Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Evlilikte Konum Farkı Önemlimidir ???  (Okunma Sayısı 3412 defa)
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #15 : Mart 17, 2009, 05:03:08 ÖS »

tekrar açıklayayım kardeşim

hani siz benim için  '' başka bi bölümde kızların okumasına karşıyım diyosun, bu bölümde ise maddi yönden yüksek olan bir bayanla evlenilince evllik yürürmü die soruyosun ''
dediniz ya

bende diyorum ki evet kardeşim söyledikleriniz doğru ama eksik ...

dediğiniz gibi başka bi bölümde kızların okumasına karşıyım diyoruM, bu bölümde ise maddi yönden yüksek olan bir bayanla evlenilince evllik yürürmü diye soruyoruM ama bir başka bölümdede dediğimi yap, gittiğim yoldan gitme diyorum ...
+

faraza ben böyle birşey yapıyorum diyelim, bu sizinde yapabileceğiniz anlamına gelmez

Umarım anlaşılmıştır ??

вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..

Kendim Ettim Kendim Buldum ....
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : Mart 17, 2009, 05:59:53 ÖS »

anladım sanırım Kararsız
söylediğinizi yapıcaz yaptığınızı yapmıcaz...
tamamdır kardeşim saol açıkladığın için Gülümseme

ya insana gül ver yada gülüver  Gülümseme Gülümseme
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Mart 17, 2009, 06:26:16 ÖS »

maddiyattan önce kişilik önemlidir.. cok zengin olupta kişiliğ sağlam olan kişi bu farklılığı önemsemezken, fakir olupta kişiliksiz biri senin kazancını da kendinden bilir tepene biner..

tabiki eşinizin maddi kazancının yüksekliğinden doğan negatif havalar olacaktır.. maddiyattan önce karakterlere bakmalıyız.. uyum önemli. sevgi önemli.. ve en önemlisi ise dini bilgidir..

bir notkadan sonrası da nasip artık

ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #18 : Mart 18, 2009, 06:36:52 ÖÖ »

Hz. Allah herkeze hayırlı eşler nasîb eder İnşallah ...

rey2466
Katilimci

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : Mart 18, 2009, 08:46:06 ÖÖ »

maddiyattan önce kişilik önemlidir.. cok zengin olupta kişiliğ sağlam olan kişi bu farklılığı önemsemezken, fakir olupta kişiliksiz biri senin kazancını da kendinden bilir tepene biner..

tabiki eşinizin maddi kazancının yüksekliğinden doğan negatif havalar olacaktır.. maddiyattan önce karakterlere bakmalıyız.. uyum önemli. sevgi önemli.. ve en önemlisi ise dini bilgidir..

bir notkadan sonrası da nasip artık

vefalı kardeşe katılıyorum,teşekkürler.Selamlar sevgiler

Bu Kur'an,en sağlam olana iletir.Uygun işler ve davranışlarda bulunan müminlerede müjde verir.Onlar için gerçekten büyük bir karşılık vardır. isra (17/9)
Gölge
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : Mart 19, 2009, 12:46:06 ÖÖ »

güzel demissin vefali... önemlidir karakter meselesi... o da egitim ile güzellesir diye düsünüyorum...!

rey-can'in dedigi gibi nasib de önemli tabiiki...

bu arada böylesi yazilar bekarlari hepden karamsarliga düsürmesin...
bosverin kacanc meselesini... imkani olan evlensin... nikah da keramet vardir...

Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir... (Hz Ömer-ra)
cepni
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : Mayıs 01, 2009, 03:06:06 ÖS »

Efendimiz iyiki sizler gibi düşünmedi,

yoksa Hz Hatice gibi mükemmel bir eşi ve bizim de annemiz olmazdı,

Mübarek ticaret erbabıydı deyince ne anlaşılıyor ki ?

evinden hiç çıkmıyor muydu?

kafilenin başındaki erkeklerle görüşmüyor muydu?

ilginç yaklaşımlarınız var,

islam kadına çalışmasın demiyor ,

erkek maddi olarak kadından üstün olsun demiyor,

ama nefisleriniz diyor,

nefsini öldüren Efendimiz ise ticaret yapan,çalışan,daha önce evlenmiş,kendinden yaşça çoookk büyük bir hanımla evleniyor,

ve O ölene kadar başka bir hanımla evlenmiyorlar..

yaptığı herşeyde bir hikmet bulunan Efendimizi nefsimizi araya katmadan,gereken her yer ve durumda örnek alabilmemiz duasıyla...

~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2009, 03:15:50 ÖS »

bu devirde hiç kimse  peygamber efendimiz(s.a.v) ve eşi hz Hatice kadar hoşgörülü olamaz
devir aynı devir değil insanlık hele asla eskiden olduğu gibi değil

musabnaz
Okur
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : Mayıs 05, 2009, 10:09:14 ÖS »

sanane Sırıtan
alınmayın kardeşim şaka ha Gülümseme

bu sorunuza ucuz bir cevap vereceğim
dediğiniz gibi başka bi bölümde kızların okumasına karşıyım
bu bölümde ise maddi yönden yüksek olan bir bayanla evlenilince evllik yürürmü diye soruyorum
ama bir başka bölümdede dediğimi tut, gittiğim yoldan gitme diyorum ...
faraza ben böyle birşey yapıyorum diyelim, bu sizinde yapabileceğiniz anlamına gelmez

hem niyetimi nerden biliyorsunuz .. Gülümseme
karşılaşacağınız sıkıntıları göstermeye çalışıyorum belki Gülümseme

selametle
Sevgili arkadaşım yazılarınızı takip ediyorum, kardeşlerimiz için güzel katkılarda bulunmak hoş bir şey..
İlim meselesine gelince kadınlar orda bundan müstağnidir diye bir şık yok bu yanlış bir kavildir . Fakat şu doğrudur ki gereksiz ilimden Alah'a cc sığınmak lazımdır.
Oysaki İlim için her erkek müslüman demiyor her mü'min diyor..
Yani kadın dediğimiz Ümmühatı Mü'minun okumaz ve ilim sahibi olmazsa siz daha çok Fatihlere daha çok Yavuz selimlere hasret Gidersiniz..

İlmin önemi çok büyüktür. Yaratılış gayesine uygun yaşamak, dinimizin emrettiği faydalı işleri yapmak, zararlı şeylerden kaçmak için ilim sahibi olmak gerekir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Allah, iman edenleri yüceltir; bunlardan kendilerine ilim verilmiş olanları ise, kat kat derecelerle yükseltir.) [Mücadele 11]

(De ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bilen elbette kıymetlidir.) [Zümer 9]

(Kulları arasında Allah’tan en çok korkan âlimlerdir.) [Fatır 28]

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(İlim öğrenmek, kadın-erkek her Müslümana farzdır.) [Beyheki]

Şimdi ayriyeten Gelelim evlilik mevzuuna yine hadislerden yola çıkarsak erkeğin mal ilim edep ahlak zahiri ve ve batıni ameliyeler hususunda da kadın dan bir miktar fazla olması gerekmektedir ..
Uygulamada da bakarsak bu durumda olan kardeşlerimiz daha huzurlu bir aile hayatına sahipler..

ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #24 : Mayıs 06, 2009, 08:17:31 ÖÖ »

Sevgili arkadaşım yazılarınızı takip ediyorum, kardeşlerimiz için güzel katkılarda bulunmak hoş bir şey..
İlim meselesine gelince kadınlar orda bundan müstağnidir diye bir şık yok bu yanlış bir kavildir . Fakat şu doğrudur ki gereksiz ilimden Alah'a cc sığınmak lazımdır.
Oysaki İlim için her erkek müslüman demiyor her mü'min diyor..
Yani kadın dediğimiz Ümmühatı Mü'minun okumaz ve ilim sahibi olmazsa siz daha çok Fatihlere daha çok Yavuz selimlere hasret Gidersiniz..

İlmin önemi çok büyüktür. Yaratılış gayesine uygun yaşamak, dinimizin emrettiği faydalı işleri yapmak, zararlı şeylerden kaçmak için ilim sahibi olmak gerekir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Allah, iman edenleri yüceltir; bunlardan kendilerine ilim verilmiş olanları ise, kat kat derecelerle yükseltir.) [Mücadele 11]

(De ki, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Bilen elbette kıymetlidir.) [Zümer 9]

(Kulları arasında Allah’tan en çok korkan âlimlerdir.) [Fatır 28]

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(İlim öğrenmek, kadın-erkek her Müslümana farzdır.) [Beyheki]

Şimdi ayriyeten Gelelim evlilik mevzuuna yine hadislerden yola çıkarsak erkeğin mal ilim edep ahlak zahiri ve ve batıni ameliyeler hususunda da kadın dan bir miktar fazla olması gerekmektedir ..
Uygulamada da bakarsak bu durumda olan kardeşlerimiz daha huzurlu bir aile hayatına sahipler..

evet kadınlar müstesnadır diye bir kavil yok bende böyle birşey söylemedim kardeşim ...
ben erkek kız hepsinin okumasınıda isterim ...

Ama bu günümüz TÜRKİYE'si şartlarında OLMAZ, OLAMAZ ...
Nasıl olur ?
Başını açarsın olur ...
okuyorum diye bunu açmana kim izin veriyor ??
kim buna cevaz verdide açanlar caiz gördü ?
ki bu sadece baş açmayla bitmiyor genelde ...

dünyalık bilgilere, ilimlere gereksiz demiyorum ancak sonuçta dünyada bir mevki kazanmak için öğreniyoruz bunları ...
dünyalık mevkimizin yükselmesi için ahiretteki mevkimizi alçaltmak ne kadar doğru olur ne kadar güzel olur onu sizler düşünün artık ...

ibf
Azimli

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2009, 09:28:18 ÖÖ »

Alıntı
ki bu sadece baş açmayla bitmiyor genelde ..
Taviz tavizi doğuruyor.Önce baş örtün derslerde açılıyor, sonra bu okulun bahçesinde de devam ediyor ( nedense  Ney )
sonra namazların gidiyor.Sonra dersti sunumdu derken kızlı erkekli gruplar.Bu gruplar dışarıya çıkmışlar.sonra pardesüler kısalmış,eteğin yerini pantolonlar almış.O da ne  Ney makyaj mı  Ney Geldiğin günü hatırla kardeşim diyemiyorsun,için yansa da hanım kardeşlerimiz göz göre göre pisliğe akıp gidiyorlar.Elbette İstisnalar kaideyi bozmaz.Geldiği gibi giden az da olsa hanım kardeşimlerimede şahit oldum.
Ama kardeşimizin dediği gibi öyle bile olsa bunun tavizi islam'da verilmemiştir.!

Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2009, 10:18:46 ÖÖ »

bu verdiğiniz tavizleri içinde olan kız heryerde yapar sadece okul ortamı yaptırmıyor bunu
benim tanıdığım çok kız var baba zoruyla başörüsü takarlardı,   okula gönderilmezlerdi
ama babalarının olmadığı zamanlarda her türlü şeyi yaparlardı
insanın imanı eksik verilmişse bir insan her şeyi yapar okulla ilgisi yok bunun

ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #27 : Mayıs 06, 2009, 10:20:52 ÖÖ »

evet haklısınız sadece okul ortamı yaptırmıyor kardeşim ama en büyük etkenlerden birisidir ...

ibf
Azimli

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : Mayıs 06, 2009, 10:24:25 ÖÖ »

İman garantisi yoktur beyaz kardeşim , başka ortamlarda elbet yapar ama unıversıteyı o ortamlardan farklı kılan hergun gıdılmek zorunda olunması.Hergun hergun hergun.Nefis sabit kalır mı?

Bence o ortamların içinde bulunmadan bu kadar sabit fikirli olmayın.Rabbim yine de şahit olmak için bile olsa sizi o ortamlardan uzak tutsun.Sizi ve bütün hanım kardeşlerimi.Amin

Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #29 : Mayıs 06, 2009, 10:25:16 ÖÖ »

amîn ...

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: