alaattin
Katilimci

|
 |
« Yanıtla #30 : Ağustos 26, 2008, 12:07:49 ÖÖ » |
|
selamun aleyküm genç arkadaşlar bakın neden boyle ağır derecesinde eleştiri kapananlara ben 55 yaşındayım ve elimden geldıkcede herşeyime çok ama çok dıkkat ederim giyimime herşeyime ama gençler yeni yeni kapaniyorlar onlara boyle eleştiriler çok ağır benim kizimda üniversite okurken kapandı 10 yaşından beride namazınıda kılar vede cemaatlerden yetişti ama etek giyemiyor beceremiyor neyapalın oda birşey bantol giyiniyor üstune genişce tünik giyiniyor bakın ben 3 tane çocuk üniversite okuttum vede dediğim gibi 3 çude cemaatlerden yetişti oyle ağır eleştiriden once acaba onlera neler verebiliriz diye biraz duşunun ALLAHA emanet olun[ burdaki handikappimiz, kisilerle bizzatihi muhatap olunmadigi icin her kesime her yas gurubuna hitapta malesef eksikler oluyor...burdan duyulanlari tekrar ehli takva kisilerin süzgecinden gecirmekte fayda var... yanlis bir ifademiz taraflari yanlis istikametlere sevk eder... oysa bizim burdaki hedefimiz dogruyu (ehli sünnet cercevesinde) net olarak ortaya koymak olmalidir... kisilerin kabiliyetlerini bilmedigimiz icin kendi kabiliyetimiz kadar ortaya koyariz... siz durumunuzu cocuklarinizin kabiliyetine göre ayarlayin ancak bizler burda pantolonun kizlara haram oldugunu ve hatta peygamberimizin lanet ettigini belirtmemiz gerekir...kizimiz bunu bilsin , kendisini bu fikre hemen olmasada yavas yavas alistirarak düzelsin... zaten üniversite tahsilinin mutassip bir hanima nekadar gerekli olmasi hususu gerektigi kadar tartisildi...
|
|
|
|
|
|
Allah(c.c)selami üzerimize olsun. Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez, gafil olma ilme calis gecen günler geri gelmez. S.H.T. k.s. 
|
|
|
ayhan
Caylak
|
 |
« Yanıtla #31 : Ekim 07, 2008, 08:31:11 ÖS » |
|
ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ ÖRTÜNMEYİ BİLİYORSA BİR İNSAN NASIL GİYİNMESİ GEREKTİĞİNİ DE ÇOK İYİ BİLİR.. DAR PANTOLUN ÜZERİNE BİR BAŞÖRTÜSÜ GEÇİRİLİYORSA BİLİNSİNKİ BU İSLAMI KÖTÜLEMEK DEMEKTİR... SELAM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ömerfaruk.
|
 |
« Yanıtla #32 : Ekim 07, 2008, 09:11:33 ÖS » |
|
ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ ÖRTÜNMEYİ BİLİYORSA BİR İNSAN NASIL GİYİNMESİ GEREKTİĞİNİ DE ÇOK İYİ BİLİR.. DAR PANTOLUN ÜZERİNE BİR BAŞÖRTÜSÜ GEÇİRİLİYORSA BİLİNSİNKİ BU İSLAMI KÖTÜLEMEK DEMEKTİR... SELAM
tesekkürler ama islami kötülemek deyil bilincsiz desez nasil olur islamiyeti yasayan insan baska giyinir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ibrahimd
Okur
|
 |
« Yanıtla #33 : Ekim 08, 2008, 11:21:05 ÖÖ » |
|
Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var, bazı arkadaşlarımız,bazı müslüman kardeşlerimizi başı açık diye,kötülüyorlar, hatta dinden çıktılar diye kendilerince yorumda bulunuyorlar, buradan hareketle, bir kişi başı açık ama,giyinmesini ve örtünmesini biliyor,açıkta kalan bir yeri yok,mazbut,bu arkadaşımızın eksiği,sadece başını örtmüyor,yada zorla başı açtırılıyorda olabilir,o kişiyi ona göre değerlendirmek gerekiyor, diğer arkadaşımız ise,kendisine aç yada kapa bir baskı unsuru oluşmadan,veya ailesinin zoru ile neden başını örtmüyorsun?sözüne karşılık, başını örtüyor ama dar pantolon giyiyor,burada karşılaştırma yapılırsa, başını bilinçsizce örten,ancak bir başka uvzunu açan kardeşimizin,başı açık ama örtünmesini bilen kardeşimize göre;yarın mahkeme-i kübrada daha sorumlu bir durumda kalabileceği ,gözlerin görmediği ama esas görülmesi,ve işaret edilmesi gereken unsurun bu olduğu kanaatindeyim,ŞÜPHESİZKİ HER ŞEYİN DOĞRUSUNU (Kalplerde olanı)ELBET ALLAH BİLİR,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cepni
Ilgili
|
 |
« Yanıtla #34 : Ekim 13, 2008, 04:29:14 ÖS » |
|
kıyametin yaklaştığının alametlerinden biri aslında bu,
ülkede ehli sünnet dışı 72 din var maalesef,
ve kimseyi kınamadan doğru olanı en iyi şekilde yapmak lazım,
doğru olanı Kur'an,sünnet,icma ve kıyas çerçevesinde -ki ölçü bellidir-,
bu pantolonlu kardeşlerimiz sadece kendilerini kandırıyorlar,
aslında onlarda biliyor da,nefis işte vezirde eder ,rezilde.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uslu
Acemi
|
 |
« Yanıtla #35 : Ekim 17, 2008, 10:41:34 ÖS » |
|
Bilmiyorum ama acaba elimizi taşın altına soksak biraz mesela bu tarz giyinen insanları nazikçe uyarsak acaba kafamıza canta veya suratımıza tokat yermiyiz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hulyaeda
Caylak
|
 |
« Yanıtla #36 : Ekim 29, 2008, 06:17:30 ÖS » |
|
Selam solediklerinize katiliyorum hem fikiriz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zhümeyra
|
 |
« Yanıtla #37 : Kasım 03, 2008, 02:53:45 ÖS » |
|
MEVLAM hepimize izan şu'ur versin hidayetinde daim kılsın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sansur04
Caylak
|
 |
« Yanıtla #38 : Aralık 25, 2008, 06:46:25 ÖS » |
|
ben 14 yasında bi kızım .. bir kere oks zamnında sonuçları öğrenmek için internmet cafeye gittimde yanıma bir bası örtülü kız duruyordu ama en az 5 erkeğe cam açmıştı.. diyeceğim o ki ben başı açık biriyim ama çoğu kapalıdan(!) kapalıyım. Başını örtüp askılı giyenlerden değilim. dar hiç bir kıyafetim yoktur.. baş örtüsünün bir amacıda dikkat çekmemek değil midir erkekleri kendinden uzaklaştırmak için bir yöntem değil midir... kapanmayı bende çok isterim ama buna cesaretim yok çünkü biliyorum ki çok büyük sorumluluk.. kapanınca kıyafetlerim bol olcak yazın sıcakta sıkıntı çekeceğim denize girerken sıkıntı çekeceğim.. bn bu yasımda kapanıpta açık kalmanın vebalinden korkuyorsam, yası büyük olanların bu konuda daha bilinçli olması gerekmez mi?
|
|
|
|
|
|
Her şey seninle başlar
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #39 : Aralık 26, 2008, 12:04:54 ÖÖ » |
|
ben 14 yasında bi kızım .. bir kere oks zamnında sonuçları öğrenmek için internmet cafeye gittimde yanıma bir bası örtülü kız duruyordu ama en az 5 erkeğe cam açmıştı.. diyeceğim o ki ben başı açık biriyim ama çoğu kapalıdan(!) kapalıyım. Başını örtüp askılı giyenlerden değilim. dar hiç bir kıyafetim yoktur.. baş örtüsünün bir amacıda dikkat çekmemek değil midir erkekleri kendinden uzaklaştırmak için bir yöntem değil midir... kapanmayı bende çok isterim ama buna cesaretim yok çünkü biliyorum ki çok büyük sorumluluk.. kapanınca kıyafetlerim bol olcak yazın sıcakta sıkıntı çekeceğim denize girerken sıkıntı çekeceğim.. bn bu yasımda kapanıpta açık kalmanın vebalinden korkuyorsam, yası büyük olanların bu konuda daha bilinçli olması gerekmez mi?
Sansur04 kardeşim öncelikle hoşgeldiniz. Güzel kardeşim inş birer müslüman olarak; müslüman kardeşlerimizi eleştirmemeli bizler "daha iyisini yapmaya çalışıp hem örnek olmalı hemde onlar için dua etmeliyiz." Peygamberimiz(s.a.v.) bir hadisi şeriflerinde buyurmuşlardır: Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz" (Tirmizi, Kıyamet, 53, no: 2507) Sorumluluk meselesi ise aslı düşündüğünüz gibi kesinlikle olmamıştır.Bilakis o yazın sıcağında açık giyinen insanlar o kadar terlerler sıcaklarken kapalılara büyük bir özeni ve şaşkınlık beslemektedirler.Çünkü Rabbimiz bizleri herşekil ve şartta düşünmüştür. Siz Rabbin rızası için bir şey yaptıgınızda ne zaman sıkıntı çektiniz? Ne zaman yarı yolda bırakıldınız. Hem tutun ki o yolda sıkıntı çektik Büyüklerimden duyduğum güzel bir sözü paylaşmak isterim Zahmet olmadan rahmet olmaz.. Peygamberimiz(s.a.v.) bir Peygamber olmasına rağmen neler çekmiş bizler böyle ufak şeyleri buyuk sorun olarak görmeyerek sorumluluk duygumuzu hafifletebiliriz.
|
|
|
|
|
|
Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #40 : Şubat 22, 2009, 10:01:49 ÖS » |
|
Bilmiyorum ama acaba elimizi taşın altına soksak biraz mesela bu tarz giyinen insanları nazikçe uyarsak acaba kafamıza canta veya suratımıza tokat yermiyiz.
çanta veya tokat yersen yine iyi 
|
|
|
|
|
|
вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..
Kendim Ettim Kendim Buldum ....
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #41 : Şubat 22, 2009, 10:06:06 ÖS » |
|
ayeti kerimede şöyle buyuruluyor...
kim kadın erkeye veya bir erkek kadına benzerse allah ona lanet eder.... allahu ekber.........allahu ekber.......... nekadar uyarıcı değilmi...
bundan başka bir şey söylenmez daha......
Hangi Sure Kaçıncı Ayet-i Kerîme bilen varmı ??
|
|
|
|
|
|
вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..
Kendim Ettim Kendim Buldum ....
|
|
|
ibrahimd
Okur
|
 |
« Yanıtla #42 : Şubat 23, 2009, 01:14:22 ÖS » |
|
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]
(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]
(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]
(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) [Taberani]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~LaleGül~
|
 |
« Yanıtla #43 : Şubat 23, 2009, 04:19:07 ÖS » |
|
pantoln giymekle erkeğe benzemek arsındaki ilişki nedir hala çözemedim  tamam bende bir bayanın pantolon giymesine karşıyım ama hiç kimseyi giyiminden dolayı eleştirmiyorum çünkü bu bir kul hakkı...ayrıca bir bayanın kumaş pantolon giymesinde bir sakınca yoktur die düşünüyorum, dar kesinlikle olmazda yani vücudu sıkmayan bişeyse nie giyilmesin ki 
|
|
|
|
|
|
ya insana gül ver yada gülüver 
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #44 : Şubat 23, 2009, 06:45:44 ÖS » |
|
Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]
(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]
(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]
(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) [Taberani]
Peygamber efendimiz lanet ettikten sonra bizim düşüncemizin bir önemi yoktur ki güzel kardeşim.Bazen idrakımız yeterli olmaz ama yinede iman eder uygulamaya çalışırız.  dar-bol-kumaş-kot pantolon pantolondur.
|
|
|
|
|
|
Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
|
|
|
|