Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: aranızda kitap okumaya zamanı olmayan var mı?  (Okunma Sayısı 342 defa)
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Aralık 23, 2009, 12:33:26 ÖS »

Bir Müslüman olarak biliyorsunuz ki ilim öğrenmek hepimize farzdır.
Allah bizim boş durmamızı istemiyor, boşa şeylerle uğraşmamızı istemiyor.
Boş kaldığımız anlarda tekrardan kalkıp Allah için yorulmamızı istiyor.

“O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.” (İnşirah suresi-7)

İlk emir de biliyorsunuz ki “oku” emridir.

İlim nafile ibadetten daha hayırlıdır.(Hadis-i Şerif)

Allah’ın en nefret ettiği kullardan biri de cahil ihtiyarlardır.

Cahil ihtiyar olmak istemiyorsak bugünden başlayalım. Boş vakitlerimizi farkına varalım.

Benim boş vaktim yok, bütün gün koşturuyorum, işlerim bitmiyor gibi bahanelere sığınmayalım.
Her akşam iki saatlik diziye veya maça, bir mahalle düğününe zaman ayırabiliyoruz değil mi?

1 sayfayı bile küçümsemeden, her ne kitap olursa alıp okuyalım.

Biraz azimle belki de Allah’ın en sevdiği alim kullarından oluruz,
Allah alim kullarına özel bir yetenek vermemiştir ya da cahil kullarına akıl vermeyerek onları cahil kalmaya zorlamamıştır, her şey elinizde çünkü siz insansınız, Müslümansınız…

Bir şeyler öğrenerek Rabbimize yaklaşalım, böylece göreceksiniz ki hem dünyanız güzelleşecek hem de ölümden sonraki hayata götürebileceğiniz sevaplarınız olacak,
Ondan sonra ahirette rabbimizin bize verecek nimetlerini kim tahmin edebilir ki?

Bu bölümde kitap okuyabileceğiniz zamanlar,
okuyabileceğiniz kitaplar,
kitap okuyunca müslümanın kazandıkları
ve bunun gibi bir çok konu hakkında bir şeyler önermeye çalışacağm inşallah…
sizlerin de bu çok önemli konular hakkında önerisi varsa diğer Müslüman kardeşlerimizle paylaşabilirsiniz…
İnşallah bunları uygulayanlardan oluruz

Bismillahirrahmanirrahim (Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla)

ya insana gül ver yada gülüver  Gülümseme Gülümseme
yolcu
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2009, 12:40:13 ÖS »

m.corsiva fontunda baya zor okunuyor.zaten gözlerden rahatsız Gülümseme

Sen Bir hancı, ben bir yolcu.....
www.zehirli.org
www.evlilikmektebi.com
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2009, 04:01:35 ÖS »

tmm düzelttim inşallah okuyup da uygularsınız Masum

~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2009, 05:31:13 ÖS »

öncelikle şunu söyliyim arkadaşlar
çoğu yerde kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanılır diye yazılar yayınlanır
ama hiç birimiz bunları uygulayamayız bi türlü çünkü herşey iradeye bağlı ve biz irademzi kontrol edemiyoruz, bu çok doğal etrafta o kadar akıl karıştırıcı şeyler var ki..............
ama eğer gerçekten isterse insan bu basit işi yapabilir
okudukça iman gücü kazanacaksınız, iman gücü kazandıkça okumak isteyeceksiniz...
lütfen bunlara olmayacak olaylarmış gibi bakmayın, birileri yapıyomudur diye sormayın siz yapın, yapmak için çabalayın en azından

~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2009, 05:40:51 ÖS »

Hiç Otobüste Kitap Okudunuz mu?

Otobüs, minibüs, metro, metrobüs( Masum) vb. hepimizin zamanının geçtiği yerlerdir.
Her gün 10-15 dk lık zamanınız buralarda geçiyordur mutlaka. Oturacak yer de varsa başka ne istenebilir ki Gülümseme
Oturuyorsunuz, dışarıya boş boş yollara bakıyorsunuz. Dükkanlar açılmış mı, açılmamış mı ona bakıyorsunuz.
Sabah giderken kapalı olan dükkan gelirken açık oluyor ne garip değil mi? Gülümseme
Sonra gelip geçen insanlara bakıyorsunuz, ne giymişler, ne yapıyorlar, ne almışlar…
Sonra zina görüntüleri her bir yanda….İçinden de yorum yapıyorsan gıybete de girdin….
Bütün bunları yapmıyorsanız da boş hayaller kuruyorsunuzdur bütün yol boyunca…
Şimdi bu belki günahlarla dolu belki de faydasız yolculuğu hayırlı bir yolculuğa çevirmek için ne yapacağız?

Elimize bir kitap alacağız. Önümüze, arkamıza, sağımıza, solumuza bakmayacağız. Kim ne giymiş, ne yapmış size ne!!
Herkesin günahı kendine…
Aç kitabını oku, ilim elde et ki yükselesin, dışarıda gördüğün boş işler yapan insanlardan farkın olsun.
Basit bir matematik işlemi yapacak olursak;
15 dk nız otobüste geçse 5 sayfa kitap okuyabilirsiniz. 10 günde 50 sayfa eder. Gidiş dönüşleri hesaplarsak 100 sayfa eder.
100 sayfa ilim öğreniyorsunuz, bundan güzel şey mi olur ve bu sadece 10 günde oluyor.
Şimdiye kadar kaç gününüz otobüste geçti diye sorsam çoğu kişi hesaplayamaz bile. Bunca zamanınız boşa geçti haberiniz bile yok
Her ne kitap istiyorsanız okuyun.
Kuran-ı Kerim okuyun, tefsir okuyun istiyorsanız, çevre ne der diye düşünmeyin, ben müslümanım, ahiretimi kurtarıyorum diye düşünün. Ömrünüzde bir daha görmeyeceğiniz insanların kötü bakışlarından etkilenmeyin.
Boş zaman geçiren insanlar için de dua edin, hidayet dileyin…

~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2009, 03:31:41 ÖS »

aslında ben buraya kitap okuma alanı olarak okulu da yazmak isterdim ama son günlerdeki karşılaştığım olaylara bakınca kimsenin takmıyacağını bildiğim için vazgeçtim

öğrencilere böyle bişey söylesem "biz alim mi olcaz, bırakın gençliğimi yaşayalım" gibi ilginç cümleler kullanırlar

daha geçenlerde bi tanıdığımdan söyledi bunu canlı örnek Gülümseme kitap konusunda değilde kapanma konusunda...
bırakın gençliğimizi yaşalım, ben dindar değilim ki filan filan işte.... Kararsız

bende anladım ki kitap konusunda da eğer okulda kitap okuyabilecek bir iradeye sahip olan varsa imanı en yüksek seviyelerdedir.
ben buna %100 inanıyorum ve öyle de zaten

geçenlerde bi arkadaşın derste meal okuduğunu gördüm ve biz neden yapamıyoruz diye düşündüm
o arkadaş da öle dinine bağlı bi insan değildi oysaki

özet olarak anlayacağınız gençlik öyle bir hale gelmiş ki artık kendi nefsi ne derse onu yapıyo, yani yoksa okulda da kitap okunur, otobüste de okunur, iş yerinde de okunur....

Allah ın oku emri yerine boş konuşurlar boş gezerler boş eğlenceler yaparlar umurlarında  mı Kararsız
bazen bana da diyolar gel çarşı da gezelim diye bu kadar saçma bişey görmedim hayatımda ve hala insanlar bunu yapmaktan zevk alıyolar
amaçları bişey almak filan da değil, boş gezinti olsun diye sadece

bu dünya adetleri yok mu deli ediyolar beni Gülümseme
insan olalım arkadaşlar müslüman olduğumuzun farkında olalım, yarın Allah ın karşısına çıktığımızda nasıl hesap vercez düşündüğüz mü hiç

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: