Cinsel Birleşme Şekillerinin Mutluluktaki Yeri

Sadece insan denen yaratığın, cinsel temas sırasında değişik pozisyon uygulama yeteneği vardır. Eğer erkek ve kadın, sadece bir veya sınırlı sayıda pozisyon bilirlerse, cinsel hayatları zevksiz geçer. Değişik birleşme pozisyonları uzun evlilik hayatında bir zevk, bir değişiklik, canlandırıcı bir dinlenmedir.


Karşılıklı olarak birbirlerini cinsel bakımdan tatmin edemeyen kadın ve erkeğin evlilik hayatı hiçbir zaman için tam değildir.


Eşlerin şişmanlık veya hamilelik gibi sebepler yüzünden karı kocayı tatmin edici şekilde cinsel ilişkide bulunamamaları çok kere duyulmuştur.


Klasik Kadının Altta Olduğu Şekil:
Cinsel birleşme şekillerini öğrenmemiş ve ilk defa cinsel ilişkide bulunacak bir kadın, düşünmeden içten gelen bir davranışla sırt üstü yatacak ve kocasının üstüne çıkmasını bekleyecektir. Bu ilişki şekline normal ve erkek üstte adları da verilmektedir.


Daha önce gerdek konusunda genişçe izah edildiği gibi ön sevişme ve aşk fısıltılarından sonra birleşmeye hazır hale gelinince yani cinsel organlardan birleşmeyi kolaylaştırıcı sıvılar geldikten sonra birleşilmelidir. Erkek, vücut ağırlığını dizleri ve dirsekleri ile korumalı ve tamamen kadının üstüne yüklenmemelidir.


Bu birleşme şekli çocuk isteyen çiftler için önemlidir. Bu şekilde erkeğin spermleri vajinanın, yani dölyolunun dibinde birikir. Kısırlık tedavisi gören çitler bu şekilde birleşmeli. Cinsel birleşmeden sonra kadın yataktan kalkmamalı ve hatta kalçasının altına bir yastık yerleştirerek kalçasının yükselmesi sağlamalıdır. Bu şekilde dölyolunun dibinde biriken spermlerin döl yatağına girmeleri kolaylaşır.


Kadının Erkek Üzerinde Olduğu Şekil:
Eğer erkek kadına göre çok kilolu ve iri ise, kadının üstte olması onlara daha rahat bir cinsel birleşme imkanı sağlar.
Her şeklin kendine göre bir avantajı vardır. Bu şeklin iki avantajı da şunlardır: Kadın penisin durumunu istediği gibi ayarlayabilir ve klitorisi ile daima temasta kalmasını sağlar. Bu şekil, erkeğin erken boşalmasını önleyen ve kadının daha çabuk orgazma ulaşmasını sağlayan şekildir.


Ayrıca bu şekilde kadın üzerinde kocanın ağırlığını hissetmediğinden hareketlerinde daha serbest olur, klitorisini istediği gibi oynatarak orgazma kolaylıkla ulaşır. Bu şekil kadının erkeğinden kilo ve boy bakımından çok fark olduğu durumlarda özellikle tavsiye edilebilir. İster erkek, ister kadın üstte olsun, bu şekildeki cinsel ilişkilerde, taraflardan hiç biri bütün vücut ağırlığını eşine hissettirmemelidir. Ağırlığını dirsek ve dizleri ile hafifletmelidir.
Yan Yana Şekiller:
Yüzyüze veya arkadan cinsel organa yan yana şekilde ilişkiler; eşlerin kilolu, göbekli veya kadının hamile olduğunda uygulanan şekillerdir.
Bu şekiller, daha çok, kadının erkeğin ağırlığını üzerinde hissetmek istemediği hamilelik devresinin başlangıç ve ota devrelerinde tavsiye edilir.
Bu şekillerde kadın ve erkek yüzlerini birbirlerine veya kadın sırtını dönük olarak ve yan yatarak aşk oyununa dalarlar.


Kadının arkasından cinsel organa girmek isteyen erkeğin cinsel organ bölgesinin tümü, kadının kalçaları ile uyarıldığından erkek için çok tatmin edicidir. Erkeğin penisinin kadının en duyarlı yerleri olan anüsle rahim arasında sürtünmesinden ve vaginaya girmesinden kadın da haz duyar fakat orgazm olmayabilir. Erkek kadının orgazm ihtiyacını unutmamalıdır.


Bu pozisyonda ve diğer tüm pozisyonlarda ancak vaginaya girilmelidir. Anüse (büyük abdest yerine) girmek haramdır ve tıbben de zararlıdır. Cinsel organdan olmak şartıyla tüm pozisyonlar mubahtır yani dînen sakıncası yoktur. Aynı sorunlar Hz. Peygamber devrinde de yaşanmış ve Hz. Peygambere sorulunca şu ayeti kerime (Bakara: 223) nazil olmuştur: "Kadınlarınız sizin tarlanızdır. O halde tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın."

29 yorum

anal seksin zararı yoktur..

iki tarafta istediği müddetçe ve gerekli hijyen koşullarını sağladıktan sonra iki evli çiftin ya da sevgilinin anal seks yapmasında her hangi bir sakınca yoktur..tıbben çok fazla anal seks yapıldığında sağlık sorunu teşkil eder..ama çiftlerin cinsel hayatlarını arada bir renklendirmek adına yaptıkları anal seks hiç bir sağlık sorunu yaratmaz ama lavman yapmak koşuluyla..ayrıca bir bütün dinler homofobik oldukları için anal sekse karşı çıkmışlardır. yoksa tanrının falan insanların cinsel hayatına karışacağını düşünmemekteyim..

30.09.2012 - Erkek Adam

sorabılırmıyım

mmeraha affınıza sığınarak bsey sorucam kadının vajinasını erkeğnde penısıni ağız yoluyla(dille)zevklendırmesi dınımızce yasakmıdır cok merak edıorm ltfn cevaplyın tesekür edeım

02.02.2012 - lınep43

Gusül

Bir bayanın çıplak veya giyinik olarak eşine sürtünerek orgazm olması gusül abdesti almasını gerektirir mi?

05.01.2012 - arslandavut

CVP:Gusül

evet gusul abdesti alması gerekir

05.01.2012 - evet

yukardakı yazıların

yukardakı yazıların nerdeyse hepsını okudum ama benım merak ettıgım konunun cevabını tam olarak goremedım. ben sunu merak edıyorum arkadan ılıskı haram derken sadece duburden bırlersmemı yoksa kadının arkasına gecıp vajınadan bırlesme de haram mı ben bu konuda gercekten bılgısı ve kaynagı olan bırının bana yardım etmesını ıstıyorum. yanı ben esımın arkasına gecıp normal vajınadan ılıskıye gırsem yıne haram mı olur bunu ogrenmek ıstıyorum.gunaha gırmeden deısık pozısyonları da denemek ıstıyorum acıkcası. saygılar herkese.

18.11.2011 - taze damat

CVP:yukardakı yazıların

arkadaş ilişkiden kasıt dübür sokmanın haram olmasıdır. Yoksa arkadaş yaklaşıp vajinaya girmesi değil.

27.11.2011 - bilgi

Yaklaşmak derken!

Arkadaşlar sevgili ve değerli müslüman kardeşlerim. Ben bu konuyu çok merak etmekteyim ve araştırmaktayım. Arkadan yaklaşmayın derken yani hiçbir şekilde mi yaklaşılmayacak. yani kalçadan hiçbir şekilden faydalanılmayacak mı? acaba yaklaşmak derken -lütfen kızmayın ama mecburen söylemek zorundayım- büyük abdest yapılan yerden içeri girmek mi yasak? yani bağırsaklara girmek mi yasak, yoksa kalçaların arasına dahi penisi sokmak mı yasak? yani demek istediğim, bağırsağa girmeden kadının kalçalarının arasına penis sokmak günah mı? Lütfen birileri Allah c.c. rızası için cevaplasın lütfen. Bulamıyorum. Yaklaşmak diyorlar sadece. İyi de yaklaşmak kelimesi yetersiz kalıyor işte. Lütfen sorduğum soruya cevap verin. teşekkürler..

20.09.2011 - Çok önemli bir sorum olacak.

CVP:Yaklaşmak derken!

Polis olay yerine çizmiş ve bekliyor diyor ki yaklaşmayın.. Efendim şimdi bahçeye mi yaklaşamıyacaz yoksa eve mi? ve ya bo yolun kenarından koydugun alana mı? soruyu gevelemeye gerek yok. arka delikten içeriye sokmayacaksın kardeşim. O kadar. Bağırsak mı bağırmasak mı diye gevelemeye gerek yok.

21.09.2011 - ohooo

Kardeş sen

Kardeş sen kimsin..ilahayatçı mısın? bu nasıl cevaplama tarzıdır.aklını mı yitirdin.. hadi buna cevap ver bakalım, gusül abdesti almak için cinsel organların ne kadarı birbiriyle buluşmalı? traşı kes adam gibi cevap ver..sıkıntım olmasa sormam dimi..

23.09.2011 - Pardon ama siz kimsiniz?ilahayatçı mı?

CVP:Kardeş sen

Gusul abdesti almak için, içine girmese bile cinsel organların birbirine dokunması yeterlidir.

24.09.2011 - gusull

Re: CVP:Kardeş sen

dokunması mı cok komıksın kafası gırerse bosalmasa bıle abdest gerekır ....

07.05.2014 - Zehirliok Ziyaretçisi

arkadan ilişki bekaret bozar mı

Selamlar hocam, arkadan cinsel ilişki bekareti bozar diyebilir miyiz hem erkekler hem kadınlar için ?

24.08.2011 - erkanbuyuk

selam aleyküm hocam benim

selam aleyküm hocam benim iki sorum olacakti, hayizli kadinla sevismek sünnettir diye okudum bu sekilde erkegin esinin üzerine veya baska bir yere bosalmasi günah degilmidir? mastürbasyon gibi?
ikinci sorum ise esime arka tarafindan sadece sürtünme oldu sünnetli yerim dürbüne girmeden buda harammidir
saygilarimla

20.08.2011 - aliim

CVP:selam aleyküm hocam benim

Hayızlı kadınla sevişmeyi sevap diyen de kimmiş? Hayızlı kadınla cinsel ilişkiye girmek günahdır. Ters duymuşsunuz. İlişkiye girmeden Sevişmesinde ise mahsur yoktur..

20.08.2011 - yanlış

kardeşim hayızlı kadın

kardeşim hayızlı kadın zaten kendini yalnız ve psikolojik baskı altında ayrıca pis hissetmektedir. bu durumda siz kadınlarınıza sadece hayızsız günlerinde sevişirseniz kadıncağız iyice kendini kötü hisseder. bakınız burada sevişmek derken cinsel ilişkiden bahsedilmemektedir. kadın dizi ile göbeğini bir bez ile örter, erkek de öper koklar sever güzel sözler söyler. yani erkekler cinsel ilişkiye girmeden kadınını sevmeyecek mi. bu kadar da mı bencilsiniz? kadın için çok iyi bir psikolojik destek olur.

23.09.2011 - be aptal kardeş..