Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: cahillik mi ilgisizlik mi?  (Okunma Sayısı 273 defa)
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 23, 2009, 04:40:24 ÖS »

bir gün oturttum kardeşimi ve kuzeni mi karşıma islam hakkında neler biliyorlar diye merak ettim onlara bazı sorular sorayım onlar da düşüncelerini yazsınlar istedim

kuzenim 8, kardeşim 9 yaşındalar

ellerine bir kağıt verdim ve Allah denilince aklınıza neler geliyor dedim

kardeşim aynen şunları yazmış:
bizi seven, merhametli yardımsever, iyi kalpli, bizi koruyan, bizi yaratan, bizim bilemeyeceğimiz kadar özel, kız da değil, erkek de değil, iyilik kapısına bizi yönlendirir, kötülük kapısından uzaklaştırır, rahman ve rahimdir

kuzenim ise şunları yazmış:
Allah herkesi seviyor, Allah çok iyi ve yardımsever ve merhametli ve herkes Allah ı sever, Allah bizim büyüğümüzdür

okuyabildiğim kadarıyla bunları yazmışlar

neyse bu soruyu böyle atlattık bir şekilde bu sefer peygamberimiz hakkında ne biliyorsunuz onları anlatın dedim.
kardeşim öneceden bununla ilgili bir kitap okuduğu için birşeyler yazdı fakat kuzenim ben onu tanımıyorum ki dedi Üzgün

ben kardeşimin yazdıklarınız aktarayım ilk önce:
peygamberimiz olan hz. muhammed(s.a.v) çok iyidir. elleri gül kokar. dişleri inci gibidir. önemli kelimeleri 3 kez tekrarlar ve en sevdiği yemek kabaktır. güzel sözlüdür çocuklara hiç kızmaz, dürüsttür.yardımseverdir..

ama yazma anında o kadar zorlandılar ki herşeyi öğretiyoruz çocuklara ama Allah ı öğretmeyi dini öğretmeyi unutuyoruz

oysa bu kuzenim bana bugün dediki 'ben namaz kılmayı çok seviyorum kuran okumayı da'
gerçekten de öyle ezan okunmasını bekliyor adeta
lütfen çocuklarımzıın din eğitimine daha bir özen gösterelim, küçükken sahip oldukları bu heyecanı kaybetmeden onlara bu bilgileri verelim
yarın çok geç olabilir

ya insana gül ver yada gülüver  Gülümseme Gülümseme
ibf
Azimli

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2009, 09:38:36 ÖS »

Çok teşekkürler beyaz kardeşim.Yazınızı okurken kendi hayatımdan sorguladıklarım oldu.Bir gün evde otururken kapı önündeki çocukların sesi geliyordu.Biraz kulak verdim.Bir çocuk diğer bir çocuğa Allah var ama Peygamber yok ki  diyordu.(sümme haşa)
İçimin nasıl acıdığını o an tahmin edemezsiniz.Camdan uzanıp çook şey söylemek anlatmak istedim  Sustum  Ağlayan
Oysa ne çok eksik anlatıyoruz ne çok eksik aktarıyoruz  bazı şeyleri değil mi Üzgün
Bugünlerde şanslı çocuklarımızı görüp şükrediyorum.Kim bu şanslı çocuklar.
Şuanda ellerinde cüzleriyle-Kuran-ı Kerimleriyle dillerinde Allah ve Peygamber sevgisiyle, kalben samimiyeti ile ahireti için uğraşanlar.Ve yine bir grup görüyorum ki internet kafelerde, sokakalarda ellerinde sigaralar, dillerinde küfür.
Ağaç yaşken eğilirmiş.Rabbim evladlarımızın yar ve yardımcısı olsun.Onlara hidayet versin.Ümmet-i Muhammedi son nefes dahil imandan ayırmasın.  Ağlayan  Üzgün

Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
~LaleGül~
Tiryaki

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2009, 11:51:40 ÖÖ »

amin inşaallah kardeşim...
bu konu ayrı bir özen istiyor tabiki küçük yaşta koymak lazım o sevgiyi kalplerine büyünce çok zor oluyor artık o sevgiyi koymak
bizler de biraz çaba gösterelim çevremizde çok vardırböyle çocuk bir bismillah kelimesiin anlamını söylemek bile onlar için faydalı olabilir

ya insana gül ver yada gülüver  Gülümseme Gülümseme
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: