|
~LaleGül~
|
 |
« Yanıtla #30 : Mayıs 06, 2009, 10:27:14 ÖÖ » |
|
ya bu forumun heryerinde aynı şeyi söylüyosunuz bana yapmayın ya korkutmayın beni oralarda bulunucam bende belki ama şimdiden öyle korku bastı ki sanki oralara imanımı bırakmaya gidiyorum gibi hissediyorum şimdi 
|
|
|
|
|
|
ya insana gül ver yada gülüver 
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #31 : Mayıs 06, 2009, 10:33:27 ÖÖ » |
|
ya bu forumun heryerinde aynı şeyi söylüyosunuz bana yapmayın ya korkutmayın beni oralarda bulunucam bende belki ama şimdiden öyle korku bastı ki sanki oralara imanımı bırakmaya gidiyorum gibi hissediyorum şimdi  aynı şeyi söyleyip durduğumuza göre var bi bildiğimiz heralde kardeşim  kimsenin okumasına karşı olduğumuzdan cahil kalmasını istediğimizden söylemiyoruz ki ...
|
|
|
|
|
|
вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..
Kendim Ettim Kendim Buldum ....
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #32 : Mayıs 06, 2009, 10:40:26 ÖÖ » |
|
aynı şeyi söyleyip durduğumuza göre var bi bildiğimiz heralde kardeşim  kimsenin okumasına karşı olduğumuzdan cahil kalmasını istediğimizden söylemiyoruz ki ... +++++++Allah razı olsun mercan kardeş ,güzel tercüme ettin ifade etmek istediklerimi..
|
|
|
|
|
|
Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #33 : Mayıs 06, 2009, 10:42:02 ÖÖ » |
|
Amîn cümlemizden kardeşim ... İnşallah üniversite gidecek kardeşlerimize faydalı olur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~LaleGül~
|
 |
« Yanıtla #34 : Mayıs 06, 2009, 12:05:59 ÖS » |
|
zaten dualarımda hep Allah tan hayırlısını kaznacaksamda hayırlı yeri istiyorum Allah bizleri kaydırmasın inşaallah takvim yaprağında biraz önce bir hadis okudum onu yazayım size konuyla ilgili 'bela insanın diline bağlıdır. bir kimse birşeyi 'yapmam' dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadr uğraşır' 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #35 : Mayıs 06, 2009, 12:18:15 ÖS » |
|
büyük konuşmamak gerek işte ... büyük lokma ye büyük söz söyleme -diye boşa dememiş atalarımız 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #36 : Mayıs 06, 2009, 01:10:11 ÖS » |
|
'bela insanın diline bağlıdır. bir kimse birşeyi 'yapmam' dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadr uğraşır' Güzel bir tevafuk 
|
|
|
|
|
|
Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
|
|
|
|
yolcu
|
 |
« Yanıtla #37 : Mayıs 06, 2009, 02:44:08 ÖS » |
|
Rızkı verenin Allah olduğuna inandıktan sonra bir beyin çalışan bir hanımla sırf bütçeye katkısı olsun diye evlenmesi hoş değil.Olmaması gereken bir durum.Kadının zaten bir mesleği bir vazifesi var.Ona en çok yakışan da o, yani annelik ve hanımlık.Ama buna bazı insanlar kadının ekonomik özgürlüğü olmasın mı? Kocasının kölesi mi olsun? yabani gibi evde oturup dursun mu gibi tezlerle karşı çıkıyorlar.İnancı zayıf insanlar söylese hani neyse de dinle, diyanetle ilgili kişilerin ağzından bunu duymak garip oluyor.
Eğer hanım ev hanımı olacaksa eşi de hanımına en güzel şekilde muamele edecek tabi ki.İlişkilerin dengesini ayarlayacak olan taraflar.Hz. Ali gibi bir eşe sahip olmak isteyen bir hanım önce kendisi Hz. fatıma gibi olacak.Aynı şekilde Hz.Fatıma gibi bir hanım isteyenler de kendileri Hz.Ali gibi olmaya çalışacaklar ki isteklerinde haklı sonuçlar alabilsinler.
Diğer taraftan evlilikte tahsil veya adına konum diyelim bu fark önemli değil bence.Alanında yüksek ihtisas yapmış olan biri ilkokul mezunu ile de çok iyi anlaşabilir.Yani her iki tarafın eğitim düzeyi aynı seviyede olmalı kuralı genel geçer bir kural değildir.
Etrafımıza bakınca evli yüksek tahsil görmüş bir bayanın sokakta kıkır kıkır gülmesi veya kahkaha atması onun aldığı eğitimle alakalı değil herhalde.Aldığı terbiye ve ahlakla alakalı.Ama buna karşılık ilkokul mezunu bir hanım aldığı din ve ahlak eğitimi ile gayet uyumlu bir çift oluyor.
Önemli olan da bu yani her iki taraf için de eş adaylarının dininin ve ahlaklarının güzel olması... ve buna yönelik az veya çok bir eğitime tabi olması.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
musabnaz
Okur
|
 |
« Yanıtla #38 : Mayıs 06, 2009, 09:28:35 ÖS » |
|
Rızık endişesi taşımamamız konusunda kuran gerekeni söylüyor
Yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da, sizi de biz rızıklandırırız. Onları öldürmek gerçekten büyük bir günahtır. isra 31
Demem oki tevekkülde ve firasette hep zirvede olmalı mümin. Ama deve sağlam kazığada bağlanmalı.
Şimdi birerkek doktora muayene olmanın hükmünü ve cevazlarını düşünelim, Cevaz ın şartları nereye kadar? Düşünü hasta olan bir bölge ile sınırlanması ile kapsamlı bir tetkik yada zedelenen bir sıhhat arasında muhayyer kalmak? Bu en basit gerekçe ve şu anda yazdığınız şu klavye ile tuşlar onu kullanabilen yine bayanlara itaat etmiyormu.... Her cihetten baktığımızda chat doğru değil diyoruz yaptığımız da bir nevi chat. Okumadan mümkünmü... Eğer okuyan olmazsa çocuklarınızı kim yetiştirir. Bayan hastalarınız kimlerin eline kalır, Önünüzdeki ekranın karşısındaki diğer bacılarınız kimlerden öğrenirdi doğruları ve kimlerin eline kalırdı nesliniz. Bu sitedeki bayanlar hepsi okumamış cahil insanlarmı? Okuyan herkes bozulmuşmu demek oluyor bu vay oldu ozaman halimize..... Bizim orda derlerki eşeğe vurduğun palan vasfını değiştirmez eşek yine eşektir... Üzülüyorum.. Niye şahsi fikirlerimiz bizleri bağlar ama iki dudağımız arasından çıktımı onunla amel edenin vebalinide sırtlandığımızı bilerek söylemek çok önemli. Hep kızarım bu zaman ozaman değil derler hiçbir şey değişmedi insanlık var olalı beri Evvelde habil ile kabil İnkişafta o büyük nur (as( ile ebu cehil Şimdi inanan kardeşlerimiz ile diğerleri hep yanyana oldular Bugün ne çektiğinizi iddia ediyorsanız ogünde onlarda çekmişti.. Bunlar sadece kerdimizi aldatmaya yarayan kelimeler bugün burda neyseniz asrı sadette olsa aynı bidayette de olsa aynı nihayette de hep aynı olacak. Yeterki insanı içi sağlam olsun kardada bozulmaz plajdada dağdada bozulmaz yoldada. Bırakın okusun insanlar çünkü hep baş köşeleri başkaları tutup biz amelelik yapmayalım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
musabnaz
Okur
|
 |
« Yanıtla #39 : Mayıs 06, 2009, 09:31:49 ÖS » |
|
Alimle eyle sohbet vezir olursun cahille etme sohbet rezil olursun. Bilenlerden değil bilmeyenlerden korkun. Bilen latif ve tatlı olur cahil aczini bastırmak için kaba ve saldırgan olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #40 : Mayıs 06, 2009, 10:09:17 ÖS » |
|
Yeterki insanı içi sağlam olsun kardada bozulmaz plajdada dağdada bozulmaz yoldada. Bırakın okusun insanlar çünkü hep baş köşeleri başkaları tutup biz amelelik yapmayalım  boşa konuşmuşuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #41 : Mayıs 06, 2009, 10:25:03 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #42 : Mayıs 06, 2009, 11:36:59 ÖS » |
|
maalesef
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~LaleGül~
|
 |
« Yanıtla #43 : Mayıs 07, 2009, 11:08:13 ÖÖ » |
|
burda bütün insanların düşüncesi aynı olmak zorunda değil zambak herkes düşüncesini belirtebilir burda kimseyi bir konuda ikna etmek zorunda değilsin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #44 : Mayıs 07, 2009, 11:14:28 ÖÖ » |
|
Bütün bunlardan çıkardığınız sonuç benim kendi fikrim ise, zaten birşey diyemem beyaz kardeşim.Allah hepimizin idrakını açsın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|