12 Ekim 2006 tarihli konular

Bir liselinin ürperten itirafları.....

  • imdat sezer

“Neden aileye önem vermeliyiz?” sorusuna geçen ay (12 Kasım) Hürriyet gazetesinde ismi yayınlanmayan bir genç kızın, turizm ve eğlencenin başkenti olarak nitelenen Bodrum’da yaşadıklarını aktararak cevap verebiliriz.
Haberde Bodrumlu gençlerin, aileleriyle aralarındaki kopukluğa dikkat çektikleri ifade ediliyordu. Bakın 14 yaşındaki genç kız neler söylemiş:


“Sigara içiyorum, ablam da. Annemin çenesinden kurtulmak için eve gitmek istemiyoruz.

Yaşıtlarımızın yüzde 90’ına yakını sigara ve alkol kullanıyor, birçoğu hapla başlayarak uyuşturucuyu denedi bile. Sevgilisi olmayan yok gibi, lisede bakire olan kızlara aptal gözüyle bakıyorlar. Namus, ahlak ve özgürlük gibi değerleri öğreten yok.”

YARAMIZ VE YARA BANDIMIZ: GENÇLİK

  • Nalan

Delirmek üzere olan bir dosttan bahsederek başlıyoruz. Adamın adına gerek yok. Zeki… Zengin…

Yakışıklı… Emrinde 300’den fazla adam çalışıyor… Artık yaşamaktan başka hedefi kamlamış…
Bir filmde geçebilecek, belki de hiç kullanılmayacak bir sekansa yerleştirelim bu beyzadenin yaşadıklarını … Akıbetimizden… En olumlu akıbetimizden… Varılacak muhtemel son noktadan…

“35 yaşlarındaki bir genç adam; son model arabasıyla şirketine gelir. Geniş koridorlardan sakince, az sonra ölecekmişçesine sakince yürür, onlarca departman kapısından geçer, yüzlerce çalışanına bakar, bir ton bilgisayar, bir ton kağıt, bir ton ofis saçmalığının yanından geçer… Şirket sahibi olarak en güzel şekilde tanzim ettiği odasına girer

Çocuklarını Kendi Elleriyle Mahvedenler

  • Nalan

Dünyada bizim gibi çocuklarının geleceğini karartan kaç ülke var bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa; gelecek adına çocuklarımızın geleceğini karartıyoruz.

Bu karatma işleminde gerek devlet olsun gerekse ebeveynler olsun elinden geleni ardına koymuyor!

Biz ebeveynler sanki çocuklarımızın dünyaya geliş gayelerinin “doktor olmak, mühendis olmak…” zannediyoruz. Etiketli bir mesleği, lüks bir evi ve arabası bir de bolca bir maaşı olunca o çocuğa bu dünyada her şeyi verdiğimizi düşünüyoruz.

soru..yardımcı olursanız sevinirim

  • sonsuznur

selamün aleyküm kardeşlerim,,

Bir sorum olcaktı...yeni doğum yapmış bir tanıdığımın sorusu bu....eger bu konu hakkında bilginiz varsa bana yardımcıolur musnuz???


SORU:
Doğumdan 40 gün sonra hala kanamam devam ediyorsa namaz kılabilir miyim veya oruç tutabilir miyim??
60 güne kadarda devam edip 60 günden sonrdadevam etse aynı şekilde yine namz kılabilir veya oruçtutabilir miyim??


Allah razı olsun sizlerden....biraz açık bir soru oldu hakkınızı helal edin...

selamün aleyküm...

  • sonsuznur

selamün aleyküm...


evli bir bayanım...Kullandıgım altınların zekatını vermek zorundamıyım...ama 80 gramdan fazla var...bu konu hakkında bir bilginiz varsa bana yardımcı olursanız sevinirim...



Selam ve dua ile...