Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: insan ne ile yaşar?  (Okunma Sayısı 4783 defa)
ibf
Azimli

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Ocak 06, 2009, 10:51:29 ÖÖ »

İnsan ne ile yada niçin yaşar bu önemli değil, önemli olan insan bu imtihanı nasıl kazanacaığını bilmek. İnsan Allah rizası için yaşamalı.
Göz kırpan

Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
felix___
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cesaret cennete , korku ölüme sürükler.

« Yanıtla #16 : Şubat 21, 2009, 12:18:29 ÖS »

Bence İnsan yaşamına iki farklı boyuttan bakmak gerekir; Gerçek dünya ve Manevi dünya...
İnsan gerçek dünyada önce iyi (hayırlı) bir evlat, ahlaklı bir öğrenci, mükemmel bir eş, iyi bir baba ve mutlu bir ailesi olsun diye yaşar, Diğer taraftan ise Genel Olarak Allahın sevgili bir kulu bir mümin  islamın temel şartlarını yerine layıkıyla yerine getiren, getirmeye çalışan bir kul olmak ister.

Bana ya hürriyet verin, ya da ölüm
ebrar06
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2009, 12:42:22 ÖÖ »

Günümüzde insan amaçları ve arzuları için yaşar,benim okuldan aynur bayazıt diye bir kız arkadaşım ölmekten nefret ettiğini söylerdi niye dediğimde,ben ölüp mezara girecem tanıdıklar gülüp eğlenmeye yaşamaya devam edecekler,tüm tanıdıklarım benden önce ölsün diye daha çok yaşamayı isterim derdi:)Canım arkadaşım inş Yaşamanın sadece Allah'a layık kul olamaya ve onun rızsını kazanmaya çalışmak olduğunu anlamışındır umarım..inş birgün bu siteyi keşfeder ve bana cevap yazarsın...banada bu siteyi facebooktan adazüleyha diye tanımadığım biri önerdi ve o kişiyi hala tanımıyorum:)belki arkadaşım sanada böle bi tesadüs denk gelir inş..

Mezardakilerin pişman olduğu şeyler için,dünyadakiler birbirlerini yiyor..

imam GAZALİ
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: