Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: DABBETÜL ARZ LAİKLİK İDEOLOJİSİ Mİ?  (Okunma Sayısı 798 defa)
mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Mayıs 30, 2009, 10:27:19 ÖS »

NELM
82.     O söz tepelerine indiğinde, yeryüzünden onlar için bir dâbbe/debelenir gibi yürüyen bir canlı çıkarırız da o onlara, insanların bizim ayetlerimize gereğince inanmadıklarını söyler.     
83.    O gün her ümmetin içinden ayetlerimizi yalanlayanlardan bir zümre derleriz de onlar, toplu halde ortaya sürülürler.    
84.    Geldiklerinde Allah onlara: "Ayetlerimizi, ilminiz onları kuşatmadığı halde inkâr mı ettiniz yoksa ne yapıyordunuz?" der.

BURDA LAİKLİK ANLATILMIYOR MU?
 En’âm   67 
 her haberin gerçekleşeceği bir zaman vardır. Yakında siz de gerçeği bileceksiniz.
Gölge
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2009, 11:30:43 ÖS »

sanmam...
irsad kardes... kac ülke tanirsin laiklik ile yönetilen ?

Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir... (Hz Ömer-ra)
mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 10:59:53 ÖÖ »

çok ülke tanırım kardeş laiklik ile yönetilen ırak anayasa ile süriye anayasa ile cezayir mısır  anayasa ile beşerin hazırladığı anayasa ile yönetilenler laik sistem ile yönetilenlerdir Allah kelamı devletin anayasası olamaz çünkü yeterli değil demektir
maide
(47)    İncil ehli Allah'ın onda indirdiği ile hükmetsin. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler fasıkların ta kendileridir.
Bunlar biz evrensel değerler ile yönetiliriz iddasında bu değerleri yani insanlığın izzet ve şerefini nerde arıcaklarını bil miyorlar mı?
 Nisâ(*) Sûresinin 139 . Ayetinde 
Onlar, mü’minleri bırakıp kafirleri dost edinen kimselerdir. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Halbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir. 

birde son zamanlarda inanç serbestliği demek diyorlar tıpkı hadisde belirtilen hayvan  gibi şekil değiştiriyor domuzdan insanın etidinden sütünden yararlanan bir hayvana dönüşüyor sanki islamda kitapta inanç özgürlüğü yok!

Bakara
(256) Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. 

En’âm  Sûresinin 108 . Ayetinde 
Onların, Allah’ı bırakıp tapındıklarına sövmeyin, sonra onlar da haddi aşarak, bilgisizce Allah’a söverler. Böylece her ümmete yaptıklarını süslü gösterdik. Sonra dönüşleri ancak Rablerinedir. O, yapmakta olduklarını kendilerine bildirecektir. 

şimdi sorarım ben BU ALLAH ın ayetlerini hakkıyla kavrayamamak ve kendi ağızları ile bunu itiraf etmek değil mi?
En’âm   67
 her haberin gerçekleşeceği bir zaman vardır. Yakında siz de gerçeği bileceksiniz.

Mümin
81.     Ve size ayetlerini gösterir, şimdi Allah'ın ayetlerinin hangisini inkar edersiniz? 

36/46- Onlara Rablerinin âyetlerinden bir âyet gelmez ki ondan yüz çeviriyor olmasınlar

biraz düşünelim..................
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2009, 04:29:13 ÖS »

Laiklikle ne alakası var. Müslüman olan devlet işleri ile haşir neşir olacağına ameli ile haşir neşir olsa burunlar yerlerde sürtülmezdi..

Din ile devlet işlerini birbirine karıştırmayınız. Siz dininizde diyanetinizde halis olunuz. İbadetlerinizi insanlr için değil Allah için yapınız. Yönetim şekilleri vs bizim kapsama alanımız olmamalı. biz insanlara hakkı hakkaniyeti anlatmakla memuruz. Donkişotluk yapmakla değil

irşad, mürşide verilir. üyelik adınız değiştirilecektir. Eğer uygun bir isim önermezseniz biz ayarlayacağız. Ayrıca zehirliok forumlarında siyaset ve devlet işlerini ilgilendiren mevzular açmaya devam ederseniz üyeliğiniz de askıya alınacaktır.

Boyundan büyük işlere burnunu sokma

debbetül arzın ne oldugu Allah katında saklıdır. Belki de din adına konuşan cahiller topluluğudur.. Konuşmalarınıza dikkat ediniz

mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2009, 11:10:20 ÖÖ »

sen kimsin vefalı benim boyumu nerden bilirsin Allah ilminden dilediğine dilediği kadar kavratan değil mi nick dil uzatmışın irşad mürşid demek değildir  irşad hazır etme demektir. velev ki öyle olsa ne cıkar eğersen bu sitede makam sahibi isen bu işe de şaşırırım!  sana kurandan iki ayet ile cevap veriyorum umulurki düşünürsün.
araf
30. O, bir kısmını doğru yola iletti, bir kısmına da sapıklık hak oldu. Çünkü onlar, Allah'ı bırakıp şeytanları dost edindiler. Bir de kendilerini doğru yolda sanırlar
şura
 15. Bunun için sen durma çağır ve emrolunduğun gibi doğru gitl! Onların arzularına uyma ve de ki: "Ben Allah'ın indirdiği her kitaba iman getirdim ve aranızda adalet yaparım diye emrolundum. Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir. Bizim amellerimiz bize, sizin amelleriniz de size (aittir). Aramızda tartışmaya gerek yoktur. Allah hepimizi bir araya getirecek ve hep O'na gidilecektir. 
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2009, 09:47:11 ÖS »

mecnun kardeşim..  yazdıgınız ayet değil, ayeti celilenin meali.

Bir ayet yazıyorum diyerek yaptıgınız ise YORUM dur.. ayetleri herhangi bir tartışma içinde koyup karşısındakini münkir konumuna düşürmek ise MIZRAKLARIN UCUNA KURANDAN SAYFALAR takıp din kardeşine saldırmak gibidir.

sen o doğru yoldan sapanlardan mısın? yoksa iletilenlerden misin? sapıtmadığının doğru yolda oldugun delili meallerden kesitler sunmak mıdır?

benim cevabıma sözün olmadığı için midir ki şahsımızla ilgilenirsin?

mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Haziran 02, 2009, 12:11:31 ÖS »

Uygunsuz olduğu başını için kestim ... [mercan]

delil ile cevap ver bizim  delilimiz filan alim filan zat delil olamaz dedikleride  KURAN ve SÜNNET dir . varsa delilin söyle laiklik varmı dinimizde
 benim gördüğüm bu elbbette Allah bilir.
mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2009, 04:20:26 ÖS »

debbetül arzın ne oldugu Allah katında saklıdır. Belki de din adına konuşan cahiller topluluğudur.. Konuşmalarınıza dikkat ediniz
[/quote]

Neml
(93) De ki: "Hamd Allah’a mahsustur. O âyetlerini size gösterecek ve siz de onları tanıyacaksınız. Rabbin yaptıklarınızdan habersiz değildir."

53. Onlara ayetlerimizi ufuklarda ve öz benliklerinin içinde göstereceğiz. Ta ki, onun hak olduğu kendilerine ayan-beyan belli olsun. Kendisinin her şey üzerinde bir tanık oluşu, senin Rabbine yetmez mi?
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Temmuz 11, 2009, 08:35:01 ÖS »

yıl 2580 devir değişmiş aradan neredeyse 6 asır geçmiş.  Fatih sultan mehmet devri nasıl şimdi ortaçağ denip çok gerilere atılıyorsa..  yeni yönetim biçimleri geliştirilmiş vs. vs. bu devrin ideolijileri unutulmuş hatta akla hayale bile gelmez olmuş.. hatırlananlarda ortaçağ ideolisi denip ayıplanır hale gelmiş..

mecnun83 eli bastonlu 600 yaşında koltugunda otururken.. heyt be koca osmanlı kadar yaşadım.. evlatlar siz bilmezsiniz DEBBa aslında laiktir..  diye torunların torunların torunlarına masallar anlatmakta..

heytbe güzel kardeşim. kıl namazını tut orucunu. ver sadakanı zekatını. yap duanı. sana ne debbadan sana ne siyasetten. sen emr olundugunla yaşa. horoz gibi ötmenin alemi değil..

mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2009, 09:21:04 ÖÖ »

Allah sana akıl versin . sana sen kitabı okumuşsan nasıl okumuşun anlamadım dini namaz kılmak oruç tutmak sınırla bakalım sen siyaset, kötülükten men etmeyi sigara içme diye anla,hırsızlık yapma demekle anla  bakalım alamlerin rabbi olan allah c.c bu sözüne ayetine  nedicen merak ediyom
maide
47. İncil'e inananlar da Allah'ın onun içinde indirdiği ile hükmetsin. Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, onlar dinden çıkmış günahkarlardır. 
enam
162. De ki: "Benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm kesinlikle hep o alemlerin Rabbı olan Allah içindir.     

163. O'nun hiçbir ortağı yoktur. Ben, bununla emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim."     

burda hayatım der hayatın içinde barınma yeme içme konuşma eğlenme dinlenme şavaş devletin yönetimi oy kullanma aklına gelen ve yaşadığın herşey ver bunun ile beraber senin yaşadığın sistem kapitalist (bunu açmaya gerek yok herhal) beşer yazdığı anayasa ile yönetilmektesin   >Allah rızasına uygun mu şimdi? biz her işimizi yaşamamızı Allah rızasına uygun yapmak ile emrolduk  eğer beşer elinden çıkma anayasa ile yönetilme Allah rızasına uygun der isen delil getir hemşerim bana hoca efendi masalları gibi hikaye anlatma baston falan eğer delil gösteremiyor isen bu münker olan şeyin yanında ne diye durduğunu söyle
bak ayet yazıyorum senin baston hikayen değil allah kelamının türkçe çevirisi düşünüp öğüt alırsın belki

Al-i İmran
(104) Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.               

Al-i İmran
(110) Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah'a iman edersiniz. Kitap ehli de inansalardı elbette kendileri için hayırlı olurdu. Onlardan iman edenler de var. Ama pek çoğu fasık kimselerdir.               

Al-i İmran
(114) Onlar, Allah'a ve ahiret gününe inanırlar. İyiliği emrederler. kötülükten men ederler, hayır işlerinde birbirleriyle yarışırlar

bak hadis yazıyorum

((Sizden kim bir münker görürse onu eliyle düzeltsin. Buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin. Buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzetsin. Bu kadarı imanın en zayıf mertebesidir.)) (Müslim, İman 78)

şimdi işşitin demi bak kardeş şu dakkadan sonra sorumluluğun var şimdi Allah c.c örnek verdiği insanlardan hangısı olacaksın cevabını bekliyorum
ya bunlar dan olacaksın

Nûr(*) Sûresinin 51 . Ayetinde 
Aralarında hüküm vermek için Allah’a (Kur’an’a) ve Resülüne davet edildiklerinde, mü’minlerin söyleyeceği söz ancak, işittik ve iman ettik” demeleridir. İşte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendilerid ir.

yada bunlardan

bakara
93. Hani, kesin söz almıştık sizden de Tûr'u üzerinize kaldırmıştık. "Size verdiğimizi kuvvetlice tutun ve dinleyin!" demiştik. Şöyle demişlerdi: "Dinledik ve isyan ettik." İnkârları yüzünden gönüllerine buzağı içirildi. De ki: "Eğer inanan kişilerseniz, ne kötü şeydir size imanınızın emretmekte olduğu!"

işittin isyan mı ettin itaat mı ettin
mecnun83
Ilgili
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2009, 09:31:41 ÖÖ »

bu arada yukarıda biz devlet işleri ile din işlerini karıştırmayız demişin bilmiş ol ki bütün işler allaha döndürülür birde adın her ne ise benim yazdıklarımı üstüne ekleme yapmışın cahiller topluluğu gibi o laf benim satırlarıma ne diye ekledin sen hiç Allahtan korkmazmısın sen işlerini böl bu beni yaratan rabbim için de  buda allaha eş koştuklarım için de ben senin Allah ortak koştuklarından uzağım Allah sana tövbe ve hıdayet nasip etsin  yolun yol değil.
vefali
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2009, 12:21:03 ÖS »

mecnun83 güzel kardeşim. Kaç tefsir okudun ve kaçında senin ayetlere yazıdıgının aynısı yazıyor? (seyyid kutup zırvası vsleri hariç)

oturmuş ayetlerden kendi dünyanın düşüncelerine delil arıyorsun. Sahtekar peygamber evrenesoğlucuk ile sahtekar şeyh angut amcalardan ne farkın kaldı?

Yunus emre'yi oku.. mevlanaya bak..

Oturduğunuz yerde rahat batıyor sizin. illa arada bir kaşınacaksınız. Git doğu türkistandaki kardeşlerine bak.. türkiyenin 3-4 katı bir devlet orası.  sana göre laiklik debbetül arz ise, çin o kadar büyüklük ile deccalin ta kendisi olmalı !!!  oradaki bu zulm 150 yıldır var. oradaki türk sayısı bugüne kadar belki 100 milyonun üzerinde olacakken bugün 10milyonun altına düştü...

- Dinini öğrenemiyorlar.
- Hergün zulm.
- Kızları zorla genelevlerine satılıyor.
- cocukları 9 aylık bile olsa kürtaj ediliyor.
- herkes gambazcılığa zorlanıyor.
- mecburi çince öğreniyorlar. türkçe eğitim yasak.
- camilere emekli olmadan giremiyorsun. onlarında kapıları kilitli..
- 2 kişi bir araya gelse terörist diye idam ediliyor..

dedim ya size rahat batıyor. Allah belanızı verecek eğer halinizi şükr edemezeniz.  siizn gibi haddini bilmezler yüzünden bir çok din kardeşiniz de haksız yere HAK'larından oluyorlar. başörtüsünden tutundan nice sorunlar, sahip olduğu nimetlerin şükrünü bilmeyen, nankör, haddini bilmeyen biçareler yüzünden oldu hep.  çeneniz laf eder ama icraate gelince hepimiz tavuk gibi dağılırsınız. her zaman sizi maşa olarak kullanacak bir erikenekoncu bulunur...

Gölge
Aktif

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2009, 11:26:02 ÖS »

Dinin elden çikisi sünnetin terkiyle baslar...

Halat nasil lif lif kopup parçalanirsa, din de sünnetin birer birer terkiyle ortadan kalkar.
(Darimi, Mukaddime 16)

Islam tarihinde çesitli dönemlerde çesitli sapmalar yasanmistir.
Farkli mezhepler, Islam’in özünden uzaklasarak çesitli sapkin itikatlara sahip oldular, sapkin uygulamalara giristiler.
Hariciler’den Batiniler’e, Fatimiler’den Mutezile’ye kadar çesitli firkalar, çesitli sapkinlik dereceleriyle, Kuran’in ve Allah Resulü'nün (s.a.v.)yolundan saptilar.
Son dönemlerde bu sapmalara bir yenisi daha eklenmis bulunuyor.
Bazi insanlar, Resulullah’in (s.a.v.) sünnetini reddediyorlar.
"Kuran’i okuruz, Resulullah’tan (s.a.v.) gelen bir açiklamaya muhtaç olmadan onu kendi basimiza anlariz"diyorlar.
"Yalnizca Kuran" diyerek, Kuran’in hayata geçirilmesi ve uygulanmasi anlamina gelen sünnete yüz çeviriyorlar.
Oysa "yalnizca Kuran" slogani ile ortaya çikan bu "sünnet’i terketmis Islam" akimi, bizzat Kuran’in hükümlerini göz ardi etmektedir.
Çünkü sünnet, Kuran’in bir açiklamasidir ve daha da önemlisi, Kuran’da bizzat emredilmistir.
Allah (c.c.), ümmeti yalnizca Kitap’a itaatle yükümlü kilmamis, ayni zamanda Resulullah’a (s.a.v.) itaati de farz olarak emretmistir.
Bu nedenle, Islam ancak sünnetle birlikte gerçek Islam olur.
Kuran, ancak sünnetin yardimiyla ümmet tarafindan anlasilip uygulanabilir.
Sünnet ise, Resulullah’in (s.a.v.) sahih hadislerinin toplanmasi ve sonra da büyük alimler tarafindan yorumlanmasi ile olusan Ehl-i Sünnet itikadidir.

Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir... (Hz Ömer-ra)
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: