2017 yılı Mart ayı konuları

2017 Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

  • bilim

2017 Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Ev sahipleri bu yıl da emlak vergisi ödeyecekler. Emlak vergisi; arazi, arsa ve bina gibi gayrimenkullere sahip olanlar tarafından ödeniyor. Bu tür taşınmazı olanlar yıl içinde iki taksit halinde emlak vergisini ödeyebiliyor.

Emlak vergisi ödeme tarihleri

2017 yılı emlak vergisi yıl içinde iki eşit taksit halinde ödenecek. 2017 yılına ait emlak vergisi ödeme tarihleri ise açıklandı. Buna göre emlak vergisinin birinci taksiti mart ayında, 2. taksit ödemeleri de eylül ayında başlıyor.

2017 yılı emlak vergisi ödeme tarihleri:

· 2016 yılı emlak vergisi 1.taksit ödemesinin başlangıcı 1 Mart 2017.

· 2016 yılı emlak vergisi 1.taksit ödemesinin son ödeme tarihi 31 Mayıs 2017.

Anne Sütünün Önemi ve Doğru Emzirme

  • saglik

Anne Sütü bebeğimizin yaşamında doğumundan sonraki beklide en büyük mucizedir. Ona yaşamındaki en iyi başlangıcı sağlamaktadır. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla bebek ve çocuk anne sütü ile beslenemediği için ishal, solunum yolu enfeksiyonları ve benzeri diğer enfeksiyonlardan dolayı kaybedilmektedir. Bebeğinizi doğumdan itibaren 6 aylık olana kadar tek başına anne sütü ile beslenmesi ve sonrasında ise ek besinlerle birlikte olmak şartıyla en az 2 yaşına kadar da anne sütü ile beslenmeye devam ettirilmesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önerilmektedir.

Anne Sütü ve Emzirme

  • saglik

ANNE SÜTÜ; ANNENİN BEBEĞİNE VERECEĞİ  İLK VE EN GÜZEL HEDİYEDİR…

>Emzirmeye ilk bir saat içerisinde başlanması gerekir

>İlk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir

>6 aydan sonra 2 yaşına kadar tamamlayıcı besinlerle birlikte emzirmenin sürdürülmesi gereklidir

Emzirme Döneminde Göğüs Bakımı Nasıl Yapılır?

  • saglik

Emzirme, anne ve bebek için harika bir deneyimdir. Ancak emzirme tekniğinin hatalı olması ya da göğüs bakımında yapılan yanlışlar sonucu oluşan çatlak, şişlik ve kızarıklıklar, emzirmeyi bazen eziyet süreci haline getirebilir. Peki, bu noktada neler yapılmalı, nelere dikkat edilmeli?

Doğru emzirme tekniği annenin meme ucunun korunmasında büyük önem taşır. Eğer bebek sadece meme ucunu kavrıyor ve emiyorsa çatlak ve ağrı kaçınılmazdır. Bebeğin ağzını tam açarak hem meme ucu hem de 2-3 cm’lik meme çevresini de emmesi lazım ki meme ucu içerde bebeğin damağına yaklaşsın ve zarar görmesin.

Bebeğinizi Emzirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • saglik

Doğum sonrası ilk yarım saat içerisinde emzirmenin başlatılması gereklidir. Emzirirken bebeğin meme ucunu değil etrafındaki kahverengi alanı kavramasını sağlamalısınız.

Emzirirken dikkat edilmesi gerekenler:


*En iyi emzirme pozisyonu anne ve bebeğin rahat ettiği pozisyondur.
*Her emzirmede meme tamamen boşalıncaya kadar devam edilmelidir.
*Memeler aşırı gerildiğinde mutlaka sağılarak boşaltılmalıdır.
*Fazla süt salınımında süt sağılarak saklanmalı ve bebeğe kaşık veya bardakla içtirilmelidir.
*Anne sütü asla ateş üzerinde ısıtılmamalıdır.

Anne için Emzirmenin Faydaları

  • saglik

İlk emzirdiğiniz andan itibaren bebeğinizle aranızda kalıcı ve özel bir bağ oluşmaya başlar. Ten teması bebeğinizin kendisini rahat ve güvende hissetmesini sağlar. Anne sütü için para ödemeniz gerekmediği gibi istediğiniz anda ideal sıcaklıkta, hazır halde bulunur ve herhangi bir şeyi sterilize etmek, dışarıdayken yanınızda bir çanta dolusu eşya taşımanıza da gerek olmaz. Ayrıca sizin sağlığınız için de emzirmenin faydaları tartışma götürmez.

Bebek için Emzirmenin Faydaları

  • saglik

Anne sütü; bebeğiniz için özel olarak üretilen, kopyalanması mümkün olmayan ve bebeğiniz büyüdükçe yalnız onun ihtiyaçlarına uygun olarak yapısı değişen tek gıdadır. Dahası, anne sütündeki besinler bebeğinizin vücudu tarafından formül sütlere ya da mamaya göre daha kolay emildiği için bebeğinizin aldığı besinden maksimum yararı sağlar. Bebeğinize anne sütü ile iletilen antikorlar ile bağışıklık sisteminin güçlendiğinden, hastalıklardan korunduğundan emin olabilirsiniz.

Anne Sütünün Önemi

  • saglik

*Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin, annenin kendi sütüdür.

*Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı kolaylaşır.

*Erken emzirme ile annede doğum sonu kanamalar çabuk kesilir memelerde şişme ve iltihaplanma olmaz loğusalık kolaylaşır.

*Anne sütü ile beslenen bebek D vitamini dışında su dahil hiç bir ek sıvıya, ek besine, vitamine gereksinimi yoktur.

*Bebeğe ek sıvı ya da besinlerin verilmesi, annenin süt yapımını azaltır.

Gebelik Sırasında Memede Ne Gibi Değişiklikler Olur?

  • saglik

Gebelik dönemi boyunca annenin memeleri, doğacak bebek için dünyadaki en uygun sütü üretecek ve kullanmaya hazırlayacak bir fabrika haline gelir. Meme başının etrafındaki deriden yağlı bir madde salgılanmaya başlar. Bu doğal madde, emziren annenin meme ucunu çatlaklardan korur. Bu nedenle meme başını çatlaklardan korumak ya da temizlemek için meme başına karbonatlı su, sabunlu su, krem sürmeye gerek yoktur. Hatta bunları sürerken yağlı madde de silinecek ve meme başında çatlaklar daha kolay oluşacaktır.

Anne Sütünün Faydaları Nelerdir?

  • saglik

Doğumdan sonra gelen sarı süte ağız/kolostrum denir. Bebeği hastalıklardan korur. İlk sütün miktarı az olmasına karşın ilk günlerde bebeğin beslenmesi ve bağırsakların çalışması için yeterlidir.

*Anne sütü bebeğin beslenmesi için ideal besindir.

*Anne sütü en doğal ve taze besindir.

*Anne sütü her zaman temiz ve mikropsuzdur.

*Anne sütü daima hazırdır, ekonomiktir.

*Anne sütü tamamıyla ve kolaylıkla sindirilir.

*Anne sütü alan bebeklerde karın ağrısı ve kabızlık daha az görülür.

*Anne sütü bebek ile anne arasında özel sevgi bağı kurulmasını sağlar.

Annede Süt Yapımı Nasıl Başlar?

  • saglik

Memedeki süt yapımını sağlayan madde annenin beyninden salgılanan prolaktin adlı bir hormondur. Gebeliğin sonlanması ile vücuttaki gebelik hormonları azalır ve prolaktin salgılayan bezler uyarılır. Prolaktin salgısı doğumdan sonra bazı annelerde hemen bazılarında 4 gün içinde artmaya başlar.

Kan damarları, memede süt yapımı için gereken maddeleri süt hücrelerine taşır. Prolaktin etkisiyle memeler sütle dolar. Bu sürede memede kan damarları daha çok kan taşır ve memeler sıcak ve sert olur. Süt akmaya başlayınca ve bebek emmeyi öğrendikçe memedeki gerginlik azalır, anne de rahatlar.

Anne Sütünün Görünümü Nasıldır?

  • saglik

İlk sütün sarımtırak renkte olmasına karşın olgun süt , beyaz ve inek sütünden daha sulu görünümdedir, rengi mavimsi bile olabilir. Bebek büyüdükçe anne sütünün rengi değişir. Bunun nedeni bebek büyüdükçe ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde sütün içeriğinin değişmesidir.

Anne Sütü Memeden Nasıl Akar?

  • saglik

Süt yapılır yapılmaz memeden dışarı salınmaz, süt akması için bebeğin emmesi gerekmektedir. Bebeğin etkin emmesi için memeye iyi yerleştirilmesi ve memeye iyi kavraması çok önemlidir. Bebek emerken, meme başındaki sinirlerden, başka uyarılarda çıkar ve bu uyarılarla annenin beyninin başka bir bölümünden oksitosin adlı bir diğer hormon salgılanır.

Anne Süt Yapımının Devamlılığını Nasıl Sağlar?

  • saglik

Emzirmede bebeğin ağzı annenin meme ucu çevresini sıkıştırır. Bu baskı ile uyarılan sinirler beyinde prolaktin yapımı ile ilgili görevli olan bölgeye uyarılar götürürler. Bu uyarılar prolaktin salgılanmasını başlatır. Ne kadar çok uyarı iletilirse o kadar çok prolaktin yapılır.

Bebeğin her emmesinde sinirler yoluyla gönderilen uyarılar annenin beynine iletilir. Beyinden prolaktin salgılanarak memeye kan yoluyla iletilir ve memede süt yapımı uyarılır.