla evli kalmam ne kadar doğru?çocuğumuz için korkuyorum onu kendi dinine göre yetiştirmek istiyo ne yapmalıyım bana yardımcı olun. çok üzücü bir durum Allah yardımcınız olsun.. din değiştirmek basit bir şey değil bunu yapan insanlarda kendi dinlerini fazla bilmemelerinden ve yaşamadıklarında kaynaklanıyor islam dinini bilip yaşayan bir kişinin din değiştirmesi imkansızdır..bu yüzden çocuklara din eğitmini küçük yaşlardan itibaren öğretmeliyiz ve bizler yaşayarakta örnek olmalıyız kardeşim size küçük bir tavsiyem eşinizin ibadetlerine engel olarak bişey kazanamazsınız aksine daha fazla sarılmasına sebeb olabilirsiniz.. onunla konuşun neden hristiyanlığı seçtiğini islam dininde ne gibi eksiklikler bulduğunu ve hangi sorusuna cevap veremediğini sorun alaattin kardeşimizin de dediği gibi bir hocaya danışın ve gerekirse eşinizide hocayla konuşturun belki faydası olur inşaallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vefali
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2007, 04:04:01 ÖS » |
|
selam kardeşlerim yaklaşık 1.5 yıllık evliyim eşimde hamile bir kızımız olacak.ama eşim 7. ayda vaftiz olup hıristiyanlığa geçti,ben ibadetlerine engel oluyorum ve incilini parçaladım.incilini parçalamam günah mı bilmiyorum ve bu insanla evli kalmam ne kadar doğru?çocuğumuz için korkuyorum onu kendi dinine göre yetiştirmek istiyo ne yapmalıyım bana yardımcı olun. Bu bir gercek mi yoksa propagandanin farkli bir yöntemi mi? Ya da bir yoklama mi? Tepkileri ölcme ve gündem olusturma mi? Eger gercekten böyle bir olay ile yüzyüze kaldiniz ise öncelikle kendinizi sorgulamaya baslayaniz. Hak din islam var iken esin nasil olurda böyle bir degiseme gecti bunu sorgulamalisiniz? Üstelik hamilelik döneminde bunu yasiyor. Esiniz kadar sizde islamdan uzak yasiyor olmalisiniz. ya da esiniz sizden mutlu olmadigi ve farkli insanlarin etkisi ile bir arayis icine girmis olabilir. Esinizle ilk tanistiginiz günden itibaren geldiginiz süreci ve kendinizi tekrar sorgulayin. Nasil tanistiniz? Neler yasadiniz ve bu noktaya gelinceye kadar siz ne yaptiniz? Unutmayin onun geldigi bu noktadan sizde mesulsünüz. Kitap yakarak, baski uygulayarak zorlayarak hicbirsey degistiremezsiniz. Onun yerine siz de arastirip ögrenip böyle bir duruma karsi mücadeleye gecebilirsiniz. Örnegin merhum saban kuzgun'un 4 incil ve celiskileri adli eseri fazilet nesriyattan satin alip okuyabilir ve oradakileri önce güzel ögrendikten sonra esinizle tartismadan ve uygun zamanlarda bunlarin müzakerelerine baslayabilirsiniz.. din degistirmesinde etkin nedenlerden bilir islam konusundaki yetersiz bilgisi ve önyargilari olabilir. özellikle bilincli olarak uygulanmaya calisilan psikolojik harbin kursunlarini yemis ve ciddi yaralar almis olabilir.. öncelikle sorulari ve sorunlari kendi icinizde hesapladiktan ve cözümlere cevaplara ulastiktan sonra insaallah esiniz icin yeniden hak dine.. hakka islama dönüsünü saglayabilirsiniz.. ne kadar samimisiniz zaman gösterecek..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alisa
Caylak
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2007, 04:23:07 ÖS » |
|
]ben ona dinimizi tüm ayrıntılarıyla anlattım.yanlış yolda olduğunu söyledim.o dine yakınlaşma evlenmeden öncede varmış,evliliğimiz çok iyi gidiyor ona bir fiske bile vurmadım.ama o benden gizli kliseye gidiyormuş sonradan öğrendim ve vaftiz olduğunuda sonradan söyledi.daha önceden din dersleri bitmeden vaftiz olamıyormuştu şimdi bitmiş ve olmuş.bebeğimizde ben müslüman olduğum için doğduktan sonra vaftiz olamayacağı için hamileyken yapmışlar.bu vesileyle ikiside oluyormuş.ayrılmak istediğimi söyledim oda başta kabul etti daha sonra papazına sorduğunu ve asla boşanmamasını 2.evlilik onlarda yasak olduğunu söylemiş mahkemede boşanmak istemiyorum derim dedi.yemin ederim doğru ve bunu son çare olarak yazdım.aileme bile söyleyemiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zhümeyra
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2007, 10:42:58 ÖS » |
|
]ben ona dinimizi tüm ayrıntılarıyla anlattım.yanlış yolda olduğunu söyledim.o dine yakınlaşma evlenmeden öncede varmış,evliliğimiz çok iyi gidiyor ona bir fiske bile vurmadım.ama o benden gizli kliseye gidiyormuş sonradan öğrendim ve vaftiz olduğunuda sonradan söyledi.daha önceden din dersleri bitmeden vaftiz olamıyormuştu şimdi bitmiş ve olmuş.bebeğimizde ben müslüman olduğum için doğduktan sonra vaftiz olamayacağı için hamileyken yapmışlar.bu vesileyle ikiside oluyormuş.ayrılmak istediğimi söyledim oda başta kabul etti daha sonra papazına sorduğunu ve asla boşanmamasını 2.evlilik onlarda yasak olduğunu söylemiş mahkemede boşanmak istemiyorum derim dedi.yemin ederim doğru ve bunu son çare olarak yazdım.aileme bile söyleyemiyorum. ALLAH CC YAR VE YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM İŞİN BAYA ZOR AMA MEVLADAN ÜMİT KESİLMEZ HEMEN PES ETME pes etme derken onunla kal anlamında deyil seninde kendine göre sorumlulukların var zaten nikahınız düşümüş durumda senin ona karşı dinen bir sorumlulun kalmamış yani nikah anlamında diyorum ...en kısa zamanda arkadaşlarında tavsiyesine uyarak bir takva ehli alime danışman en iyi çözüm... ama onun papazı ayrılma dedi diye sakın onunla ömür geçirmeye çalışma bizler bir insana hidayet için varız yani sebeb olucaksak onu hak dine çevirebileceksek ruhsat var yoksa sende vebaldesin...vesselam veddua
|
|
|
|
|
|
|
|
|
feyza44
Caylak
|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2008, 05:31:29 ÖS » |
|
Alisa, ortalama olarak son 1 yılda neler degıstı ?
Gercekten cok ılgınc bır konu. Esınızın baska bır dın secmesıni tetıkleyen neydı?
Umarım buralardasınızdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cepni
Ilgili
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2008, 12:48:44 ÖÖ » |
|
Allah sabır versin,
burda vahim olan karnındaki çocuğun bile vaftiz edilmiş olması...
çocuğu anne yetiştirir,şimdi kızınız sizden çok annesiyle vakit geçirecek ve neler öğreneceği malum,
nasıl rahatça bırakıp gidebileceksiniz işe,
sonuçta ailenizden sorumlusunuz ve hesap vereceksiniz,
Türkiyedeyseniz daha kolay idare edilebilir ve çözüm bulunabilir bir problem ama yurt dışındaysanız daha zor gibi geliyor,
çok dikkatli olmanız ,akıllıca hareket etmeniz lazım ama nasıl yapmanız gerektiğini bilmiyorum..........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2009, 09:05:23 ÖÖ » |
|
Nerede ise 2 yıl olacak inşaallah hayırlı haberler ile aramıza dönersiniz..
Hoşgörülü olma,sabır,islamı sevdirmenin baş kuralları ama anladığım kadarı ile çevresinin de çok etkisi olmalı..
Böyle durumlarda bulunduğunuz çevreden başka bir yere taşınıp,islami ortamı olan ,ezan sesi duyulan, biryerlerde bulunmanız bir nebze
iyi olacaktır.Herşeyden önce vefalı kardeşimin dediği gibi siz islama,ibadetlere daha çok sarılın ki örnek olabilesiniz.
Dua edin inş.şuanda hanımınız yeniden hak olan islama geçmiştir.
Selam ve dua ile..
|
|
|
|
|
|
Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
|
|
|
ebrar06
Ilgili
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2009, 02:06:59 ÖÖ » |
|
Merhaba epey zaman geçmiş ama bu konuyla ilgili bişeyler yazmak istiyorum kızmazsınız inşAllah..benim Kuran ı Kerim dende ilim sahibi zat lardanda bildiğim kadarıyla Kuran ı Kerim indikten sonra islam hariç bütün dinlerin hükmü kalktı yani bu insanlar din değiştirmiyor,dinsizliğe geçiyorlar çok yazık..müslüman olmak ve Fahri Kainaat'ın ümmeti olmak gibi doyumsuz bir şerefle ödüllendirilmişiz(inşAllah)ve göz göre göre bu şereften kendilerini mahrum edip cehennemde onlara öncelik edecek olan şeytana kanıyorlar..bu kadar kolay mı..keşke bi an önce bişeyler olsada herkez samimi ve HAK'ka layık müslüman olsa(bizlerde inşAllah hak'ka layık olabiliriz)Ben yerinizde olsam dinsizliği seçmiş bi kadını anında boşarım ve onu papazının tavsiyeleriyle başbaşa bırakırım..papa sı belki hıristiyan bi eş bulabilir de ona..kutsal su falan da hikaye Hz.isa bu insanları ve bu incili görse ne kadar elem duyardı kimbilir..onlar ki şuan tapındıklarını söyledikleri peygamberi öldürdüler..öyle sanıyorlar,oysa biz müslümanlar biliyoruz ki Hz.isa ölmedi ve işgencede görmedi..biz bütün peygamberlerimizi seviyor ve inanıyoruz..ama onlar yok sayıyorlar..benim çok ateis ve hıristiyan tanıdığım vardı gençken neler düşündüklerini nelere inandıklarını duysanız katledersiniz...
|
|
|
|
|
|
Mezardakilerin pişman olduğu şeyler için,dünyadakiler birbirlerini yiyor..
imam GAZALİ
|
|
|
rey2466
Katilimci

|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 14, 2009, 06:34:18 ÖÖ » |
|
<Hz.isa ölmedi >diyorsunuz,deliliniz nedir. benim çok ateis ve hıristiyan tanıdığım vardı gençken neler düşündüklerini nelere inandıklarını duysanız katledersiniz...diyorsunuz,katletme yetkisini kimden aldınız.Sizin gibi düşünmeyen insanların yaşama hakkını elinden alabilirmisiniz.Başkaları da sizin için aynı şeyleri düşünürse ne hissedersiniz.İslamdan anladığınız bu mudur.Rabbin dileseydi bütün insanlar inanırdı ,bunun için kendini helak mı edeceksin ayetini nasıl anlamamız gerekir.Selamlar sevgiler
|
|
|
|
|
|
Bu Kur'an,en sağlam olana iletir.Uygun işler ve davranışlarda bulunan müminlerede müjde verir.Onlar için gerçekten büyük bir karşılık vardır. isra (17/9)
|
|
|
ebrar06
Ilgili
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 18, 2009, 01:13:55 ÖÖ » |
|
Nisâ Sûresi'nde "Onu öldürmediler ve asmadılar, fakat (öldürdükleri) kendilerine (İsa'ya) benzetildi." (Nisa, 4/157) âyeti, onların Mesih Meryemoğlu İsa peygamberi öldüremediklerini ve asamadıklarını ve fakat şüpheye düşürüldüklerini açıkça beyan etmiş, Hz. Peygamber'den de "İsa ölmedi, kıyamet gününden önce size dönecektir." hadis-i şerifi de varid olmuştur..Ayrıca senin din anlayışın düzgün mü diye kendini sorgula bence(rabbin dileseydi)yazmışsın Rabbimiz Yazman Daha Doğru Olurdu Sadece Benim Değil Hepimizin Rabbi..ateist konusuna gelincede,ben istanbul ve antalya sherlock holmes de barmeyt olarak çalıştım 93 te kapandı..gelenler elit denilen kesim..bunların içinden bazıları peygamber'imize sırf keyfi için ayetler uydurmuş ve benim buraya yazamayacağım şeyler söyleyen ve Allah'a inanmayan ve kötü düşüncelerini (haşa) aksettiren insanlardı..peygamber'imize kötü söz söyleyenin katli vaciptir dinen bir cezası yoktur araştır bulursun bu kutsi hadis..sen sevgiline karına yada kocana kısacası sevdiğin insana hakaret ettirirmin ? Kaldı ki konumuz Fahr-i Kaainat efendimiz..şuan üzerinde yaşadığın dünya ALLAH peygamber'imizi yaratmayı dilediği için yaratıldı...sanada saygılar..
|
|
|
|
|
|
Mezardakilerin pişman olduğu şeyler için,dünyadakiler birbirlerini yiyor..
imam GAZALİ
|
|
|
|
vefali
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 18, 2009, 01:09:01 ÖS » |
|
ebrar06 kardeşim. Adamlar zaten KATL EDERSİNİZ.. ÖLDÜRÜRSÜNÜZ gibi tabirleri silah olarak kullanıp bizim cahilleri kandırmakta..
Lütfen bu ve benzeri terim ve ifadeler kullanmayın. Ayetlerin hükümlerini yerini getiren mahkemeler vardır. Kaldı ki tarih boyunca o islam mahkemeleri de sizin ifade ettiğiniz KATL i gerçekleştirmemiştir..
Diğer bir mevzu. KADIN din değiştirmiş. Boşadığı an çocuk kanunen annesinde kalıyor. Erkeğe düşen önce cocuguna sahip çıkmaktır. Boşayarak tamamen çocugunu onların kucağına itemez.
Devir öldürme devri değil, diriltme devri.. ihya etme devri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rey2466
Katilimci

|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 18, 2009, 03:45:56 ÖS » |
|
En’âm 112 (Mekkî 55) Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. (Bunlar), aldatmak için birbirlerine yaldızlı sözler fısıldarlar. Rabbin dileseydi onu da yapamazlardı. Artık onları uydurdukları şeylerle başbaşa bırak. TEFSİR | ARAPÇA METİN Yûnus 99 (Mekkî 51) (Resulüm!) Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündekilerin hepsi elbette iman ederlerdi. O halde sen, inanmaları için insanları zorlayacak mısın? TEFSİR | ARAPÇA METİN Hûd 118 (Mekkî 52) Rabbin dileseydi bütün insanları bir tek millet yapardı. (Fakat) onlar ihtilafa düşmeye devam edecekler. Diyanet Vakfı Meali
Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. Beni vefat ettirince artık onlar üzerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen her şeyi hakkıyle görensin.Maide 117
Hz isanın tekrar yeryüzüne geleceği ile ilgili hadisler uydurmadır.Yukarıdaki ayet eşliğinde biraz daha düşün.İçinde rabbin dileseydi diye geçen ayetleri yukarıya yazdım.Birisini suçlamadan önce ne dediğini biraz daha dikkatli okuyup anla ,ondan sonra tenkit et,olur mu ebrar kardeş.Selamlar sevgiler
|
|
|
|
|
|
Bu Kur'an,en sağlam olana iletir.Uygun işler ve davranışlarda bulunan müminlerede müjde verir.Onlar için gerçekten büyük bir karşılık vardır. isra (17/9)
|
|
|
|