Feribottaki Açık Ahlaksızlık

Bir okuyucumdan gelen e-maili aşağıda ibretle okuyacak ve eminim derin derin düşüneceksiniz.

Önce birlikte okuyalım, yorumlarımı yazının sonunda bulacaksınız.

(Okuyucumun e-mailinin metnidir)

Tarih: 10 Mayıs 2012 Perşembe... Konu: 13.30 YALOVA-YENİKAPI seferini yapan feribotta yaşanan ahlaksızlıklar:

Muhterem efendim, öncelikle şaşkınlığımdan, üzüntümden ve heyecanımdan dolayı oluşacak yazım ve ifade hatalarımı şimdiden mâzur görünüz. Yaşım 35'tir.

Sizi her gün MİLLİ GAZETEDEN 15 seneden beri okumaya çalışıyorum.

Medeniyet ve üstün insan ahlakı anlayışınıza tüm kalbimle katılıyorum.

Aşağıda anlatacağım olay belirttiğim tarihte ve yerde, eksiği var, fazlasıyla cereyan etmiştir. Bu duygularımı bir jurnal olarak değerlendirmeyiniz lütfen. Genç bir baba ve sizin ifadenizle "Türkiyeli orta bir Müslüman'ın" kalbî ifadeleri olarak görmenizi istirham ederim.

Şimdiden yazacaklarımdan dolayı üzgün olduğumu belirtirim.

Eşim, yanında 5 yaşındaki oğlumuz olduğu halde Yalova'dan Yenikapı'ya feribotla dönerken ve yüzlerce yolcunun önünde feribot balkonunda bir erkek ve kadın uluorta sevişmeye başlıyor.

Alt alta kucak kucağa her türlü öpüşme ve koklaşma halinde tam bir saate yakın sevişiyor.

Bazı bayanlar bu durumu kendi aralarında kınıyor ve söyleniyor.

Hattâ eşim ve bazı başka bayanlar çocuklarının ayağa kalkmaması ve arkalarını dönmesi İçin çaba gösterip çocuklarını azarlıyor.

Bu arada güvenlik personeli ortalarda yok, olanlar da görmezlikten geliyor.

Artık yolculuğun sonunda feribot iskeleye yaklaşınca insanlar çıkış kapılarına yöneliyor.

Sevişmeye devam eden "insan kılıklı .....lar" en önde ve hâlâ ayakta aynı işe devam ediyor. Erkekler yine suskun ve pervasızca izlerken kadınlar artık yüksek sesle söylenmeye başlıyor. Güvenlik görevlisi duyuyor bir sevişenlere, bir de söylenen kadınlara ve olayı gören küçücük çocuklara bakıyor.

Eşim düşünüyor ki, güvenlik müdahale edecek. Ama ne gezer, izlemeye devam ediyor.

Tam feribot iskeleye yanaşmaya başlıyor ayakta 7-10 dakika kadar daha devam eden bu olay karşısında eşim güvenliği uyarıyor.

- Çocuklar ve aileler var, ayıptır günahtır, müdahale edin diyor.

Güvenlik: Hanımefendi yasalar böyle, ben bir şey yapamam diyor.

Ayrıca 'Ben ahlak polisi miyim, beğenmiyorsanız binmeyin feribota' diyor.

Kadınlar durumu ayıplıyor.

Eşim artık patlıyor hemen 6-7 metre önünde hala sevişen çifte bağırmaya başlıyor.

Bu arada belki de sevişenlerin arkadaşı olan başka bir bayan ve yaşlıca bir erkek:

"Ülkede özgürlük var yasalar böyle, bakma kardeşim, artık alışın bunlara, çağdaş olun..." anlamına gelecek cümlelerle eşime çıkışıyor.

Bu arada iskeleye yanaşıldığından yolcular iniyorlar ve eşim de iniyor.

Ben onları 14.50' de karşıladığım zaman eşim üzgün ve ağlamaklı idi, bazı bayanlar yanımıza gelip eşimi tebrik ettiler. Ben o anda hayırdır dedim. Bana olup bitenleri anlattı.

Ben hemen İDO'yu aradım, Nuray adında bir bayan şikayetimi aldı, bu çok önemli bir durum diyerek hemen yetkili âmirlerine bildirip 30 dakika içinde bana döneceklerini bildirdi. Aradan bir saat geçmesine rağmen dönülmeyince bir daha aynı numarayı aradım yetkili birini istedim. Müşteri ilişkileri müdiresi olduğunu söyleyen bir başka bayan, (adı: sanırım Yılmaz veya Yüksel ) kaptana ulaşamadıklarını, hemen döneceğini, beklememi ifade edince sert bir şekilde uyardım ve "Kaptan iskelede ama siz bir saat oldu hâlâ dönmediniz" dedim. Bana ilgileneceklerini söyleyip telefonu kapattı.

Güvenliğin insanlık dışı ifadelerinden ('ben ahlak polisi miyim, beğenmiyorsanız binmeyin feribota') dolayı sorgulanmasını ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. Şu anda saat 18.00 ve hâlâ ne arayan ne soran var.

Şimdi soruyorum:

1- İDO da sigara içmek yasak, herkesin arasında sevişmek serbest mi?

2- Evcil hayvanlar bile kafeste veya kargo bölümünde taşınırken insan kılıklı hayvanlara uluorta sevişmek hakkı mı tanınıyor?

3-Tepkisizce olayı izleyenler acaba kendi karı ve kızlarının da herkesin arasında sevişmesine böyle umursamazca göz yumarlar mı?

4-Bilgi çağında iskeledeki kaptana ulaşmak bu kadar zor mu?

5- İDO'nun idarecilerinin mezhepleri bu kadar geniş mi?

6-Çalışan personelinize hizmet içi eğitim olarak ne veriyorsunuz?

7- Orta bir Müslüman Türkiyeli vatandaş, sırf kanun serbest etti diye toplu ulaşım araçlarındaki ahlaksızlıklar yüzünden yolculuk yapamayacak mı?

8- Beş yaşındaki çocuklarımız ve gençlerimiz daha ne kadar ifsat edilecek?

9- Çağdaşlık ölçüsü sevişmek mi?

İdarecilerimize seslenmek istiyorum: Ben ve ailem sizlerin kanunlarına ve ahlak anlayışlarınıza göre çağdaş değilim ve böyle çağdaş olmayacağım. Bu ne biçim çağdaşlıktır? ALLAH ıslah etsin!.. BU GİDİŞ NEREYE. İmza: Murat GÜL

Yorumum:

Hatırlıyor musunuz, kısa bir müddet önce Bursa Emniyet Müdürü feryat etmiş, geceleri Kültür Park bir fuhuş yuvasına döndü, her çalının dibinde sevişenler var, kanunlar müsait olmadığı için bir şey yapamıyoruz... demişti.

Maalesef ahlak gün geçtikçe hızla bozuluyor.

İstanbul'da Sultanahmet Camii'ne turist ziyaretçilerin bol olduğu bir zamanda geliniz ve rezaleti bizzat gözlerinizle görünüz.

Yine İstanbul'da sokaklarda, caddelerde, meydanlarda, otobüslerde, tramvaylarda en ufak bir utanma, iffet ve hayâ endişesi duymadan öpüşenler, birbirine sarılanlar görülüyor.

Geçen sene bir otobüs şoförü, vasıtasındaki iki gence "Burası toplu taşıma vasıtasıdır, sevişme yeri" değildir" dediği için saldırıya uğradı ve medya tarafından linç edildiydi.

İstanbul'un birçok yeri akşam karanlığından sonra açık fuhuş pazarına dönüşüyor.

Çağdaş gazeteler ve televizyonlar müstehcen yayın yapmakta birbiriyle yarış etmektedir.

Gün geçmiyor ki, gazetelerde "fuhuş yapan yabancı uyruklu kadınlar yakalandı" gibisinden haberler görmeyelim. Yakalananlar bilemediniz beş on kişi, yakala(na)mayanlar binlerce.

Bedbaht koca karısını aşığı ile yakalıyor, Emniyete koşuyor, aldığı cevap şu: Zina kanunlarımıza göre suç değildir, bizim yapacak bir şeyimiz yoktur, isterseniz gidin boşanma davası açın.

Yahu bu memlekette Ebedî Şef M. Kemal Paşa zamanında, Millî Şef İsmet Paşa zamanında, Celal Bayar zamanında, Org. Cemal Gürsel zamanında, 12 Mart darbesinde, 12 Eylül Kenan Evren darbesinde, Kemalist vesayet rejimlerinde bile zina suçtu.

Şer'î nikah hâlâ suç ama nikahsız birlikte yaşamak, çocuk yapmak suç değil.

Karı birçok erkekle düşüp kalkıyor, gebe kalıyor, çocuk doğuruyor, çocuğun kimden olduğu belli değil. Buna göz yumuluyor, nüfusa kaydediliyor ama Allahın emri, Resulün Sünneti üzerine önce şer'î nikah yapmak suç.

1960'lı yıllarda bu memlekette bir kadın ile bir erkek ellerinde nikah cüzdanı olmadan bir otelde kalamıyordu. Maşaallah şimdi çok ilerledik. Nikah cüzdanı soranı tutuklarlar alimallah.

Açık konuşayım:

Bendeniz bir Müslüman olarak bu gidişi, bu durumu hiç iyi görmüyorum, çok ama çok kötü görüyorum.

Türkiye Müslüman bir ülkedir, bu kadar ahlaksızlığı ve iffetsizliği kaldırmaz, toplum çöker.

Ahlak, namus, iffet, açıkta seks konusunda AB standart ve normlarıyla İslam normları asla uyuşmaz.

Memlekete turist gelsin ama ülkemizin ve halkımızın ahlakını bozmasınlar.

Maldiv gibi Müslüman ülkelere de turist geliyor, lakın orada turistler turistik bölgelerde ağırlanıyor, halkın ahlakını bozmalarına imkan ve fırsat tanınmıyor.

Talebim:

Ceza Kanununa zina sucu tekrar konulmalıdır.

Açık alanlarda sevişmek yasaklanmalıdır.

Geceleyin parklarda, çalı diplerinde cinsel ilişki yasaklanmalıdır.

İslam dininde insanların gizli ayıp ve günahları araştırılmaz, özel hayatlarına karışılmaz ama açıkta yapılan fısk, fücur ve ahlaksızlığa da izin verilmez.

Böyle giderse ülke modern bir Sodom Gomore'ye dönecek ve başımıza azap inecektir.

Evet haber veriyorum ve uyarıyorum: Zelzelelerden, afetlerden, sellerden, denizlerin kıyıları vurmasından, yer çökmelerinden, salgın hastalıklardan, iğtişaşlardan, ihtilallerden, çeşit çeşit terörlerden, denizin yanmasından, bir kısım halkın çıldırmasından, gök yer ve deniz afetlerinden korkalım.

Darbenin, afetin, sillenin, "sayhanın" nereden, nasıl ve ne zaman geleceği belli olmaz.

Son sözüm Müslümanlaradır:

Bütün bu kötülükler, ahlaksızlıklar, çirkinlikler, fitne ve fesatlar, cehrî fısk ve fücurlar sizin topluca emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmamanızdan ileri gelmektedir. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmayan Müslüman bir toplumun başına azap ineceğini haber vermiştir.

Ey Müslümanlar!.. Öyle bir musibetten korkunuz ki, o sizin sadece kötülerinizin tepesine inmez, genel gelir, kurunun yanında yaş da yanar.

Müslümanlar!.. Sizi, yasalar dahilinde medenîce protesto etmeye, mahalle baskısı yapmaya davet ediyorum.

İlgili makamlara milyonlarca e-mail, dilekçe gönderilmelidir.

Üslup sert olabilir ama kesinlikle hakaretâmiz üslup kullanılmamalıdır.

Sokaklarda, meydanlarda, parklarda sevişenlerin bir kısmının, bu işi provokasyon için yaptıklarından şüpheleniyorum.

Milyonlarca dindar, ahlaklı, iffetli halkı çileden çıkartan bu gibi hareketleri toplumsal barışı dinamitlemektedir.

Hürriyetin de sınırları vardır.

Bu gibi ahlaksızlıkları Musevîlik ve Hıristiyanlık da kabul etmez.

Eskiden Avrupa'da da böyle açık ahlaksızlık yoktu.

Medenî, vicdanlı, âdil bir dinsiz; dindar çoğunluğu üzmemek için açıkta böyle terbiyesizlikler yapmaz.

Allah cümlemize, hem idare edenlere, hem de edilenlere akıl, fikir, sağduyu, hikmet, vicdan nasip eylesin.

Çok geç kalmadan vazifelerimizi yapalım.

(Not: Feribot güvenlik memurlarına "Açıkta uluorta sevişenlere sakın müdahale etmeyiniz, sakın onların açıkta sevişme özgürlüğünü kısıtlamayınız, bırakınız istedikleri gibi birbirlerine sarılsınlar, kucaklaşsınlar, öpüşüp koklaşsınlar..." talimatı verildiği anlaşılmaktadır. Demek ki, AB üyesi olmadan AB'lileşmişiz. Bu ne terakki!..)


Mehmet Şevket Eygi
araştırmacı yazar


12 yorum

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

güzel yorumlar ama onlari yapanlar niye yapiyor hinzir eti yiyende haya olurmu kiskanma olurmu istanbulda kac ton hinzir tükelitiliyor onu biliyormuyuz o zaman bizde suc ben bilmedigim yerde ne et ne tavuk yerim nesiller böyle bozuluyor yapacagimiz cok is var önce helala bakacagiz nesiller böyle bozuluyor

05.04.2014 - talib

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

Kıyamet alameti bu yazar çoğu dini kitapta Allah . nefis şeytanın ve fitnelerinden tüm ümmeti muhammedin evladını muahfaza buyursun onları topluca kınamak en iyisi bi kaç kişinin sadece tepki göstermesi biraz etkisiz kalmış Allah müstehaklarını versin sayılarını azaltsın tefekkür ehli için mesaj olsun inşallah..

07.11.2012 - aynel yakinn

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

ya kardesim adam orda dogru söylemis etrafına bakmayacaksın sadece önüne.bende öyle yapıyorum sadece önüme baklıyorum tab, yeri zamanı vakti geldigindede herseyi yapıyorum ve buna suanki konu olan ulu orta ayaküstü kız erkek sevismesi dahil de..dedigim gibi kafanı niye kaldırıyorsun ?

05.08.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

bence gayet hoş bi anı

25.07.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

Biraz ağır konuştum haklısınız.sizden özür dilerim.

18.07.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

Allah belalarını versin.o karışmayın serbest takılsınlar diye yorum yazan ahmak bende sana bir teklifte bulunayım bacınla ben sevişirken rahatsız etmesinler karışmasınlar ne dersin seninde hoşuna gider herhalde yoksa karışmayın dermiydin bacınla ulu orta sevişmemden daha normal birşey olabilir mi?Yoo bana kızma bundan daha normal ne olabilir diyen sen değil misin? ilk yorumu yazan adiiii bu sözlerim sana...

11.07.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

Öncelikle şunu bilmeni isterim ki sana hakaret etmek veya burada kaldıramayacağın sözleri sana söylemek istemem.Ama yazdığın cevap ta gerçekten ... neyse.Şimdi yukarıdaki metinde çirkin olduğunu düşündüğümüz/düşündüğünüz bir olay gerçekleşmiş.Benim yorumum sitenin amacına uygun olmadığı için sizden böyle ağır bir eleştiri aldım.Fakat bu durumu zaten her yerde görmüyormuyuz?Ben İstanbul da yaşıyorum, en basit olarak evden işe giderken bile bu tarz olaylara sık sık rastlıyorum.Yazım uzaktan bakıldığında geçekten çok itici gözüküyor ama yazılması gereken yazının bu olması gerektiğini düşünüyorum.Kimseye zorla bir şey yaptıramassınız.Hatta sen daha iyi bilirsin dinde zorlama olmaz.Şöyle düşün bide ,İran da ki gibi şeriat olsa,her yer asılmış kesilmiş insanlarla(bunun içinde haksız yere asılanlarla var tabii)dolu olsa vs,vs...Hadi onuda geçtim kimse cehenneme gitmezse cennete gidenlerin değeri ne olacak.O adamlar öyle yaparken senin alnın secdeydi deyip değerinin artmasını istemezmisin.Sen kendini,evladını bunu yapmamaları için uyar ama başkalarına karışma.Sen o insanlara ne desen faydasız.Sen şimdi bana iyiliği emret,kötülüğü yasakladiyeceksin ama onlara ne vaad edersen et onlar seni dinlemeyeceklerdir.O yazıyı yazmamın sebebi budur....

Neyse bu konu burada kapansın.Daha fazla uzatmayalım.

12.07.2012 - Ziyaretçi2

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

Bundan daha normal ne olabilir ki.Karışmayın kardeşim,bırakın serbest takılsınlar.

29.06.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

Yazıya konu uluorta sevişmeyi yapan çift çok büyük ihtimal dış güçlerin ajanıdırlar. Toplumsal tepkiyi ölçüyorlar ilerideki araştırmaları için bir etüd.

17.06.2012 - Ubeydullah Sefiran

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

AH AH BEN ORDA OLSAYDIM O SAPKINLARI DENİZE ATARDIM ORDA HİÇ NAMUSLU DELİKANLI YOKMUŞ GALİBA

08.06.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

yazık ki ne yazık, şimdiki dindar nesil bir şekilde kendini kurtarabilirken, birkaç nesil sonrası için bu kadar kolay olmayabilir.

17.05.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

Re: Re: Feribottaki Açık Ahlaksızlık

O Feribotta sevişen çift kanlarındaki şehvet nedeniyle ne güvenlik görevlisi ne de çevresindeki insanları göremezler, duyamazlar ve idrak edemezler. Uyarılara da nasıl tepki gösterecekleri de bilinemez. Bu onları haklı etmez. Nikahlı dahi olsa orada bahse konu hareketi yapanlar şüphesiz gafildir. Orada yaşananlar bir sınavdır aslında; bir haksızlık gördüğünde gücün yetiyorsa kolunla yetmiyorsa dilinle hiç konuşamıyorsan yüz ifadenle memnuniyetsizliğinizi belli edebilirsiniz. Ama olan olmuş ve benzeri olaylar her gün yaşanıyor. Yüce mevlam tüm insanlara hidayet versin.

06.01.2013 - Zehirliok Ziyaretçisi

Konular