Gençlik ve Aşk

Sevginin, en yoğun ve en coşkun bir şelâle gibi çağlamasını anlatan aşk, insanları birbirine bağlayan bir büyüdür sanki. İyidir, güzeldir; ama bir çileler ve ızdıraplar yumağıdır.
Âşık olunca mutluluktan uçar, bulutların tepesine sanırsınız kendinizi. Geceleriniz bile billur bir gündüz berraklığındadır.
Bazen de gökkubbeyi süsleyen yıldızlar ateşten top gibi başınıza düşer. Ağaran gündüzleriniz, Zifiri karanlık bir gecede daha çok sıkar sizi. İçiniz kararır, umutlarınız söner, gözleriniz yaşarır.
Âşıksanız, dünyaya çile çekmeye gelmediniz. Nerde boynu bükük bir genç görsem, içim sızlıyor, yüreğim yanıyor ve onu nasıl güldürebilirim, diye düşünüyorum.
Bu amaçla, aşk ve evlilik sorunlarına karşı çözüm önerileri sunuyorum burada, hem bekarların, hem de evlilerin ihtiyacı olan bir "aşk metodolojisi" var.
Kitabı okurken satırlara sinen sizden bir şeyler hissedeceksiniz. Şaşırmayın. Masallardaki aşkı değil, sizin aşkınızı anlatıyor, sizin yaşadıklarını yaşıyor, gözyaşlarınıza ortak oluyorum.
Ama böylesi, ağlamak için değil; birlikte gülmek için.

Cemil Tokpınar
NESİL YAYINLARI


10 yorum

Re: Gençlik ve Aşk

nerede bulabilirim bu kitabıı

08.06.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Gençlik ve Aşk

bende sadece ılahı aşk olur baska tur aşk olmaz kıtap cok guzel bı eser

18.09.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

bence aşk hep

bence aşk hep çiledir.gerçek aşkta karşılıksız olandır.

18.05.2008 - alayıiliyyin

aşk

AŞIK OLMAK GÜÇSÜZLÜKTÜR, İLAHİ AŞK HARİÇ.



Sadece ben. Kalbimi duyuyor ve insanları tanıyorum. Gördüklerimden hiçbiri gibi yaratılmamışım; yaşayanlardan hiçbiri gibi yaratılmış olmadığıma inanmak cüretini gösteriyorum. Öteki insanlardan daha iyi değilsem bile, hiç olmazsa başkayım. J.J.Rousseau

13.05.2008 - NEOCON

Değerlendirme

Cemil TOKPINAR Hocamızın kitabı tek kelime ile mükemmel. Bence, özellikle âşıkların okumasi dereken bir kitap. Etrafımdaki gençlere, evlenecek arkadaşlarıma bu kitabı hediye ediyorum. Mutlaka okunması gereken bir kitap.

Selam ve dua ile...

21.04.2008 - birkulnet

bencede

bu konuda size çok hak veriyorum allaha emanet olun

24.04.2008 - zorba

İNŞALLAH KİTABI OKUMAYA

İNŞALLAH KİTABI OKUMAYA ÇALIŞICAM.BELKİ BENİDE ANLATIYORDUR.
Âşık olunca mutluluktan uçar, bulutların tepesine sanırsınız kendinizi. Geceleriniz bile billur bir gündüz berraklığındadır.
SELAM VE DUA İLE...

26.12.2007 - selva16

yanlışları denemeden anlamak isteyenler için ideal...

Yazar gerçekten olaylara çok güzel bir şekilde yaklaşarak gençliğin ortak sorunlarına çareler ve tavsiyeler sunmuş.Din ve terbiye eksenli yetişmiş kardeşlerimiz bana göre bir gün nefsi emmarelerine uyarak aldanabileceklerini hesaba katmalı ve bu nefsin insanın kendisini bir anda bataklık içinde bulmasına sebebiyet verebileceğini düşünüp bu kitabı okumalılar.
Rabbim cümlemizi ömür boyu ızdırap çekeceği işlerde bulunmaktan korusun..

05.08.2007 - cihan

allah razı olsun

cemil hocamın kitabını okudum,yasadıgım sözde büyük aşkın hayal kırıklıgıyla sonuclanmasından sonra tanıstım bu kitapla.evet aynen öyleydi mecazi aşktı.
ama nefsim hala öyle demiyor hala özlüyorum onu,aklımdan hiç çıkmıyor.
bu durum içinde kitapta çareler var ama yüreği dayanabilene.
imkanım olsa bütün arkadaslarıma dagıtabilsem,şu dünyada nefsimiz içinn yaptıgımız geçici zevklerin bize nelere malolacagını anlatabilsem.
Özellikle dindar kesimden arkadasları ilgilendiren(çünkü allah korkusu olmayan insanların yaşamı bu kitaba uymaz) bu kitabı mutlaka gençlik okumalı

15.12.2006 - backdoor

kitabınızı okudum

kitabınızı okudum gerçekten çok beğendim akrenlerimden(19) görüyorum ne kadar mutasıp ailelere sahip olskta yanlıs seyler yasayanlar var ve ben evlenmeden önce yasanan arkaslıklara karsıyım fakat cogu ınsan benim gibi düsünmüyo onlarada bu konuda yol gösteren güvenilir bi kaynaga ihtiyaç vardı kitabınız bu konuda güvenilr ve isabetli.herkeze öneriyorum.

05.11.2006 - hatice yayla

Konular