Chatçi kız evden kaçtı

17 yaşındaki kız, internette tanıştığı 'baraj mühendisi' ile sabaha kadar telefonla konuşup kaçtı. Babası, ''Okul gezisine gidiyorum'' diyen kızı için TGRT'ye çıktı

Adana'da üniversiteye hazırlanan lise öğrencisi bir kız, internette tanıştığı sözde 'baraj mühendisi' ile arkadaş oldu, 35 -40 gün okula gitmedi, sonra da onun yaldızlı yalanlarına inanıp evinden kaçtı. Genç kızdan, 10 aydır haber alınamıyor.

TGRT'de İnci Ertuğrul'un sunduğu Sizin Sesiniz programına çıkan Adanalı baba N. S., geçtiğimiz yıl 10 Mayıs günü okul gezisine gitmek üzere evinden ayrılıp bir daha dönmeyen kızına ''Geri dön'' çağrısında bulundu.

Canlı yayında, kayıp kızı Buket S.'in fotoğrafını yayınlattıran baba, büyük kızının her isteğini yerine getirdiğini belirterek,

''Annesi de ben de çalışan insanlardık. Kızımızı, üniversiteye hazırlıyorduk. İyi yetişmesi ve istikbâli olan bir fakülteyi kazanabilmesi için kendisine özel hocadan ders aldırıyorduk.
İstediği şeylerin en iyilerini almağa çalışırdım. Hattâ, annesi, Nihat, kızı şımartıyorsun der gibilerden bana çıkışırdı. Bizimle bir alıp veremediği yoktu.'' dedi.

Sunucu İnci Ertuğrul, baba N. S.'e,
''Kızınızın kaçmasından dolayı her hangi bir kişiden şüpheleniyor musunuz?.Bunun sebebi ne olabilir, bir sevdiği, konuştuğu kişi var mıydı?'' diye sordu.

S., bu soruyu cevaplandırırken, kızlarının kaçmadan evvelki gece, bir kişi ile konuştuğunu tesbit ettiklerini bildirdi.

N. S., şöyle konuştu,
''Bize; okul gezisine gidiyorum diyerek evden ayrılmadan önce, bütün gece, Erhan Sabri Büyüklü adlı bir kişi ile telefonda görüşmüş.

Bu kişi, internette chat sırasında kendisini kızıma 'baraj mühendisiyim' diye tanıtmış. Kızımı öyle diyerek kandırmış. Aklını çelmiş.

Onun çalıştığı iddia ettiği Kilis'e gittik, bahs ettiği barajın yöneticileri ile konuştuk. Bu isimde bir kişinin kesinlikle o barajda çalışmadığını ifâde ettiler.''.

Kızlarının, kaçmadan evvel Erhan S. B. ile bir kafeteryada otururken, arkadaşları tarafından görüldüğünü ve kendilerine 'arkadaşım' diye tanıştırıldığını anlatan baba N. S.,
''Sonradan öğrendiğimize göre, Buket, 35 - 40 gün okula da gitmemiş. Hiç aklımıza bile gelmezdi böyle bir şey. O sırada adresimiz değiştiği için, okulun bizi uyarmak için gönderdiği kâğıtlar elimize geçmedi. Buket, adres değişikliğimizi müdüriyete bildirmemiş.'' dedi.

Kızına, TGRT ekranından seslenen baba, ona şunları söyledi,
''Kızım, ne yaptı isen seni affettik. Yeter ki evine dön. Bizi daha fazla üzme.
Hiç olmazsa, hayatta olduğunu bilelim. Bize bir telefon aç. Sesini duyalım''.

İnci Ertuğrul, genç kıza tavsıyede bulunurken,
''Bir hatâ etmiş olabilirsin. Bak, baban burada, seni okutmak, öğrenimine devam etmene yardımcı olmak istiyor. Buket, şimdi senin okuma çağın. Oku, mesleğini eline al, ondan sonra istediğin kişi ile evlenirsin. Yoksa, yarın sen de buraya gelip,
'Terk edildim' diye göz yaşı dökersin.'' dedi.

(Netgazete)


2 yorum

buket s.

bundan 3/4 sene önce bi arkadaşlığımız olmuştu buket s.le polisle birlikte yaşıyordu sanırım sonra aralarımı bozulmuş ne olmuş pek anlatmadı beşiktaş tarafında emlakçılık yapmaya başladı gidiş o gidiş birdaha haber alamadım..

16.10.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: buket sömek

Seneler once olmus bitmis bir durum. Hem bu yazinin burada izinsiz birsekilde kalmasi suctur ve yetkili mercilerle gorusulecektir. Hem de sayin yorumcu tuttunuz tuttunuz internette bu ismi mi arastirdiniz?

15.10.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Konular