Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dar pantolon üstüne türban  (Okunma Sayısı 9848 defa)
jadederail
Banli Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #60 : Nisan 26, 2009, 01:47:44 ÖS »

hhmercan ,,, teşekkürler , bilesin ki bizler müslümanız, kardeşiz ve  sizleri bilemem ama ben İslam Devrimcisiyim bizler konuşmadan da anlaşırız.. ama  dinde de  aşırılklara yewr verilmemektetedir bildiğiniz gibi ve sanırım ki  hasımlarımız bizim bu güzel dinimizi hurafelere ve aşırılılara  bulayıp  çileci bir duruma getirerek ardından da ,,bakın İslam çileci ve yaşanması imkansız bir dindir diye propaganda yapıyorlar...selamlar .

ey imam .Biz bıraktığın gibiyiz, ustalaştık biraz daha taşı kırmada ve dostu düşmanı ayırmada...mekanın cennet olsun 
.Rabbim senden razı olsun amin.
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #61 : Nisan 27, 2009, 01:13:32 ÖS »

anlaşabildiklerinizin yanında mutlu bir hayat geçirmeniz dileğiyle ...

dinde neye yer verileceğiniz Hz. Allah belirler ...
Belirlediğinide Kitabımız Kur'an-ı Kerîmde bizlere bildirmiş ...

Ki bunlar ne dediğiniz gibi çileci nede yaşanması imkansız ...
Yaşayacak olan herkezden rahat olarak yaşıyor zaten ...

вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..

Kendim Ettim Kendim Buldum ....
ibrahimd
Okur
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #62 : Haziran 10, 2009, 12:13:39 ÖS »

Bu yazıyı 3.12.2007 tarihinde yazmışım,yaklaşık 2,5 sene olmuş,
bu yazıyı bana yazdırmama vesile olan hanım bugün başı tamamen açık ve yine pantolon giymeye devam ediyor,kişiler elbette istedikleri gibi giyinme ve düşünme hakkına sahiptir,
ülkemizde ,dünya medeniyet arenasında,
müslüman ve modern bir ülke olmaya aday ülkelerden bir tanesi.
Bize bu yazıyı yazdırmaya vesile olan olayın sosyal tahlili ise;
demekki bu aşama aşama olan bir olay,eşinin veya çevresinin baskısı ile ilk önce başını açamıyor,
ancak altına pantolon giyerek ilk adımı atmış oluyor,
zamanla alıştıra alıştıra,örtüden sıyrılıyor,
bir müslüman olarak bizler tabiidir ki;insanları yargılamak hakkına sahip değiliz,olamayız,
haddimiz değil,mutlak ve mutlak yargılama hakkı,yüce yaratıcıya aittir,
ancak bu yazıyı yazıp eleştiri yapmaktaki amacımız,
insanların daha güzel ve mükemmeli yakalaması,ve dolayısı ile Allah'ın rızasına daha fazla nail olması.
Hepimizin cinsiyet ayrımı yapmaksızın,Cehennem yerine cennetlerde ömür sürmesi dileklerimle yazımı nihayete erdiriyorum.Allahın rızası ve yardımı bizlerle olması dileklerimle.....
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #63 : Haziran 22, 2009, 04:09:09 ÖS »

doğru söylüyosunuz yavaş yavaş alıştırma amaçlı bu pantolon giyme işi de annemlere anlatın bide bunları

üniversitede pantolon giyilirmiş Kararsız

türkiye belki modern müslüman bir ülke olabilir ama özgürlükçü bir ülke asla değil Üzgün

ya insana gül ver yada gülüver  Gülümseme Gülümseme
kemuhhasen
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #64 : Haziran 26, 2009, 08:32:13 ÖS »

s.a kardeşler;meccnun kardeş isabet etmiş.her bir meselemize allah resulu burada olsaydı bu olaya nasıl bakardı .bunu idrak edip olaylara böyle yaklaşmak lazımdır.ümmeti oldugunu iddia ettigimiz resulu tanımıyoruz.o hep affedici müjdeleyiciydi .allah onu hakkıyla tanımak yaşadıklarını yaşamak nasip etsin.s.a
kemuhhasen
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #65 : Haziran 26, 2009, 08:49:10 ÖS »

s.a sansur04 kardeşim.kulluk acziyeni kabul edip yaradanın nasıl tarif ettiyse resulu nasıl bir din yaşadıysa o degerleri  kendi hayatına sorgusus sualsiz getirmektir.bir hatırlatma :din insanlara zulum için gelmedi asıl şahsiyet kazanmak yaradanla muhattab olmak için geldi.kurana bakarsak allah bizimle konuşuyo ama biz farkında degiliz.din yaşamak mütevazilik ister kuruntudan kibirden vs uzaklaştırmak ister insanı.tabiki örtünmede aynıdır maksadı namahrem kişilerden bedeni uzak tutmaktır.gösterişten uzak bir giyi tarzı.kardeşim lütfen allah resulünün hayatını (asık köksalın 8 cilt galiba 14 cildide çıktı buradan okuyup hayatına emin adımlarla yön ver kardeşim.attıgın her adımda işin muhteviyatını ilmini bilenlerden ögren dinini günlük gazetelerden.mecmualardan,kimligi belirsiz yazarlardan sakın kardeşim.allah hepimize dinin hakikatini ögrenmeyi nasip etsin.
ibrahimd
Okur
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #66 : Ağustos 18, 2009, 05:24:34 ÖS »

Eşarbı vakko'dan alınmış bone
İnanması çok zor Allah'ım bune
Altında pantolon modaymışmı ne
Örtünmenin manası giyinmek inan
Bu fetvayı kimden aldın müslüman

Daracık pardösü yırtmaç yarısı
Tamamen ortada vücut yapısı
Başları döndürür parfüm kokusu
İnsanın ziyneti haya'dır inan

Ten rengi çoraplar görmez setreni
Moda'da geçecek Alman ketreni
Eli kolu kuyumcu vitrini
İslami yaşayış bu değil inan
bir karş sakalla kılarsın namaz
Ne olur sözümü dinlesen biraz
Resulullah seni böyle tanımaz
Sünneti yaşamış olmazsın inan

hulya61
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #67 : Ağustos 19, 2009, 05:14:32 ÖS »

arkadadaslar hepınızın yazdıklarını okudum cok dogru soyluyorsunuz hepınız kendı tarafınızdan bakınca haklısınız ama bırde soyle bakalım o sekılde kapananları suclamamak  lazım  aılelerın  sucuda cok buyuk kızlarını uyarmaları onlara dogruyu anlatmaları lazım  evet bende goruyorum  ama televızyonlarda sokaklarda cok daha kotu durumda olanları var. ben kesınlıkle onları savunmuyorum ama tvdekı ınsanlar gıbı olmaktansa o sekılde kapanmayı tercıh ederım. onlara sert cıkıs yapmak bıze yakısmak bızım dınımız guzellık dını  bız ıslamıyetı onlara sevdırmelıyız onlarda bunu zamanı gelınce emınımkı anlayacaklardır allah yar ve yardımcınız olsun

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ POL
mehmet01
Katilimci
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #68 : Eylül 08, 2009, 08:21:40 ÖÖ »

kolaylaştırıp zorlaştırmayalım;
müjdeleyelim korkutmayalım;
sevdirelim nefret ettirmeyelim;
ne dersiniz dostlar  Göz kırpan
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #69 : Eylül 08, 2009, 08:25:13 ÖÖ »

tabiki ...
islamın izin verdiği sınırlar içerisinde kolaylaştırmak lazım ...

вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..

Kendim Ettim Kendim Buldum ....
zülal
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #70 : Ekim 18, 2009, 11:23:53 ÖÖ »

peygamber efendimiz (s.a.v)erkeklere benzemeye çelışan kadınları ve kadınlara benzemeye çalışan erkekleri lanetlediği halde neden yapıyoruz bunu ...
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #71 : Ekim 19, 2009, 11:29:54 ÖÖ »

pantolon yalnız erkeklere özgü bi kıyafet değilki Kararsız
şalvarı da hem erkekler hem kadınlar giyiyo o da mı yasak olcak şimdi

ya insana gül ver yada gülüver  Gülümseme Gülümseme
Allahdostu_aşığı
Okur
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #72 : Ekim 20, 2009, 07:55:13 ÖÖ »

Allah’a hamdu sena ve onun rasulü ve rasulünün ehlibeytinede en güzel salât ve selam olsun. Dünya ve ahret kadınlarının efendisi ve hanımlara bir iffet abidesi olan Hz.Fatıma’ya salât ve selam olsun. Ve annesinin benzeri olan kızı Hz.Zeyneb’ede en güzel salât ve selam olsun. Annesinden almış olduğu ahlak ve terbiyeyle, iffet timsali yüce bir hanımdır Hz. Zeynep(a.s).
Kendilerini namahremden sakındıran ve namahreme görünmekten kaçınan, namahremi de görmek istemeyen yüce kadınlardır onlar. Onlara selam olsun. Onlar iffeti uzuvlarında tamamen canlandırdılar ve insanlığa örnek oldular, yol gösterdiler, iffetin hicabın nasıl korunacağını insanlara öğrettiler. Selam olsun peygamber hanedanının iffet timsali olan ve hayrunnisa olarak lakaplanan hanıma.
Günümüz şartları, ah şu günümüz şartları yokmu!

Başında pier cardenden alınmış bir eşarp, altındada pantolon yine modaymış diyorlar… Dizden yukarı kısa pantolonlar, renkten renge başörtüsü, yüz metre öteden parlayan jakar, pardüsö daracık ve yırtmacı pardüsönün yarısı, başları döndüren parfüm kokusu, eli kolu adeta kuyumcu vitrini, gözler sürmeli, topuk bir karış, modern müslümanlar böyle giyermiş…
 Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha Şaşırmış Şaşırmış :oNeymiş günümüz şartları böyleymiş!

Süslenir püslenir düğüne gider, paralı günde yerini ayırtmıştır en önde, Allah için nefes tüketmek yok o günde.

İslami yaşayış bumudur bacım? Hayır, bu değildir.

Sen bu fetvayı nerden aldın o zaman?

Ah şu günümüz şartları…

Ey kadın; giyinmenin manası örtünmek değil mi?

İslami kıyafet bu mudur?

İnsanın ziyneti hayâ değil midir?

İslami yaşayış bu mudur peki?

Bizim dinimizde bunlar var mıdır?

İslamın özünde bu var mıdır?

Gerçek Müslümanlık bu mudur?

Hayır… Hayır… Bu değildir.

Sen bu fetvayı nerden aldın peki?

Zeynep yaşasaydı ne yapardı? Günümüz şartlarına mı uyardı acaba…

Yoksa Kerbeladaki gibi küllenmiş eşarbımı atardı başına? Eşarbını alırken yezit askerleri Huseyn mızrak ucunda Kuran okudu bacısının zülfünü görmesinler diye. O mızrak ucundaki başa hakaret değilmidir bütün bu günümüz şartları?

Zeynep değilmidir ki, namahremlerin kendisini görmemesi için geceleri ceddini ziyarete giden?

Hz.Rasulullah(a.s.v) ashabına şöyle sordu ;” kadının salah ve maslahatı nededir?”Ashap cevap veremeyince Hz. Ali(a.s) bu soruyu eşi Hz.Fatıma(a.s)’a yöneltti ve Hz.Fatıma (a.s) buyurdu ki ; “ Kadının salahı, onun, yabancı bir erkeği görmemesi ve yabancı bir erkeğinde onu görmemesindedir.”

Hz.Zeyneb’in iffet ve takvası o dereceydi ki, bazen evden dışarı çıktığı zaman kerdeşleri İmam Hasan ve İmam Hüseyin (a.s)  ona eşlik etmedeydiler.

İmam Seccad , Hz.Zeynep ile ilgili olarak şöyle buyuruyor ; “ O büyük ve yüceydi.Zira dünyayı kendisi için büyük görmedi.”

Allahın sonsuz rahmet ve selamı o yüce kadına olsun.

Zeynep ceddini ziyarete gittiğinde gündüzü tercih etmezmiş, geceleri gidermiş ve yolda kardeşi hasan önde ve yine kardeşi Hüseyin onun arkasında gidermiş ki arada kalan Zeynebi kimse görmesin. Zeynep kendine ar bilirdi namahremin kendisini görmesini…

Var mıdır rivayetlerde Zeynebin cisminin ya da şeklinin tarifi?

Değil erkek raviler kadın ravilerden bile rivayet yoktur ki, Zeynebin cismi şekli anlatılsın…

Zeynep şeklini ve cismini kadınlara bile göstermekten hayâ ederdi ki, gidip o kadınlar evlerinde olaki eşlerine Zeynebi anlatırlar diye.

Peki, Zeynebin yaptıklarıyla seninkiler ne kadar uyuşuyor hadi bana anlatsana bacım?

Fatıma değil midir ki, cansız bedeninin şeklini insanlar görmesin ya da anlamasınlar diye  “tabutumu şekilsiz bir halde yapın” diye vasiyet eden kadın?

Fatıma değilmidir ki, başının şekli belli olmasın diye örtüsünün altından kafasının çeşitli yerlerine çeşitli cisimler koyan?

Şimdi cevap ver bana; senin gününün şartlarına uyarak giydiklerinle sende oluşan iffet duygusuyla, Fatıma’nın ve Zeyneb’in iffet duygusu örtüşüyor mu?

Değil örtüşmek teğet bile geçmiyor…

Gerçekler çok acı hemde çok…

Ama bizler ki Ehlibeyt âşıkları diye bilinmekteyiz; bu iffet duygusu bizlere yakışmamaktadır. Bizlere Fatıma gibi örtünmek, Zeynep gibi namahremden saklanmak gerek.

Onlar ki bu İslami değerler uğruna canlarını ve cananlarını feda etmişlerdir, bizler günümüz şartlarına uyalım diye mi?

Hayır…

Onların bizlere ve insanlığa verdiği bu mesajlar evrenseldir ve değişemez. Değişemeyeceği gibi günümüz şartlarına ve bu şartların getirdiği şatafatlı görünüşlere sahip olma lüksüne sahip değiliz. Zira bizler onları sevdiğimiz ve onların yolundan gittiğimizi iddia ediyoruz. Ohalde kendimize sevgimizi isbat etmeli ve onlar gibi örtünmeliyiz.

Ne yani; günümüz şartları 20 yıl sonra daha alçaltıcı olsa bizlerde o hale mi uyacağız?

Bunu zaman gösterecek. Ama zamanın göstereceği gerçekler umarım Zeyneb’e bir kırbaç yarası haline dönüşmez.

Umarım bu gerçekler daha acı hale gelmez ve Fatıma’nın yünüze atılan o tokat haline dönüşmez.

Fatıma’ya bak, Zeyneb’e bak, dön bir ardına bak…

Yapabilirsen ne ala, Fatıma’nın gururu ol, Zeyneb’e bir ziynet ol ey kadın…

Becerebilirmisin bilmem ama bu sana şeref olmalı…

Zira Allahın rızası bundadır.

VESSELAM…

Ney Ney Ney Ney

Bizimle sizin aranızdaki fark kardeş;
      SiZ;
  güneşi ceplerinizde kaybetmiş marka müslümanlarısınız!
      BİZ;
zifiri karanlıkta, ak sütün içindeki ak kılı farkedecek kadar gözü keskin;
ve gerçek kahramanlık madeniyle sahtesini ayırdetmekte kuyumcu ustası bir gençlik...
kenaneli
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #73 : Kasım 08, 2009, 01:53:21 ÖS »

arkadaşlar merhaba öncelikle arkadaşlığınız için teşekkürler ben yeni katıldım  gerçek bede enlamıyorum bu bayan ları kendilerini teşir etmek için ellerin den geleni yapıyorlar soruyorum bazan biz erkeklerdemi sorun var acaba  artık kapalı bir hanım anne dahi kzının bu şekil giyinişine müdahele edmiyor busorun aileden başlıyor önce ve okulda  tavan yapıyor  o yüzden 14 ve 21 yaşlardaki annelerin babaların çocuklarına dikkat etmesilazım kız çocuklarına dikkat ettiğimizkadar erkeklerede  yani toplumsal bi sorun bu arkadaşlar ve okullar eğitim böyle olduğu sürece işimizzor ve birde çocukları bizdeğilde işte  televizyon ve internet yetiştiriyor zaten
imdat
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #74 : Aralık 10, 2009, 04:20:57 ÖS »

zaten böyle yapanlar yakında başından türbanıda çıkartır hiç şüpheniz olmasın...
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: