Gizli kamerayı gören cihaz çıktı

Bundan böyle gizli kamera çekimi yapmanız zor, hatta mümkün değil; çünkü gizli kamerayı tespit edebilen cihaz bulundu.



Telekulakçılara ve gizli kamera ile insanların hayatını gözetleyip sonra da bunları internet üzerinden yayınlayanlara kötü bir haberimiz var! Bundan böyle gizli kamera çekimi yapmanız zor, hatta mümkün değil; çünkü gizli kame-rayı tespit edebilen cihaz bulundu.

Gerçi bu habere telekulakçılar, paparaziler kadar olmasa bile gazeteciler ve ‘özel haber’ sunan televizyoncular da üzülecek; ancak teknoloji bu, sınır tanımıyor! Bu cihazın kısa bir süre içerisinde de olsa o kadar çok taliplisi oluşmuş ki bir dönem gizli kameraya olan talebi aratmıyor. Soğuk Savaş döneminde casusların, gizli istihbarat örgütlerinin ve askerlerin kullandığı cihazlara sahip olmak bakkaldan ekmek almak kadar kolaylaştı.

Telekulakçılara ve gizli kamera ile insanların hayatını gözetleyip sonra da bunları internet üzerinden yayınlayanlara kötü bir haberimiz var! Artık gizli kamera ile çekilen kişilerin özel hayatı afişe edilemeyecek. Gerçi bu habere telekulaklar, rötgenciler kadar gazeteci meslektaşlarımız da üzülecek ama teknoloji bu, sınır tanımıyor! Bundan böyle gizli kamera çekimi yapmanız mümkün değil; çünkü gizli kamerayı tespit edebilen cihaz bulundu. Bu cihazın kısa bir süre içerisinde de olsa o kadar çok taliplisi oldu ki bir dönem gizli kameraya olan talebi aratmıyor.

Soğuk Savaş döneminde casusların, gizli istihbarat örgütlerinin ve askerlerin kullandığı cihazlara sahip olmak bakkaldan ekmek almak kadar kolaylaştı. James Bond filmlerinde gördüğümüz, var olduklarına inanmakta zorlandığımız teknolojik aletleri, internet üzerinden ya da ithalatçı firmaların ofislerinden satın almak mümkün. Gizli kameraları, ‘telekulak’ olarak tabir edilen dinleme cihazları, biraz parası olan isteyen herkes edinebiliyor ve istediği yerde rahatlıkla kullanabiliyor. Kravatlara, gözlüklere, çantalara saklanabilen kameralar için birkaç bin YTL yeterli. Son günlerde ünlülerin gizli kamera ile çekilmiş özel görüntüleri, yine önemli kişilerin yaptığı özel telefon konuşmaları basında sıklıkla yer almaya başladı. Hemen herkes için bir tehdit haline gelen casus cihazlar özel hayatları, kişisel bilgileri, ticari sırları, devlet sırlarını ‘sır’ ve ‘mahrem’ olmaktan çıkarıyor. Zaman zaman televizyoncuların da haber yapmak için kullandığı gizli kameralar ile dolandırıcılıklar, rüşvetler belgelendiriliyor belki; ancak adı üzerinde ‘gizli’ kamera ile gerçekleştiriliyor bütün bunlar! Teknoloji her zaman iyi amaçlar için kullanılmıyor. İnsanların özel hayatlarının herkesin önüne dökülmesine de sebep olabiliyor. Bazen firmaların ticari sırları, casus cihazlar sayesinde elde edilebiliyor. Rekabette öne geçmesini sağlayabilecek bir bilgiyi rakip firmalar gizli kameralarla ele geçirebiliyor.

Monitörlü gizli kamera yakalayıcı: Kablosuz gizli kameralar kravata, gözlüğe, saate vesaire saklanabildikleri için gözle görülmeleri mümkün değil. Bu yüzden herhangi biri gizli kamerayı kullanarak dilediği yerin, kişinin, dokümanın görüntüsünü çekip anında verici ile başka bir yere aktarabiliyor. Çok değil bundan 5-6 yıl önce sadece gizli servislerin, istihbarat birimlerinin kullandığı bu cihazlar artık her yerde satılıyor. Kablosuz gizli kameraları en çok kullananlar ise gazeteciler, bilgi hırsızları ve şantajcılar. Ancak onlara kötü bir haberimiz var! İnsanları avlayan gizli kameraların kendi avcıları da piyasaya çıktı. Gizli kamera yakalayıcı ile 2 metre içindeki kablosuz gizli kamerayı bulmak mümkün. Gizli kameranın yayını güçlüyse onlarca metreden de tespit edilebiliyor. Bu cihaz sürekli ve otomatik olarak çevredeki yayın frekanslarını tarıyor. Yakaladığı yayını kendi ekranına yansıtarak kameranın nerede gizli olduğunu buluyor. Kablosuz gizli kamera avcısını sürekli izlemeniz gerekmiyor; çünkü kamera, herhangi bir yayın bulursa alarm ile sizi uyarıyor. Cihaz görüntüyü vermekle kalmıyor, LCD ekranın altında yayın frekansını da bildiriyor. Otomatik tarama yapılabildiği gibi el ile frekans taraması da yapılabiliyor. 12 cm uzunluğundaki cihaz 350 gr ağırlığında ve 1950 YTL’ye satılıyor.

Casus GSM (cep telefonu) yakalayıcı: Casus cep telefonu, aslında yazılımı değiştirilmiş bir cep telefonudur. Bu sayede casus cep telefonu zil çalma, titreşim gibi herhangi bir uyarı vermeden yayın yapıyor. Özellikle hediye cep telefonlarına yerleştirilen bu cihaz, sizin bütün konuşmalarınızı karşı tarafa iletiyor. Casus GSM avcısı ise bulunduğunuz odadaki frekansları tarar. Dinlenmeye başladığınız anda cihaz alarm veriyor. 900-1800 MHz arasında çalışan casus tel avcısı aynı zamanda kablosuz gizli kamera ve dinleme cihazlarını da bulabilir. Buna ek olarak baz istasyonlarının yaydığı radyasyonu da ölçebilir. 550 YTL’ye satılıyor.

Frekans göstergeli gizli kamera ve böcek yakalayıcı: Bu cihaz casus GSM avcısının biraz daha gelişmiş modelidir. Çalışma frekansı 10 Hz-30 GHz arası olduğu için yayın yapan bütün gizli kameraları, dinleme aygıtını birkaç saniye içinde buluyor. Aynı zamanda frekans göstergesiyle hangi frekansta yayın yapıldığını tespit etmek mümkün. Bu cihaz 900 YTL’ye alınabilir.

ZAMAN CUMARTESİ


1 yorum

Re: Gizli kamerayı gören cihaz çıktı

Bilgiler tamamen yanlıştır...

Bahsedilen cihaz 1.2 GHz ve 2.4 GHz üzerinden yayın yapan kablosuz kameraları tespit etmeye yarayan tarayıcı alıcı monitördür...
Bu kameraları tespit edebilir aynı zamanda blokede edebilirsiniz...
Ama....
Lokal kendi üzerine kayıt yapan cihazlar tamamen farklıdır ( anahtarlık çakmak kravat kol saati vs vs )
Bu cihazları bloke etmek şu anki teknolojiye göre imkansızdır...
Tıpkı kapalı devre kamera sistemi gibi düşünebiliriz...
Bu cihazların yerini tespit edebilirsiniz...
Saygılarımızla
Ulusal Savunma

25.09.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Konular