dilbeste
Okur

|
 |
« : Ağustos 16, 2007, 07:26:48 ÖS » |
|
YOLCULAR[/b]
Ey yolcular ey yolcular Yol Muhammed’in yoludur Her bahçenin gülü kokmaz Gül Muhammed’in gülüdür
Hani ninen hani deden Aynı yere sen de giden Doğru yolu tarif edem Yol Muhammed’in yoludur
Bir gün olur sen de yanan Malın mülkün olur talan Cehennemden çekip alan El Muhammed’in elidir
Sana nefsin olsun kölen Böylelikle nefsin yenen Medine şehrinde esen Yel Muhammed’in yelidir
ÇAĞIRIRIM EY DOST SENİ[/b]
Ey benim Sultanım özüm Hicranım çok gülmez yüzüm Yakub oldum ağlar gözüm Çağırırım Ey Dost seni
Şimdi cismimden cüdayım Kurban canım ben fedayım Yusuf gibi kuyudayım Çağırırım Ey Dost seni
Gezinirim otağında Ateş yanar şu bağrımda Musa ile Tur Dağı’nda Çağırırım Ey Dost seni
Yüzüm gülmez bu dünyada Kaldım artık ben sılada Hüseyin’imle Kerbela’da Çağırırım Ey Dost seni
|
|
|
|
|
|
Â??k'a dilrûba m? eksik olur, ehl-i derde belâ m? eksik olur?[/color]
|
|
|
dilbeste
Okur

|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 17, 2007, 07:33:01 ÖÖ » |
|
Ölmemeye Çaremi Var[/size]
Gururlanma insanoğlu Ölmemeye çaremi var Hazan görmüş bir gül gibi Solmamaya çaren mi var
Hayat denen dolap döner Bütün mahluk olan biner Yağı biten kandil söner Sönmemeye çaremi var
Hiç aldanma mala mülke Gitmez isen doğru yola Tatlı canın azraile Vermemeye çaremi var
Güvenme can dostuna Uçuşurlar mal kastına Çıkıp teneşir üstüne Yatmamaya çaremi var
Düşünmezsin hiç ölmeyi Terk etmezsin hiç gülmeyi Yakası yok ak gömleği Giymemeye çaremi var
Nerde ecdad nerde ata Hak'ka karşı yapma hata Tabut denen ağaç ata Binmemeye çaremi var
Daim yürü Hak izinde Hak'kı söyle her sözünde Dört kişinin omuzunda Gitmemeye çaremi var
Kalkacaktır gözden perde Göreceksin yarın, nerde Ev kazılmış kara yerde Yatmamaya çaremi var
Münker nekir gelecektir Rabbin kimdir diyecektir Mümin cevap verecektir Vermemeye çaremi var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilbeste
Okur

|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2007, 09:10:30 ÖS » |
|
Mekke...[/size]
Karanlığın ortasında Parlayan bir güneş gibi İmanın doğduğu şehir Mekke Mekke güzel şehir
Bir kuş olsam uçsam sana Süzülsem sokaklarına Çiğdem olsam çiçek açsam Kavuran o toprağında
Senden uzak kalabilmek Taşlar gibi yürek ister Zalimin eline koma Zulüm olmaklığa yeter
Kavrar yürek kalkar bilek Sana İbrahimler gerek Eteğinden her bir yürek Bir gün haykıracak Lebbeyk
Döneceğiz döneceğiz Vahyin kalbi döneceğiz Geleceğiz geleceğiz Mekke bir gün geleceğiz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilbeste
Okur

|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2007, 06:54:15 ÖS » |
|
Günahlar sırtımda taşınmaz bir yük Medet kıl hakire ya Rasülallah Medet kıl Hakire ya Rasülallah
Habibi Hüda'sın şanın pek büyük Medet kıl Hakire ya Rasülallah Medet kıl Hakire ya Rasülallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilbeste
Okur

|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 18, 2007, 08:26:55 ÖS » |
|
Gül yüzünü rûyamızda..[/size]
Gül yüzünü rûyamızda Görelim ya Rasûlallah Gül bahçene dünyamızda Girelim ya Rasûlallah
Sensin gönüller sultanı Getiren yüce Kur'anı Uğruna tendeki canı Verelim ya Rasûlallah
Aşkınla yaşarır gözler Firakınla yanar özler Mübarek ravzana yüzler Sürelim ya Rasûlallah
Veda edip masivaya Yalvarıp yüce Mevla'ya Şefaat-i Mustafa'ya Erelim ya Rasûlallah
Levlâke dedi sana Hak Bağışla yüzümüze bak Huzurullaha yüzü ak Varalım ya Rasûlallah
Derviş der ki kardeşlere Çok selavat ver kardeşlere Gül yüzünü göre göre Ölelim ya Rasûlallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salih
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2007, 05:57:10 ÖS » |
|
YA MUHAMMED CANIM ARZULAR SENİ
Arayı arayı bulsam izini İzinin tozuna sürsem yüzümü Hak nasip eylese görsem yüzünü Ya Muhammed canım arzular seni
*** *** Bir mübarek sefer olsa da gitsem Kabe yollarında kumlara batsam Hub cemalin bir kez düşte seyretsem Ya Muhammed canım arzular seni
*** *** Yunus metheyledi seni dillerde Sevilirsin bütün bu gönüllerde Ağlayı ağlayı gürbet ellerde Ya Muhammed canım arzular seni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilbeste
Okur

|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2007, 12:59:28 ÖS » |
|
İlave ilahiler için teşekkürler...
EY AŞIK-I DİL-DADE
Ey aşk-ı dil-dade Gel nuş idelim bade Bir bade gerek amma Kim içile mevade
Ol came olan talib Can ile ola ragıp Nefsine ola galip Dil bağlaya üstade
İşit bu Sezai’den Ne gördü fena iden Dost vechini gösterdi Mir’at-i mücellade
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tefekkür
Okur

|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2007, 10:10:13 ÖÖ » |
|
dünyada dost olmak istersen Hazreti ALLAH yeter Mürşidi kamil istersen hazreti KURAN yeter delil bulmak istersen hazreti MUHAMMET yeter ibret almak istersen ÖLÜM yeter meşgul olmak istersen İBADET yeter zengin olmak istersen KANAAT yeter bunlar yetmezder isen nari CEHENNEM yetererbabına danış akıl etmek fırsattır zaman ahir zaman oldu zuhur eden alamettir havai nevsine uyma sakın sabrın sonu selamettir neye aldandın behey şaşkın bu can sana emanettir kaderde ne ise o olur etme merak uyma nefsine hakkın emrine bırak altından ağacın olsa zümrütten yaprak akibet gözünü doyurur bir avuç TOPRAK BÜTÜN YAZIŞANLARA SELAM ALLAHA EMANET OLÜN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zhümeyra
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2007, 05:30:37 ÖÖ » |
|
eline emeğine sağlık dilbeste kardeşim
çok güzel ilahileri paylaşmışsın
tefekkür kardeşim seninde yazın çok güzel
ifadelerle bizlere uyarı ve ikaz mahiyetinde olmuş sende sağol bacım RABBİM amil olmamazı nasip eylesin .. ..veselam veddua..fi-emanillah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dilbeste
Okur

|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2007, 04:38:28 ÖS » |
|
İlginiz için teşekkür ediyorum zhumeyra kardeşim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rasule hasret
Caylak
|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 07, 2008, 10:36:22 ÖÖ » |
|
ALLAH RAZI OLSUN ...KARDESLER
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zhümeyra
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2008, 05:51:23 ÖÖ » |
|
İlginiz için teşekkür ediyorum zhumeyra kardeşim.
bende teşekkür ederim RAHMAN razı olsun..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2009, 01:17:24 ÖS » |
|
Çok teşekkürler dilbeste kardeşim.Devamını bekliyoruz inş.
|
|
|
|
|
|
Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
|
|
|
|