2008 yılı Eylul ayı konuları

İftarda pide, sahurda kepekli ekmek

  • yaprak

Beslenme uzmanları, sindirimi kolay olduğu için iftarda ramazan pidesi, sahurda ise uzun süreli tokluk hissi veren kepekli ekmeklerin tüketilmesini önerdi.

Diyetisyen Gülen Akboyar, 13 saate yakın süre aç ve susuz kalacak olan oruçluların, iftarda ve sahurda yediklerine, içtiklerine çok dikkat etmeleri gerektiğini, aksi takdirde ciddi sağlık sorunları yaşayabileceklerini söyledi.

Havaların da sıcak seyrettiği şu günlerde oruç tutacakların günde 2-3 litre suyu mutlaka tüketmesi gerektiğine değinen Akboyar, yiyecek konusunda da seçici ve dikkatli olunması halinde sorunsuz bir ramazan geçirilebileceğini vurguladı.

psikoz hakkinda bilgi

  • faye

cogu kisinin bilmedigi milyonlarca insanin farkinda olmadan gecirdigi bi hastalik gecirdim kroniklesme sansi dusuk sukur kisa sureli psikoz biraz bilgil endirmek istedim herkesi..6 ay boyunca denetim altimdayim amac ufakta olsa kroniklesme riskini dusurmek..ellerim kollarim baglanarak hastaneye goturuldum ....cagin hastaligiymis yueni ogrendim..hicbir zihinsel problemim kalmadi fakat belki hayat boyu kalacak normalda heyacanlarimi sevgimi herseyi dorukjta yasarken azalma hissi var suan bunu nasil asacagimi bilmiyorum duygularim olmadi icin namazi dahi biraktim ne sevinebiliyor nede uzulebiliyo

Bir Kız Kulesi Macerası

  • monalisa

Sıradan bir hikâye değil bu; kendi hayat hikâyemde kayboluşumun hikâyesi… Anlatacak çok şey var aslında, ama anlatmam gerekenlerin bir çoğu halüsinasyon bir kısmı da simülasyon. Bilmenizi istediğim tek şey bu hikayenin bir başlangıcı olan her şey gibi zamanla değiştiği ve acizleşerek sonlandığı kadar gerçek oluşudur.

Duygusal Klavye tuşları ve tesettürlü şeytan..

  • miftahulkuluub

Ara ara islami forumları gezmek rütin işlerim arasındadır. Şöyle bir ortama bakarım, internette müslümanlar nelerle meşguller, neleri tartışıyorlar neleri paylaşıyorlar diye; Sadakat forumla da mukayese babından. Faideli olduğunu düşündüklerimi de ara ara forumumuzda gündeme getiririm.

Geçenlerde yine çok takibat yapılan bir forumdaki bir başlık dikkatimi çekmişti. "Birbirimizi daha iyi tanımak için lütfen herkes şu şu bilgilerini söylesin." diye Ve yorum rekorları kırılan bir konu. Gerçi üyelerin profilleri de bunun habercisiydi ve şaşırmak gereksiz olsa gerekti..

Abili ablalı muhabbetler, cicili bicili imzalar, kullanıcı adları, avatarlar, şahsi blog sitesine yönlendirmeler ve daha bir çok özel bilgiler forumun dikkat çekici nitelikleri arasında. Ve bir bayan üyenin imzası dikkatimi çekmişti. Açmış olduğu bir konuyu okuyan birisi için, Kapatmadan önce dur diye uyarı resmi var.

Eşinizle ya da ailenizle aranızdaki sorunları nasıl çözüyorsunuz?

  • hayat

* Karşılıklı bağrışıp çağrışarak ya da kavga eder gibi konuşarak\n* Birbirimize küserek ya da soğuk davranarak\n* Tehdit ederek ya da göz dağı verip korkutarak\n* Vaatler vererek ya da kandırarak \n* Samimiyet, içtenlik ve sevgi ile\n* Sorun yaşamamaya gayret ediyoruz. Büyümeden çözüyoruz\n* \n* \n* \n* \n

Böyle bir Nikah gecerlimidir

  • hayat40

Bu siralar evli kadinlarin internetten tanistiklari ile kacmasi cogaldi malesef.
Evli ve 2 cocuklu kadinin internetten kacip zina etmesi ve en gec 2 ay sonra imam nikahi yaptirip nikahlari gecerlimidir.
1.iddet müddeti gecmeden nikah yapilmis.
2.baskasinin karisini ayartan bizden degildir deniyor dinimizde.Yani müslüman olarak sayilmiyormu.
3.baskasinin nikahi altindayken baskasina gidiyor.
Arkadaslar ben ve arkadaslarim haftalardir bu soruyu tartisiyoruz ve bir sonuc alamadik.
sizdende cevaplarinizi bekliyorum.

CEVAP ARIYORUM LÜTFEN YARDIM!!

  • gönül hezeyanda

şafi mezhebinden bir erkekle hanefi mezhebinden bir kız evlenebilrmi?yani batılı bir kız doğulu biriyle evlenebilirmi?eğer evlenirse ilerde sorun çıkarmı kültür farkı olsun dil farkı olsun mezhep farkı olsunve ailelerde karşı bu farklılıklardan dolayı...ya lütfen yardım edin hocalarımızdan yardım bekliyorum veherkesten bir fikir bekliyorum beni tatmin edecek şekilde çok zor durumdayım