|
ömerfaruk.
|
 |
« : Nisan 27, 2008, 11:41:44 ÖS » |
|
BOŞ VAKİT
İnsan, dünyaya oyun ve eğlence için gelmemiştir. Dünya iş ve kazanç yeridir. Dünya ahiretin tarlasıdır. Burada ne ekilirse, ahirette o biçilecektir. Boş vakit fırsat ve ganimettir. Faydalı iş yapmadan vakit geçirmek vakti öldürmek olur. Dünyada yapılan her işin, her nefesin hesabı kıyâmette sorulacaktır.
Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:
“Kıyâmet günü, herkes ömrünü ve gençliğini nerelerde geçirdiğinden, malını nereden kazanıp nerelere harcadığından ve ilmi ile amel edip etmediğinden sorguya çekilecektir.” [Tirmizî]
Ömür, ilim, mal ve beden, Allahü teâlânın kullarına verdiği bir sermayedir. Bu sermayeyi Allahü teâlânın bildirdiği yerlerde harcamalıdır. Vakit geçtikten sonra pişmanlığın faydası olmaz. Onun için gençliğin, malın, sağlığın kıymetini bilmeli, dünyada ahireti kazanacak işler yapmalıdır.
“Beş şeyden önce beş şeyin kıymetini bil! İhtiyarlıktan önce gençliğin, hastalıktan önce sağlığın, meşgûliyetten önce boş vaktin, fakirlikten önce zenginliğin ve ölümden önce hayatın kıymetini bil!” [Ebû Nuyam]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gölge
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2009, 12:07:49 ÖÖ » |
|
öncelikle ellerine saglik
sanal alemde cok yazilmasi hasebiyle bu yazinin cevapsiz kalmasina sasirmamak gerek
lakin tekrarinda yarar var derim
|
|
|
|
|
|
Günahlardan sakinmak, Tövbe ile ugrasmaktan daha kolaydir... (Hz Ömer-ra)
|
|
|
|
ömerfaruk.
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2009, 12:53:04 ÖÖ » |
|
öncelikle ellerine saglik
sanal alemde cok yazilmasi hasebiyle bu yazinin cevapsiz kalmasina sasirmamak gerek
lakin tekrarinda yarar var derim
Allah razi olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2009, 11:22:21 ÖÖ » |
|
sadece bilgisayarın başında geçirdiğim zamanın hesabını bile sorsalar ........................ Allah yardımcımız olsun ...
|
|
|
|
|
|
вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..
Kendim Ettim Kendim Buldum ....
|
|
|
|
~LaleGül~
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2009, 06:26:15 ÖS » |
|
sadece bilgisayarın başında geçirdiğim zamanın hesabını bile sorsalar ........................ Allah yardımcımız olsun ...  amin....
|
|
|
|
|
|
ya insana gül ver yada gülüver 
|
|
|
|
ibf
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 26, 2009, 12:01:27 ÖÖ » |
|
sadece bilgisayarın başında geçirdiğim zamanın hesabını bile sorsalar ........................ Allah yardımcımız olsun ...
Amin  Rabbim yardımcımız olsun
|
|
|
|
|
|
Gittim ilim meclisine, ilim kıldım talep, ilim taa gerilerde kalmış, illa edep illa edep.
|
|
|
yasmin!!!
Acemi
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2009, 11:51:00 ÖS » |
|
Allahrazıolsungüzelkonu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hesra
Katilimci

|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2009, 11:53:50 ÖS » |
|
Allah razı olsun kardeşim..
|
|
|
|
|
|
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni ,desene yamyam senden daha Medeni M.AKİF ERSOY
|
|
|
dincikominist
Okur

|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2009, 01:51:50 ÖS » |
|
BOŞ VAKİT
İnsan, dünyaya oyun ve eğlence için gelmemiştir. Dünya iş ve kazanç yeridir. Dünya ahiretin tarlasıdır. Burada ne ekilirse, ahirette o biçilecektir. Boş vakit fırsat ve ganimettir. Faydalı iş yapmadan vakit geçirmek vakti öldürmek olur. Dünyada yapılan her işin, her nefesin hesabı kıyâmette sorulacaktır.
“Kıyâmet günü, herkes ömrünü ve gençliğini nerelerde geçirdiğinden, malını nereden kazanıp nerelere harcadığından ve ilmi ile amel edip etmediğinden sorguya çekilecektir.” [Tirmizî]
Ömür, ilim, mal ve beden, Allahü teâlânın kullarına verdiği bir sermayedir. Bu sermayeyi Allahü teâlânın bildirdiği yerlerde harcamalıdır. Vakit geçtikten sonra pişmanlığın faydası olmaz. Onun için gençliğin, malın, sağlığın kıymetini bilmeli, dünyada ahireti kazanacak işler yapmalıdır.
“Beş şeyden önce beş şeyin kıymetini bil! İhtiyarlıktan önce gençliğin, hastalıktan önce sağlığın, meşgûliyetten önce boş vaktin, fakirlikten önce zenginliğin ve ölümden önce hayatın kıymetini bil!” [Ebû Nuyam]
güzel teşkkür
|
|
|
|
|
|
başörtüsü yasağı kaldıracaz diye geldiler zina selbesliğine hala destek verirler yeni Türk ceza kanunu değişikliği Kanun No. 5237 Kabul Tarihi : 26.9.2004
|
|
|
|
zhümeyra
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2009, 07:14:44 ÖÖ » |
|
elinize sağlık çok güzel nasihatler RABBİM amil olmamızı nasip eylesin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Tiryaki

Facebook Security
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2009, 09:24:34 ÖÖ » |
|
Amîn
|
|
|
|
|
|
вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..
Kendim Ettim Kendim Buldum ....
|
|
|
neyzen.lal
Okur
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2009, 03:37:49 ÖS » |
|
Rabbim hoşnut olacağı hal ile yaşatsız cümlemizi....
emeğinize sağlık kardeşim....
|
|
|
|
|
|
 Hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur.... Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
|
|
|
|