Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 7 tepe  (Okunma Sayısı 162 defa)
serce
Caylak
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Aralık 20, 2009, 08:13:45 ÖS »

Bunu biliyor muydunuz?

Antik  Roma  kentinin  yedi  tepe  üzerine  kurulmasının, imparator  Büyük  Konstantinos'u
(Constantinus) çok etkilediği, İstanbul'u da Roma ya benzetmek amacıyla,  yedi rakamına
yönlendirdiği anlatılır. İmparator, bu yedi sayısını ugurlu ve kutsal sayıyordu.

Sarayının ana salonu, 'Hepta Likhnos" yani  "yedi kandilli" adını almıştı . İmparatoru korumakla görevli,"yedi kıta dan olusmus bir muhafız alayı vardı. Konstantinos, kendisini, çevresinde "yedi
gezegenin dönüp durdugu günes yerine koymustu. Çemberlitaş üzerindeki heykeli de zaten bu
durumu  betimlemekteydi.  İstanbul'un  ünlü  tepelerine  gelince... 

Birinci  tepe,  bugün Topkapı  Sarayı  ve  Sultanahmet  Camii'nin  yer  aldığı  yükseklikti  (Akropolis).  İkinci  tepe, Çemberlitaş  diye  bilinen,  Konstantin  Sütununun  bulunduğu  bölge  ve  çevresi;  üçüncüsü Beyazıt ve Süleymaniye alanıydı. İstanbul'un dördüncü tepesi, derin bir vadiyle yarılmış olan Fatih, beşincisi de Fenerin üst kısımlarında, Yavuz Selim Camii’nin bulunduğu bölgeydi.

Altıncı olan Mihrimah Suttan Camii’nin yer aldığı Edirnekapı Tepesi uydurma, çünkü rakamı
yediye yükseltmek için uydurulmuştu. Son tepe ise Marmara Denizine bakan yükselti, yani Cerrahpaşa sırtlarıydı.
ннмєя¢αη
___ الله اكبر ___
Moderator

Çevrimdışı Çevrimdışı

Facebook Security

« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2009, 02:55:12 ÖS »

bilgilendirme için teşekkürler kardeşim
normaldir istanbula hayran kalmamak mümkünmü Gülümseme

вαĸ iвяeт αL yeяe düşeи yαpяαğα, 0dα esĸideи yυĸαяdαи вαĸαяdı тopяαgα..

Kendim Ettim Kendim Buldum ....
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: